Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

StarCraft 2!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
373 odpowiedzi w tym temacie

#201 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 lipca 2010 - 08:52

No to Ci Wyspiarz współczuję ale zobaczysz że to co Cię czeka w grze wynagrodzi Ci wszystkie nerwy. Kampania jest genialna!!

#202 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 08:58

co do nika na BN to mam taki sam jak na forum :) a konto już mam z racji, chociażby grania w betę :) pzdr.Łukasz

#203 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 lipca 2010 - 09:03

Widzę teraz ze email jest potrzebny do dodania kogoś na battle.net, lub podanie kodu postaci i imienia.

#204 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 09:14

akrobata@o2.pl

pzdr.Łukasz

#205 slaj

slaj
  • 254 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 09:31

Ok. Po testowaniu prawie non-stop od poniedziałku godz 22 ;) powiem w ten sposób: - beta1 działała o wiele płynniej, wiecej FPS (wersja windows i mac to samo) - chwilę po północy, o 00:10 we wtorek jak ruszyła sprzedaż zaczęły fajnie padać (pojawiać się i znikać) serwery ligowe ;) ale jak już udało się "wbić" - czasem dochodziło nawet do 2-3 minut czekania, o ile nie pojawił się błąd - to gra dalej działała idealnie. jakoś z godzinę po oficjalnej premierze pojawił się bardzo mały patch. Taka sytuacja była prawie całą noc, ale nie było tragedii - ot czasem trzeba było dłużej (dosłownie chwilkę) poczekać aż serwer ligowy się podniesie. natomiast rano i teraz jest już wręcz idealnie. wniosek: w mojej opinii ich serwery dały radę ataku ogromnej ilości osób :) - chociaż ja i tak raczej zakupiłem tą grę ze względu na multi, a single player włączyłem dopiero wczoraj po południu to muszę przyznać że nawet fajna sprawa, przemyślane misje, bardzo dużo cut-scenek i interface z oldschoolowego rodu Co do MacOSX... Geforce 9400M - najniższe detale i da się grać - które btw nawet fajnie wyglądają, taki pixel-art 3D, dodatkowo w takiej wersji z najniższymi detalami te bardziej zaawansowane graficznie cut-scenki są prerenderowane, dzięki czemu nie widzimy klatek stop gdy coś ciekawego dzieje się na ekranie - no ale nie są w rozdzielczości HD, chociaż jest akceptowalne. myślę że to dobry pomysł dorzucić niektóre scenki prerenderowane zamiast zmuszać gracza do oglądania klatek stop bo jego sprzęt nie wyrabia, z tego co wiem te cut-scenki są renderowane normalnie przez lepsze (hiper) karty graficzne ;) nie miałem jeszcze czasu potestować dokładniej wersji MacOS, może jakoś trzeba pokombinować z ustawieniami, ale na ten moment z wiadomych względów na razie wolę wersję PC.

#206 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 28 lipca 2010 - 09:38

Jeden z moich znajomych wyraził głęboką potrzebę zagrania w demo :) a z racji ze mieszka aktualnie we Francji i nie możne załatwić sobie tam od nikogo zgłosił się do mnie :) wiedz jeśli jakaś dobra dusza podzieliła by się kodem demo byłbym niezmiernie wdzięczny :)

#207 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 lipca 2010 - 09:58

Blizzard fajnie opisał wszystkie pcje graficzne i można nieznacznie podnieść te zależne od procesora i od VRAM karty graficznej. Narazie mój MB daje radę zobaczymy jak będzie przy większych sieczkach, wtedy może cos trzeba będzie skręcić. Mam wielką nadzieję że z czasem chłopaki popracują nad wydajnością gry a ekipa z Apple nad sterownikami. Mój wniosek 9400M nie jest aż tak straszna ;)

#208 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 10:09

smartkid grasz pod systemem maca czy windy ?? i na jakich nastawach ?? pzdr. Łukasz

#209 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 lipca 2010 - 10:18

kod wyslalem uzytkownikowi, ktory jako pierwszy napisal na pw.
tskisiu sprawdz maila ;)

mam jeden kod do oddania. chetnych zapraszam na priv
fil

#210 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 lipca 2010 - 11:16

Gram na OS X. Rozdzielczość: 1280x800, Jakość Tekstur: Średnie, Pozostałe Niskie oprócz: Teren: Średnie, Odbicia Wł., Efekty: Średnie, Fizyka: Wysokie, Modele: wysokie, Portety 3d, Filmy: Wysokie.

#211 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 11:40

i jak ci to smiga ??, przy tych nastawach ?? jak jest akcja czy coś grubszego na mapie ?? pzdr. Łukasz

#212 Gramaton

Gramaton
  • 98 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 28 lipca 2010 - 12:03

Ogólnie wersja pod Windowsem działa znacznie szybciej. Testowałem na MacOS i Windows 7. Na iMac 21,5 C2D 3GHz ATI 4670 pod MacOS wszystko na średnich płynnie idzie przy rozdzielczości 1920x1080. Natomiast pod Windowsem da się płynnie grać na wysokich ustawieniach przy tej samej rozdzielczości.

#213 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 12:08

no to wiadomo już od dawna, poprostu chciałbym uniknąć za wszelką cenę instalacji Windy .... ale czuję, że może być cięzko.... pzdr. Łukasz

#214 Gramaton

Gramaton
  • 98 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 28 lipca 2010 - 12:50

no to wiadomo już od dawna, poprostu chciałbym uniknąć za wszelką cenę instalacji Windy .... ale czuję, że może być cięzko....

pzdr. Łukasz

Nie da się. Trzeba na Windzie grać - niech sobie te wersje na Maca wsadzą. Nie wiem jaki trzeba by było mieć sprzęt żeby na Macu komfortowo grać.

#215 Cubeyes

Cubeyes
  • 3 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 12:52

A ja mam problem na Mac pro z 8 corami, 8G ramu i geforcem. Po uruchomieniu gry wszystko chodzi bajecznie w rozdzielczosc 1920x1080 i wysokimi detalami . Moge rowniez bez problemy przejsc jedna misje i nie powiem jest baaardzo przyjemnie. Tylko ze problemy zaczynaja sie pozniej, wlasnie po skonczeniu misji uruchamia sie cinematic czy kolejna misja i mam 2 klatki na sekunde!! Doszedlem do czegos co rozwiazuje ten problem. W opcjach grafiki zmieniam cokolwiek np rozdzielczosc na nizsza, akceptuje, pozniej przywracam poprzednia rozdzielczosc i juz gra chodzi cudownie. Kompletnie sie na tym nie znam ale wydaje mi sie ze pamiec na karcie graficzniej nie jest zwalniana? Gdy zmieniam rozdzielczosc zapewne wtedy czysci miejsce na karcie na dodatkowe tekstury. Macie jakis pomysl o co chodzi? Nie chce mi sie windowsa odpalac specjalnie dla gry:)

#216 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 28 lipca 2010 - 12:56

Interesujace jest to, ze zarejestrowalem kluczyk do dema, sciagnalem instalke, zainstalowalem i nie bangla... Z tego co czytam to standardowy error - konto nie zawierazarejestrowanej kopii SC2 etc.

#217 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 12:59

nom ale dziwnie to zrobili Beta 1 śmigała mi bdb beta 2 juz wałki i teraz czytam że final też się za przeproszeniem sra... pzdr. Łukasz

#218 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 28 lipca 2010 - 13:43

Pozostaje czekać na path'a. Ciekawe czy cos uskutecznią....

#219 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 17:35

mam juz :D udało mi się odebrać dziś paczkę, instaluje na macu pierw, zobaczę, jak się da grać na medium to poczekam trochę może coś zrobią z tym. zobaczymy jak coś to poleci XP. klucze zaraz roześlę obiecanym osobą :) pzdr. Łukasz

#220 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 28 lipca 2010 - 18:38

Ja pogralem z godzine i nie powiem. Mam poustawiane na srednie ustawienia w wiekszosci i dziala ladnie. Kampania jest OK. Troche pomecze online/skirmish i zastanowie sie nad terminem zakupu ;) Kurcze... Skusilbym sie na sciezke dzwiekowa z tej gry.

#221 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 20:08

no ja smigam na srednich ustawieniach i jest wsio ślicznie zajebiaszczo :D, może potem po podkręcam coś ( wyjsciowo mialem wsio na high ), i nie widziałem specjalnie AZ takiej różnicy :), przeszedlem 2 misje w kampani bez zająknięcia, na fulu ciut zwalniało, przy srednich nastawach nawet komp sie AZ tak nie grzeje, jak robilem kontrole to procek nie mial 70stopni, wprawdzie gram z podstawką i w pokoju chodzi wiatrak, ale całościowo :D nie przekanało mnie to jeszcze do instalacji Windy co mnie cieszy na maxa :D:D

pzdr. Łukasz

---------- Wpis dodano o 21:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:50 ----------

ehh chyba za szybko pochwaliłem dzień przed zachodem słońca,, przy większej zadymnie nie jest już tak kolorowo ...

pzdr. Łukasz

#222 redziol

redziol
  • 192 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 22:04

Ja ostatecznie gram na wszystkich średnich + podkręciłem na wysokie tylko te zależne od procesora i jest naprawdę ok, nawet przy dużych zadymach - widać i5 tutaj sobie świetnie radzi. Jedno co mogę napisać - kampania singlowa jest wyśmienita, zróżnicowanie misji, sama tematyka, te przerywniki - jest nawet mini gra na automacie. Blizzard to jest jednak jakość jeśli idzie o gameplay :)

#223 p7h

p7h
  • 50 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 22:14

A ja mam inne pytanie. Czy dostępna w Polsce wersja StarCraft 2 jest jedno-, czy dwujęzykowa pod Mac OS X - najbardziej interesuje mnie, czy można ustawić angielskie napisy i dźwięk?

#224 redziol

redziol
  • 192 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 22:32

Kupując w polskiej dystrybucji dostajesz polską wersję. Możesz sobie ściągnąć ze strony Blizzarda dowolną wersję językową i będzie działała z Twoim kupionym kluczem.

#225 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 22:35

redziol jak możesz zrob screena swoich nastawów, mi dziś właśnie jakiś error wyskoczył i wyłączyło gre, zrobiłem send lags to blizzard, może coś z tym zrobią z czasem ... w sumie grałem teraz z wiekszą akcją i nie było źle nie wiem już od czego to zależy, trochę jakby gra miałą swoje widzimisię zależne od pory... pzdr. Łukasz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)