Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Reklamacja Iphone'a

• Please log in to reply
35 replies to this topic

#26 tryt

tryt
  • 628 posts

Posted 25 October 2011 - 14:51

Nie , przechodzi gwarancja z poprzedniej czwórki , to też było wałkowane.

Niekoniecznie. Jeśli iPhone był kupiony na firmę, to termin gwarancji biegnie na nowo od daty wymiany (art. 581 § 1 k.c.).

#27 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 25 October 2011 - 16:08

Ciekawe, powiedziano mi co innego. Czy gwarancja w Apple nie jest po numerze seryjnym, który to nowy iPhone ma inny?

sprawdz
https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

#28 mark74

mark74
  • 116 posts
  • SkądKopenhaga DK

Posted 25 October 2011 - 19:27

Około 3 tygodnie temu zaniosłem iPhone'a 4 na gwarancję, bo czasem nie działał przycisk Home. Orange wysłało do Regenersis, po 2 tygodniach przysłali nówkę, a w dodatku było to tylko na tydzień przed końcem gwarancji, a teraz znów rok. :>

Dziś również ja zaniosłem iPhone4 na servis z powodu zacinającego się przycisku home.iPhone prawie roczny bez dwóch tygodni.W servisie byłem o godz.14 a o 19:40 dostałem smsa,że już jest do odbioru.Nie mam tylko pewności czy wymienili na nowy czy naprawili.Jutro rano będe wiedział.Tak czy siak servis działa błyskawicznie.

#29 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 January 2012 - 21:30

Co zrobić skoro mam iPhone 4 i zaczęły się znane problemy z przyciskiem home tydzień po skończeniu się rocznej gwarancji apple? Mamy niby dwa lata na reklamowanie produktu w UE. Pytanie czy jest jakakolwiek szansa na zdziałanie czegoś? Reklamował już ktoś iPhone'a po roku. iPhone wzięty w Erze.

#30 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 26 January 2012 - 21:36

Na forum jest osoba, która ma w jednym palcu wszystkie ustawy :) Jest nim użytkownik "tryt" bodajże. Jeśli chodzi o gwarancje, z tego co wiem, jeśli kupowałeś w Polskim salonie, to powinieneś mieć drugi rok rękojmi, czyli normalnie zanosisz sprzęt do ery, dzisiaj T-mobile.

#31 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 26 January 2012 - 22:10

Co zrobić skoro mam iPhone 4 i zaczęły się znane problemy z przyciskiem home tydzień po skończeniu się rocznej gwarancji apple? Mamy niby dwa lata na reklamowanie produktu w UE. Pytanie czy jest jakakolwiek szansa na zdziałanie czegoś? Reklamował już ktoś iPhone'a po roku. iPhone wzięty w Erze.

Powinienieś reklamować telefon w Erze powołując się na niezgodność z umową !!! Trzy miesiące temu reklamowałem 3GS'a niecały tydzień przed upływem 2 lat. Telefon został wymieniony.

//T

#32 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2012 - 15:36

O no to super, skoro wymienili Ci po niecalych dwoch latach. Swoja droga dostales refuba z serwisu czy musiales oddac caly komplet i dostales caly nowy komplet?

#33 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 27 January 2012 - 15:52

O ile mi wiadomo Regenersis zawsze wymienia na refurby. Tyle, że w obu przypadkach telefon który dostałem wyglądał jak zupełnie nowy. Poza ty, że nie był w pudełku tylko zawinięty w folie. W komplecie była nawet nalepka z numerem seryjnym do naklejenia na pudełko. //T

#34 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 27 January 2012 - 16:17

A kiedy na fakturze widnieje nazwisko kogos innego to nie beda robili problemow? Telefon odkupilem na allegro.

#35 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 27 January 2012 - 16:27

Formalnie mogą robić problemy. Ale Ty nie musisz mówić, że osoba na fakturze to nie Ty. W salonie nie mają prawa żądać od Ciebie dowodu tożsamości w takiej sytuacji.

#36 Marcin_CK

Marcin_CK
  • 26 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 27 January 2012 - 18:42

Niedawno oddałem iPhone 4 do iSource. Zacinał się HOME i czasem gubił zasięg. W dniu wysyłki został niecały miesiąc gwarancji. Telefon był z Holandii nie miałem dowodu zakupu. Wymienili mi na "nowy" na podstawie N/S. Telefon wglądał jak nowy, zafoliowany, zero śladów użytkowania, rozkręcania ale podobno to refurbished.... Wysłałem cały zestaw, wymienili tylko telefon i załączyli potwierdzenie wymiany z naklejka z nowym N/S itd.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users