Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Reklamacja Iphone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 TarjaTurunen

TarjaTurunen
  • 2 postów

Napisano 28 sierpnia 2011 - 12:12

Witam, jakieś pół roku temu kupiłam Iphone'a 4 w salonie orange, niby wszystko ok, ale od samego początku nie działał jeden głośnik, nie zwracałam zbytnio na to uwagi, ale dopiero jak guziczek zaczął się zacinac lub w ogóle nie działac, naszły mnie chęci na złożenie reklamacji, jak by to wyglądało? Zabraliby mi telefon i naprawili by? tego guziczka nie da się chyba naprawic nie mówiąc już o glośniku, telefon nie upadł mi ani razu, na ekranie są drobne rysy, ale tylko dlatego, że raz był trzymany w torebce z innymi rzeczami. czego mogę się spodziewac od nich?

#2 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 28 sierpnia 2011 - 12:17

Na 99% wymienia ci go na nowego.

#3 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 28 sierpnia 2011 - 12:18

Ten drugi głośniczek nie działa, bo to nie głośnik a mikrofon;D

#4 TarjaTurunen

TarjaTurunen
  • 2 postów

Napisano 28 sierpnia 2011 - 12:23

Ten drugi głośniczek nie działa, bo to nie głośnik a mikrofon;D

Jesteś pewny? Te dwa na dole, też tak myślalam, ale w sumie, mojemu koledze on działa....

#5 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 28 sierpnia 2011 - 12:53

Dokładnie, drugi otwór to mikrofon. Ale jeśli nie działa jakiś przycisk, to albo ci go naprawią, albo wymienią na nowy.

#6 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 sierpnia 2011 - 14:51

Tak jak koledzy napisali Jakbyś rozmawiała przez telefon jakby nie było tam mikrofonu? :) A przysisk HOME stosunkowo często się psuje

#7 fred-flinston

fred-flinston
  • 64 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 sierpnia 2011 - 07:48

WItam, Ja też oddałem swojego iPhone 32gb do reklamacji, ta sama historia z przyciskiem Home dziwne bo też z Orange :) na początku nie zwracałem na to uwagi myślałem że ten typ tak ma... ale po jakimś czasie miałem już dosyć szczególnie, jak brałem innego iPhone do reki a tam przycisk działał na lekkie wciśnięcie ;) dam znać jak poszło, jestem za tym żeby mi wymienili na nowy :)

#8 rafer666

rafer666
  • 187 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 sierpnia 2011 - 08:41

Problem "nie działającego drugiego głośnika" przewijał się dziesiątki razy, aż wstyd. Co do przycisku, dostaniesz nowy telefon po tygodniu.

#9 ouch

ouch
  • 33 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 09:23

wątpie że nowy, raczej refurbished. Nie rób na gwarancji, tylko złóż reklamacje... mam podobną sytuację tylko że mam martwe piksele...

#10 rafer666

rafer666
  • 187 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 sierpnia 2011 - 09:28

Faktycznie, przycisk jest bardzo podobny do pikseli.

#11 ouch

ouch
  • 33 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 09:45

chodziło mi o to że również reklamacja... a home również się zacina + wiele innych rzeczy.

#12 fred-flinston

fred-flinston
  • 64 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2011 - 06:37

Wczoraj dostałem nowy telefon :) jestem mega zaskoczony!!! telefon oddałem 24-08-2011 i wczoraj zadzwonili z orange że jest do odbioru, szkoda tylko że wymienili tylko telefon a ładowarka i słuchawki są te same :( chcę go sprzedać i kupić białego :)

#13 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2011 - 15:27

Mam iPhone 4 , cały komplecik , od czasu do czasu nie reaguje prawidłowo przycisk HOME , zastanawiam się czy nie pójśc z tym do serwisu iSource , co myślicie ? czy u Was przygoda z przyciskiem niedziałającym totalnie zaczynała się tak jak u mnie teraz ? , raz trzeba mocniej nacisnąć raz lżej.. Mam nadzieje że serwis nie przyczepi się że tacka SIM nie jest od tego telefonu..

#14 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 września 2011 - 17:42

KacperWWA, na 90% przyczepią się

Za każdym razem jak oddawałem iPhone'a na gwarancję / zdjęcie SimLock'a (w salonie Orange) po prostu wyciągała tackę na SIM i z niego spisywała IMEI

Czytałem również, że identycznie postępują w każdym serwisie Apple

Ale spróbować nie zaszkodzi

#15 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2011 - 18:12

Zastanawiające , jak dla mnie byłby to absurd gdyby mieli nie przyjąć , jak ma się tacka SIM do reszty telefony ? nie ingerowałem przecież w hardware zmieniając tackę , prawdopodobnie facet który mi sprzedawał iPhone pomylił tacki z swoją 4-rką i zamienił przypadkowo . Numer seryjny z tacki wskazuję na to że mam dłuższą gwarancję a ten z telefonu i pudełka że pozostało jeszcze miesiąć , muszę probować , w poniedziałek wybiorę sie do iSource'a i zobaczymy.

#16 creative075

creative075
  • 16 postów

Napisano 03 września 2011 - 19:42

Na 100% dostaniesz nowy telefon :) miałem podobny problem w momencie kiedy orange wprowadziło na rynek jako pierwsze w Polsce Iphone 3G. Niestety odpadł guziczek od wyciszania. Orange zabrało telefon na około 3 tygodnie a po tym okresie dostałem telefon że w salonie czeka na mnie do odbioru zupełnie nowy Iphone. :-)

#17 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 04 września 2011 - 19:11

Oddaj najwyżej bez tacki, powiedz, że zgubiłeś.

#18 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2011 - 19:16

W takim razie oddając bez tacki mogę zrezygnować z zgłoszenia awarii gubiącej się sieci , bo w jak inny sposób mógłbym to sprawdzić że zasięg skacze ? Szczerze powiedziawszy to szukam na siłę na dzień dzisiejszy w nim usterek ponieważ jest jeszcze tylko miesiąc na gwarancji , następną rzecz jest to że muszę go używać z Gevey kartą a liczę na to że przy nowym egzemplarzu nie będę miał ponownie simlocka na Irlandzki Vodafone Sprawa z HOME jest irytująca , ponieważ nie raz po jednokrotnym wciśnięciu iPhone przyjmuję to tak jakbym x2 go wcisnął i pojawia się multi

#19 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2011 - 22:02

Mam dodatkowe pytanie , mam w swoim iPhonie 4 firmware 4.1 wrzucony przez iFaith i aktywacja Redsnow , jak w takim razie mam go oddać na gwarancje skoro jest jailbreak ? , oczywiście że mogę wrzucić czysty ale będzie nie aktywowany. Pomóżcie

#20 Nexiu

Nexiu
  • 4 postów
  • SkądBielsko-Biała, PL

Napisano 25 października 2011 - 13:53

Reklamacja iPhone 4. Witam. Dziś oddaje na gwarancje iPhona 4, ponieważ: - ciągle gubi mi zasięg - przycisk Home raz działa, raz nie (trzeba mocno naciskać) - w trakcie rozmowy mam problemy z tym aby usłyszeć rozmówce, albo żeby on usłyszał mnie - w trakcie rozmowy często mi się rozłącza i wyskakuje "błąd połączenia" - "zawiesza sie" - czasem nie mam możliwości odblokowania / odebrania telefonu gdy dzwoni, bo pasek od odbierania nie da się przesunąć, lub da się przesunąć, ale 'nie zaskakuje' jak myślicie, jest szansa, że serwis wymieni mi telefon na nowy egzemplarz, czy raczej będzie go naprawiać?

#21 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 13:59

Witam.

Dziś oddaje na gwarancje iPhona 4, ponieważ:

- ciągle gubi mi zasięg
- przycisk Home raz działa, raz nie (trzeba mocno naciskać)
- w trakcie rozmowy mam problemy z tym aby usłyszeć rozmówce, albo żeby on usłyszał mnie
- w trakcie rozmowy często mi się rozłącza i wyskakuje "błąd połączenia"
- "zawiesza sie" - czasem nie mam możliwości odblokowania / odebrania telefonu gdy dzwoni, bo pasek od odbierania nie da się przesunąć, lub da się przesunąć, ale 'nie zaskakuje'

jak myślicie, jest szansa, że serwis wymieni mi telefon na nowy egzemplarz, czy raczej będzie go naprawiać?

Masz pełno tematów ile razy można powtarzać to samo ?

#22 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 października 2011 - 14:00

Witam.

Dziś oddaje na gwarancje iPhona 4, ponieważ:

- ciągle gubi mi zasięg
- przycisk Home raz działa, raz nie (trzeba mocno naciskać)
- w trakcie rozmowy mam problemy z tym aby usłyszeć rozmówce, albo żeby on usłyszał mnie
- w trakcie rozmowy często mi się rozłącza i wyskakuje "błąd połączenia"
- "zawiesza sie" - czasem nie mam możliwości odblokowania / odebrania telefonu gdy dzwoni, bo pasek od odbierania nie da się przesunąć, lub da się przesunąć, ale 'nie zaskakuje'

jak myślicie, jest szansa, że serwis wymieni mi telefon na nowy egzemplarz, czy raczej będzie go naprawiać?

Około 3 tygodnie temu zaniosłem iPhone'a 4 na gwarancję, bo czasem nie działał przycisk Home. Orange wysłało do Regenersis, po 2 tygodniach przysłali nówkę, a w dodatku było to tylko na tydzień przed końcem gwarancji, a teraz znów rok. :>

#23 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 14:01

Około 3 tygodnie temu zaniosłem iPhone'a 4 na gwarancję, bo czasem nie działał przycisk Home. Orange wysłało do Regenersis, po 2 tygodniach przysłali nówkę, a w dodatku było to tylko na tydzień przed końcem gwarancji, a teraz znów rok. :>

Nie , przechodzi gwarancja z poprzedniej czwórki , to też było wałkowane.

#24 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 października 2011 - 14:20

Nie , przechodzi gwarancja z poprzedniej czwórki , to też było wałkowane.

Ciekawe, powiedziano mi co innego. Czy gwarancja w Apple nie jest po numerze seryjnym, który to nowy iPhone ma inny?

#25 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 października 2011 - 14:36

Przepiszą Ci z poprzedniego S/N na obecny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych