MacBook Pro 13 vs. iPhone 4/5
Started by
Labilador
, 30 Aug 2011 16:34
6 replies to this topic
Posted 30 August 2011 - 16:34
Witam.
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu jabłkowego MacBooka Pro 13 i5. Komputer jaki mam, taki mam (patrz podpis), wszystko jest (w miarę - w końcu to syfiasty Windows) ok, ale jakoś nie czuję, aby było to czego szukam. Brakuje mi prostoty, łatwości w użytkowaniu, no i mobilności - to wszystko daje mi ten MacBook Pro (cięzko by było, żebym targał ze sobą dwu-tonową skrzynię
). Jednakże niedługo kończy mi się umowa z Orange, więc będzie i zmiana telefonu. Telefon też mam jaki mam (HTC Desire HD - nigdy nie bierzcie Andrioida! nie dość że non stop się zacina to jeszcze się obraża, no! a, pfu) więc wybór pada oczywiście na iPhone'a. No właśnie. Co lepiej byłoby wziąć? Lepiej dozbierać jeszczę trochę i kupić MBP, czy lepiej wziąć jabłkowy telefon (a jak iPhone - to lepiej inwstować w nowszy model, czy trzymać się wcześniejszego, ale tańszego)?
Posted 30 August 2011 - 17:33
Jak z kasą u ciebie krucho to bierz iPhone'a 4 - to naprawdę dobry telefon i nie spodziewałbym się jakiejś rewolucji w kolejnym modelu. Wybór między komputerem a telefonem to akurat należy do ciebie czego bardziej potrzebujesz
Posted 30 August 2011 - 17:39
Jesli masz jakas promocyjna oferte na iPhone'a to go wez. Za 4 -5 miesiecy bedzie update(w zaleznosci od tego kiedy wyjda Ivy Bridge) Macbooka Pro i ten nowy MBP bedzie bardziej przyszlosciowy.
Przypuszczalnie w nowych MBP 13 moga znow pojawic sie Radeony(np. HD7490M ktorego wydajnosc bedzie na poziomie... HD6650M).
Posted 30 August 2011 - 17:47
W zasadzie to stanowczo wolałbym mieć iPhone'a 5, który (w teorii) będzie miał metalową obudowę. Trochę mnie przeraża ten szklany tyłek w obecnej 'czwórce', zwłaszcza że już takich 'tyłków' zbitych widziałem trzy (przykry widok).
Też troszkę mnie zmiartwiło to że w obecnym najsłabszym MBP dali jakąś zintegrowaną grafikę - może właśnie lepiej poczekać i mieć coś właśnie w stylu Radeona lub GeForce'a, którego (oby) dzadzą.
No to jestem troszku bardziej przekonany do telefonu. Zwłaszcza, że i tak i tak musiałbym czekać do grudnia, a jeżeli bym chciał trochę zaoszczędzić, to jestem w stanie złapać czwórkę za 1zł (jeżeli piątka będzie kosztowała teraz co czwórka).
Posted 30 August 2011 - 18:19
Nikt nie mowi ze tansza wersja iP bedzie miala szklo na "tylku"
.
Posted 30 August 2011 - 18:55
Trochę mnie przeraża ten szklany tyłek w obecnej 'czwórce',
eee tam... Mam rok i stan idealny - jedynie lekka ryska na ekranie..
Posted 30 August 2011 - 20:01
No zobaczymy jaki będzie iPhone 5/4S. Nowy telefon mogę dostać najwcześniej 18 listopada (właśnie sprawdziłem) i za abonament 99zł wersję 16GB teraz jest 1049zł a za 32GB 1399zł. Nie wiadomo jak będzie piątka kosztowała. Oby zmieściło się w 2000zł. <3
Lepiej brać 16GB, czy dopłacić i cieszyć się 32GB (czwórka lub piątka)?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users