Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 3GS Ciągle DFU MODE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Daimoon

Daimoon
  • 11 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 12:49

Witam wszystkich przed chwilą założyłem tutaj konto ponieważ nie znalazłem na Google podobnego przypadku który ja mam (jeżeli nie znalazłem sory) ale ok zacznijmy Posiadam iPhona 3GS od miesiąca lecz wcześniej miałem Ipoda Touch 1G więc trochę pojęcie o JB mam ale ostatnio Iphone miał wersje 3.1.3 więc chciałem go z Aktualizować do najnowszej wersji więc wgrałem 4.3.5 i Jail Break z Przymusem Uruchamiania go Przez RedSn0w I okazało się o dziwo że ma Sim-Locka o.O więc udało mi się go zDowngradować do 4.1 lecz chciałem mieć wersje 4.2.1 i zrobiłem mu JB do 4.2.1 ale coś było nie tak bo RedSn0w Był dobry Firmware też a mi dalej wyskakiwało że miałem 4.1 Base Band Zaktualizowałem do 06.15.00 by zainstalować UltraSn0w lecz teraz nie mogę mu robić restore w iTunes bo mam Błąd 3194 Iphone siedzi w DFU i nie chce wyjść za CHINY!!!! próbuje mu coś wgrać i nic..... Korzystałem z iReb, Tiny Umbrella, i Fix Recovery Loop Od Tiny Umbrella.... Mam na Cydii Zapisane SHSH do 4.1 i 4.3.5 Proszę was chce mieć softa>4.2 i bez SIM-locka.... proszę o szybką odpowiedź P.S HARD RESET i tethered mode nie działa wcale.... Proszę o Pomoc

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:25

Zaraz, moment. Nie masz SHSH i chcesz wgrać 4.2.1? To się nie uda.

#3 Daimoon

Daimoon
  • 11 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:33

posiadam SHSH na 4.1 i próbuje wgrać ciągle 4.1 ale teraz nie idzie.... i nie da się jakoś zdobyć SHSH na 4.2.1????

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:43

Się nie da się™

#5 Daimoon

Daimoon
  • 11 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:47

ok udało się wyjść z DFU kiedy Dałem Po prostu Odtwórz w Itunes bez wybierania Softu ale teraz kolejny problem Recovery Mode Loop -_- i jaki w końcu mu Firmware wgrać mam SHSH do 4.1 i 4.3.5 ale mi bardzo zależy na 4.2.1

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 14:26

Jeny, no jak mam Ci napisać? Spróbuję Twoją metodą, bo widzę że cały czas tak piszesz, więc może tylko tak zrozumiesz: Nie Mając Zachowanych SHSH Do 4.2.1 Nie Wgrasz Tej Wersji Oprogramowania. Koniec, kropka, amen.

#7 Daimoon

Daimoon
  • 11 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 14:42

ok Dzięki Próbuje Jakoś Wrócić Do 4.1 ale cos nie moge.... ciągle DFU po JB mam

#8 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 14:48

Ostatni Raz Piszę. Nie Będę Tolerował Pisania Każdego Słowa Z Wielkiej Litery. Jeszcze Jeden Taki Post I Temat Leci Do Kosza.

#9 Daimoon

Daimoon
  • 11 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 15:36

Proszę o pomoc mam ciągle Recovery Mode i nie chce wyjść z niego próbowałem już iReb i tiny umbrella oraz fix recovery.....

---------- Wpis dodano o 16:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:54 ----------

To mam problem robię recovery do 4.3.5 to wyskakuje 1015 próbuje to naprawić i nie idzie..... jak próbuje zdowngradować to wchodzi mi w DFU i nie chce wyjść może ktoś wkońcu pomóc?????

#10 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 sierpnia 2011 - 16:40

Pisz normalnie, nie krzycz to będzie pomoc Wprowadź go w DFU, kliknij Odtwórz i niech sam sobie ściągnie 4.3.5 z ich oficjalnego serwera Nie ma nawet najmniejszej opcji, żebyś kupił (nawet na czarnym rynku) SHSH dla 4.2.1 nie posiadając na dzień dzisiejszy

#11 Daimoon

Daimoon
  • 11 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 16:50

ok :D ale ja potrzebuje mieć JB na nim a na 4.3.5 nie idzie JB a jak odtwarzam go to pod koniec mam błąd 1015 fixy nie naprawiają tego.... Zrobiłem mu teraz JB z 4.1 ale jest recovery loop :( jakieś pomysły????

#12 Daimoon

Daimoon
  • 11 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 20:19

ok męczyłem się nad tym parę ładnych godzin i w końcu się udało oczywiście napiszę żeby było na kiedys dla kogoś innego. Zrobiłem Sn0wBrezzerem v2.1 custom Firmware 4.1 i wprowadziłem Iphone w Tryb DFU użyłem iREB by nie było błędu 1600 i Przytrzymując SHIFT kliknąłem ODTWÓRZ i włączyłem Custom Firmware Pozdrawiam wszystkich i Dziękuje za wszystko :)

#13 f0rem

f0rem
  • 8 postów

Napisano 22 września 2011 - 09:45

iPhone utknął w DFU mode - co teraz? Witam! Wolę w pierwszym zdaniu nadmienić, że forum przeszukałem już i sprawdziłem rozwiązania chyba z każdego wątku w tym temacie - bezskutecznie, siedzę już nad tym od 3 dni więc zdecydowałem się opisać problem, może ktoś już się z tym spotkał. Temat został tu umieszczony za zgodą moderatorki Lokria. Od początku, iPhone to 3GS 16GB White z softem 3.1.3 7E18 z Simlockiem na Orange. BB nie było mi dane sprawdzić ponieważ gdy doczytałem o sprawdzeniu BB już było za późno . Sprawa wyglądała następująco; telefon miał simlock więc defacto był na początku w trybie 'Insert sim card' więc zakupiłem starter Orange, żeby pozbyć się problemu i normalnie go podłączyć. No więc włączył się normalnie, recovery mode - zrobiłem JB za pomocą Spirit.app, wszystko cacy - wchodzę w Cydię, dodałem paczkę blacksn0w, odpaliłem i tu zaczynają się schody. iPhone zawiesił się po całym procesie i kliknięciu w "Reload springboard", a więc zresetowałem go przez Home+Power. Uruchomił się normalnie, natomiast już nie rozpoznawał SIMa (mimo, że był to Orange z którym powinien działać.). Nie zastanawiając się długo (niestety) wyzerowałem urządzenie, czego efektem było loopowanie się iPhona na jabłuszku podczas bootowania systemu. Dało się wejść w restore mode więc ugotowałem sobie IPSW w PwnageToolu, odtworzyłem w iPhone za pomocą iTunes i tu koniec historii: iPhone po poprawnym flashowaniu romu i ostatniej informacji "Waiting for reboot" zrestartował się i permanentnie wbił w DFU mode. Jest wykrywalny przez iTunes, da się odtworzyć custom rom, natomiast za każdym razem wbija spowrotem w DFU mode, nie da się odtworzyć default romu ponieważ wyrzuca błąd 1600, lub "this device is not eliglible for bla bla". Restart jest niemożliwy, iPhone nie reaguje na żadne polecenia klawiszami, ekran jest czarny. Próbowałem fix recovery za pomocą iReb, bez skutku. W redsn0w jedyną opcją jaka działa to PWN DFU mode (coś w ten deseń - nie jestem w stanie sprawdzić ponieważ jestem w pracy i nie mam swojego komputera), reszta opcji wyrzuca różne błędy. Zaznaczam, że mogę próbować dowolnej solucji, posiadam komputer MAC oraz Windows więc każdy możliwy program wchodzi w grę. iPhona 'zepsułem' paradoxalnie - na macu . Prosiłbym o pomoc lub jakikolwiek sposób, którego jeszcze nie próbowałem. Da się z tym coś jeszcze zrobić, czy mam już tylko przycisk do papieru?

#14 jawe83

jawe83
  • 630 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 września 2011 - 09:59

Ok, a Tinyumbrella + odczytanie plików shsh (z serwerów Cydii) i próba odtworzenia iPhone na sofcie, który ma shsh na serwerach Cydii? Ewentualnie próba wgrania najnowszego (dla 3Gs) softu z "preserve baseband"?
Możesz jeszcze spróbować użyć f0recast, aby uzyskać więcej informacji o swoim iPhone...

---------- Wpis dodano o 10:59 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:57 ----------

Zapomnij o f0recast, nie działa z iPhone w DFU :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych