Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

cały czas zżera mi bajty przez internet nawet jak nie korzystam - co wyłączyc?

• Please log in to reply
35 replies to this topic

#26 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 July 2012 - 19:38

Albo kup zetafon np. Od Samsunga.

#27 Efendi

Efendi
  • 21 posts

Posted 27 July 2012 - 20:12

Czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że iPhone wysyła i pobiera dane i koniec? Jakieś dane diagnostyczne, jakieś aktualizacje pogody czy innych śmieci, zgłoszenia do serwerów PUSH... Jest tego cała masa, a jeszcze czasem potrafi się coś zaciąć i wtedy czuwanie równa się użyciu. Po prostu tak jest i tyle. Albo się z tym pogodzisz, albo trafisz do lekarza.

Tak jak napisałem wcześniej Ja to wszystko rozumiem 5...10..15 kb ale do czego IP potrzebuje jednorazowo 50mb, chyba że to również musimy przyjąć jako norma i "ten typ tak ma" tylko moim zdaniem jest to jego wielka wada.

PS A czy istnieje jakaś aplikacja do sprawdzenia do czego potrzebuje tylu danych?????

#28 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 27 July 2012 - 20:30

Pocztę sprawdzam ręcznie co pół godziny (jeśli jestem poza biurem) więc jeśli mam za każdym razem włączać "dane sieci komórkowej" a potem rozłączać..........oj ....NIE a dwa i tak nie rozwiązuje problemu tylko go omija:(

Wystarczy zrobić JB z Cydi pobrać SBSettings i włączanie i wyłączanie 3g i danych sieciowych to kwestia przesunięcia palcem 3 razy.

Tak jak napisałem wcześniej Ja to wszystko rozumiem 5...10..15 kb ale do czego IP potrzebuje jednorazowo 50mb, chyba że to również musimy przyjąć jako norma i "ten typ tak ma" tylko moim zdaniem jest to jego wielka wada.

PS A czy istnieje jakaś aplikacja do sprawdzenia do czego potrzebuje tylu danych?????

Swoją drogą nie używasz przypadkiem iClouda?

#29 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 27 July 2012 - 20:31

Prawda jest taka że iPhone zużywa mnóstwo internetu.Mając limit 750mb nie udało mi się go ie przekroczyć mimo iż odpuszczam sobie ściąganie podcastów czy aplikacji.Zaś przez ostatnie 5 dni w pracy miałem iPada a mimo to iPhone cudownie pobrał 300Mb....tylko maile i imessage.Do neta używamjak mówiłem iPada.... Czy inni forumowicze znają powód?

#30 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 27 July 2012 - 20:37

Prawda jest taka że iPhone zużywa mnóstwo internetu.Mając limit 750mb nie udało mi się go ie przekroczyć mimo iż odpuszczam sobie ściąganie podcastów czy aplikacji.Zaś przez ostatnie 5 dni w pracy miałem iPada a mimo to iPhone cudownie pobrał 300Mb....tylko maile i imessage.Do neta używamjak mówiłem iPada....
Czy inni forumowicze znają powód?

Nie wiem jakim cudem wam tyle pobiera :| Mam iPhone 4 w Play wykupiony pakiet 100mb i wystarcza mi na cały miesiąc przy włączonym 3g i danych.

#31 Efendi

Efendi
  • 21 posts

Posted 27 July 2012 - 20:55

Wystarczy zrobić JB z Cydi pobrać SBSettings i włączanie i wyłączanie 3g i danych sieciowych to kwestia przesunięcia palcem 3 razy.

Swoją drogą nie używasz przypadkiem iClouda?

Nie.......... nie używam IClouda...

#32 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 27 July 2012 - 21:02

Prawda jest taka że iPhone zużywa mnóstwo internetu.Mając limit 750mb nie udało mi się go ie przekroczyć mimo iż odpuszczam sobie ściąganie podcastów czy aplikacji.Zaś przez ostatnie 5 dni w pracy miałem iPada a mimo to iPhone cudownie pobrał 300Mb....tylko maile i imessage.Do neta używamjak mówiłem iPada....
Czy inni forumowicze znają powód?

Sprawdź powiadomienia, zerknij czy jakaś aplikacja korzystająca z neta nie jest uruchomiona etc.

#33 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 27 July 2012 - 21:21

Sprawdź powiadomienia, zerknij czy jakaś aplikacja korzystająca z neta nie jest uruchomiona etc.

Sprawdzałem,mam5 aplikacji zainstalowanych,testowałem już w wielu konfiguracjach czy ustawieniach...jutro będe zerkał na bilingi by sprawdzić co i kiedy pobiera ale generalnie 50mb dziennie to żaden problem dla iPhona co przy limicie 750 mb jest zbyt drogim problemem.17-tego każdego miesiąca mam okres roliczeniowy a 2-giego już dostaje sms o treści potrafiącej wkurzyć normalnego człowieka...

#34 Efendi

Efendi
  • 21 posts

Posted 27 July 2012 - 21:43

Sprawdzałem,mam5 aplikacji zainstalowanych,testowałem już w wielu konfiguracjach czy ustawieniach...jutro będe zerkał na bilingi by sprawdzić co i kiedy pobiera ale generalnie 50mb dziennie to żaden problem dla iPhona co przy limicie 750 mb jest zbyt drogim problemem.17-tego każdego miesiąca mam okres roliczeniowy a 2-giego już dostaje sms o treści potrafiącej wkurzyć normalnego człowieka...

Ups...czyli nie jestem osamotniony :)

PS właśnie dostałem sms'a o przekroczeniu limitu danych:(

#35 Efendi

Efendi
  • 21 posts

Posted 01 August 2012 - 07:00

W moim przypadku problem rozwiązany:

Ustawienie konta pocztowego przez POP skutkowało bardzo dużym poborem danych.
http://myapple.pl/ip...ych-danych.html

#36 Cycu3G

Cycu3G
  • 106 posts
  • SkądMysłowice

Posted 01 August 2012 - 21:17

Nie wiem jakim cudem wam tyle pobiera :| Mam iPhone 4 w Play wykupiony pakiet 100mb i wystarcza mi na cały miesiąc przy włączonym 3g i danych.

Też mam Mixturę w Play i gdy wykupuje sobie 250MB neta za 15zł to zawsze mi zostanie 80-90MB które przepadną ;) Mam iPhona 3G właczone non stop Wi-Fi, 3G, EDGE, sprawdza mi pocztę co godzinę i masa innych aplikacji ciągnących neta :D (Problem z baterią, bo trzyma 12-13 godzin)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users