Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

StarCraft 2!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
373 odpowiedzi w tym temacie

#226 redziol

redziol
  • 192 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 22:43

Proszę bardzo - na takich gram i jest zupełnie ok. Pewnie pod Windą dałoby rade wszystko dać na wysoko, ale trudno się mówi :)

#227 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 28 lipca 2010 - 23:55

mam w sumie identyko tylko fizyke na niskie no i rozdziałkę mniejszą 1440 na ileś tam ( max u mnie )....

no i w sumie tak jak pisałem, teraz ostatnio smigało mi to oki..

pzdr. Łukasz

---------- Wpis dodano 29.07.2010 o 00:55 ---------- Poprzedni wpis dodano 28.07.2010 o 23:52 ----------

powiem wam, że to przeładowanie grafiki poprzez zmianę rozdzielczości rzeczywiście pomaga i to bardzo ... na starcie misji lekko przycinało, zmieniłem rozdzielczość i wróciłem do najwyższej i jak ręką odiął upłynniło się wszystko idealnie ..

pzdr. Łukasz

#228 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 29 lipca 2010 - 07:58

Witajcie, Czym mógłbym poprosić o podarowanie mi kodu demo do StarCraft 2 bym przed zakupem mógł sprawdzić czy mój leciwy iMac podoła tej grze? Bardzo dziękuję! Mój Battle.net login to: arsaghar(tu wstaw: @)gmail.com

#229 BaB

BaB
  • 81 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 lipca 2010 - 10:50

Kupiłem, działa:D Jeszcze testuję i walczę z optymalnymi ustawieniami grafiki:) Mam 2 kody do rozdania, więc proszę zgłaszać się na priv

#230 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 29 lipca 2010 - 12:17

ja właśnie lecę z bootcampem i Xpekiem, drażnią mnie te wahania nastrojów SC2... pzdr. Łukasz

#231 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 lipca 2010 - 12:24

Daj znać jak duży będzie skok wydajności, chociaż najbardziej by mnie interesowało gdyby ktoś sprawdził to na 9400M. Ja neistety mam za mały dysk żeby zaszaleć z bootcampem i jeszcze instalować SC2.

#232 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 29 lipca 2010 - 12:45

ee mozsz poszalec z bootcampem czy 12gb staercraft bedzie ci zajmował pod partycją maca czy windy to na jedno wyjdzie jedynie pare giga na windowsa pozostanie, powinieneś myślę dać radę, z tego co wiem o wydajnościach to skok jest ponoć znaczny nawet do 40%.... teraz się to robi ( trochę z doskoku to robię ), ale pewnie, że dam znać jak z wydajnością :) pzdr. Łukasz

#233 texz

texz
  • 18 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 14:20

Na moim lapku MacBookPro4,1 skok był więcej niż znaczny. Mam obecnie zainstalowane dwie wersje SC2, jedną na MacOSX, drugą pod Win7 na 40GB partycji, którą specjalnie pod tą grę sobie wczoraj zrobiłem. Powiem krótko: niebo a ziemia. Przestałem gryźć palce ze złości i po prostu gdy chcę pograć w SC2 przeskakuję pod Windowsa. Więcej. Nawet nie sądziłem, że mój Maczek potrafi taką grafikę pokazać (odpaliłem sobie też demko Mass Effect 2). Naprawdę polecam dłużej już przestać się męczyć z SC2 pod MacOSX i Bootcampem zainstalować zupełnie niezobowiązującą wersję pod Win7 (ujma na honorze, ale trudno). W przyszłości mam nadzieję, że wyjdzie łatka od Apple, która naprawi obsługę shaderów pod MacOSX. Gdzieś wyczytałem, że już w następny poniedziałek ma być dostępna dla nielicznych wersja beta, więc może już będzie wiadomo więcej na ten temat.

#234 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 lipca 2010 - 14:55

Myślę że sam Steam nie mówiąc o Sc2 powinien zmotywować Apple do popracowania nad wydajnością video, bo to jednak dość ujmujące że Winda tak mocno przegania os x, a jednak powinno być łatwiej przygotować odpowiednie sterowniki jako że sprzęt jest jednak o określonych parametrach. Trzymam kciuki. Podobno Blizzard też ma jeszcze popracować nad optymalizacją. Ja zostaje na Maczku i gram w SC na swoich ustawieniach nie ma graficznego szału ale nie to dla mnie w tej grze jest najważniejsze :)

#235 ToS21

ToS21
  • 27 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 15:51

Myślę że sam Steam nie mówiąc o Sc2 powinien zmotywować Apple do popracowania nad wydajnością video

Po co ? Przecież wszyscy tutaj na forum piszą, że maci nie są do gier. Po co lepsze karty, po co lepsza wydajność ?

bo to jednak dość ujmujące że Winda tak mocno przegania os x, a jednak powinno być łatwiej przygotować odpowiednie sterowniki jako że sprzęt jest jednak o określonych parametrach.

SC2 nigdy nie będzie tak wydajny na MacOS jak na widowsie. Zresztą sami ludzie z blizzarda to przyznali wypowiadając się na swoim forum. Dlatego takie są skoki wydajnościowe. Poprawa ma być, ale jak sami przyznali nie będzie tak dobrze chodzić jak pod windowsem.

#236 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 29 lipca 2010 - 16:33

no więc pograłem, na windzie wsio ustawione na wysokie, i zapierdziela az miło :), nie porównywalnie lepiej co pod MacOS, jedyne co mnie drażni na windzie to brak sterowania volume, no i musze coś z nastawem wiatraków zrobić, bo pod maciem zawsze przed graniem ustawiam je na 4000 wysciowo + podkładka. pzdr. Łukasz

#237 Moonrage

Moonrage
  • 143 postów
Napisano 29 lipca 2010 - 16:46

a to Ci niespodzianka....nie sądziłem, że pod MACa będzie tak słabo....gra mi się bardzo podoba, dzięki kodowi od wyspiarza (dzięki raz jeszcze) ale puki co nie kupię bo nie zamierzam instalować windy... jak poprawią to zarobią na mnie. Puki co nie :)

#238 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 29 lipca 2010 - 16:55

moonrage, przemyśl to :), miejsca ci zajmie to tyle samo ( + oczywiście winda ), tragedii nie ma z tym żadnej, BTW- zna ktoś program na winde ( na macu ) do obsługi wiatraków ?? zainstalowalem speedfan'a pokazuje temperatury itp itd, no ale nie wykrywa wiatraków .... pleas help, znalazlem jakis nie wiem podglad na winde MacFAN ale on tylko pokazuje i znika wyłącza się... i pokazał mi, że jeden wiatrak smiga na 2000 a drugi na 6000 ...

#239 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 lipca 2010 - 18:07

Arashar poszedl Kod na demko do Ciebie, a co do SC to na moim Imaczku na MacOS tnie sie na low w niskiej rodzialce, a na WinXP smiga na srednich na max rodzialce jak talala.Znalazlem sposob jak uaktulanic stery dla Radeona 2600 XT pod XP tak aby widzial go jako Radeona 2600 PRO.Naprawde duzy skok wydajnosciowy. Mam jeszcze jeden kod do wydania, osoba z mala iloscia postow 1-10 nie wysylam, jak jakis veteren chce przetestowac niech pisze.

#240 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 29 lipca 2010 - 18:53

Ja tam w sumie jestem zadowolony z Medium w 1920x1080 na moim iMaku ;). Heh, fajną taktykę opracowałem jak się gra Zergami, zrobić dużo tych najmniejszych takich robaków (nie pamiętam jak się nazywały) i potem jedna szarża na przeciwnika i nic mu nie zostaje w bazie :D

#241 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 29 lipca 2010 - 18:54

eee nie takie nic :D dajesz 1/5 tego co twoje zerlingi firebotów, pare medyków i nic z nich nie zostaje :D pzdr. Łukasz

#242 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 lipca 2010 - 18:55

to poproszę o kodzik z chęcią potestuję zanim kupię

#243 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 18:57

Ja tam w sumie jestem zadowolony z Medium w 1920x1080 na moim iMaku ;).

Heh, fajną taktykę opracowałem jak się gra Zergami, zrobić dużo tych najmniejszych takich robaków (nie pamiętam jak się nazywały) i potem jedna szarża na przeciwnika i nic mu nie zostaje w bazie :D

Jaka karta ? Co do taktyki to rozumiem, że chodzi o multi ?:) Poczekaj, aż natrafisz na jakiegoś cyborga :)

#244 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 lipca 2010 - 20:48

No to teraz jestem ciekaw jak mój 9400M by dał radę na Windows XP. Ktoś może testował?

#245 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 21:14

No to teraz jestem ciekaw jak mój 9400M by dał radę na Windows XP. Ktoś może testował?

Według ludzi piszących na forum blizzarda to na MacOS low , a na windowsie medium.

#246 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 30 lipca 2010 - 07:10

Ok, dostałem kod!!
Chciałem w tym miejscu podziękować użytkownikowi Hynta za pomoc.

#247 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 30 lipca 2010 - 08:05

Stwierdziłem że jednak nie będę instalował Windows'a, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie z wydajnością na Mac'u. Tak jak ustawiłem teraz grę wygląda całkiem ok :)

#248 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 09:25

A co z MBA, czy da się w ogóle grać na 2,13 core 2 duo - 2 BG DDR3 - 9400M 256 - 128 SSD?? Może ktoś użyczy kodu?

#249 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 30 lipca 2010 - 09:38

Stwierdziłem że jednak nie będę instalował Windows'a, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie z wydajnością na Mac'u. Tak jak ustawiłem teraz grę wygląda całkiem ok :)

Wiesz, jak polepszą wersję macową, to zawsze możesz, prze formatować i scalić bootcampem partycję winy z systemem Maca, twoje konto, statystyki i nawet postęp kampani ( bez sejwów, czyli jak coś tam sobie zapisałeś w jakieś planszy ), są przypisane do konta więc będą odrazu na windowsie, jak tylko się zalogujesz do gry, a miejsca ci to aż tak chyba nie zabierze :), jedynie parę GB na XP z miejscem do śmigania systemu, myślę, że do przeżycia :)

pzdr. Łukasz

#250 smartkid

smartkid
  • 117 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 30 lipca 2010 - 09:49

Problem Starcrafta leży w shaderach jeżeli chodzi o Maczka, jak chce się grać swobodnie to niestety za cenę shaderów ale można podnieść spokojnie resztę ustawień. Zibi2000 - pograsz bez problemu ale shadery - off. PS. Zastanawiam się czy nie stworzyć tematu w którym byśmy zebrali info o swoich kontach na battle bo wpisywanie ich tutaj to raczej pomyłka jeżeli chodzi o odnalezienie. Zawsze to fajna zabawa porobić forumowe potyczki, a widzę że jest nas trochę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Bing (1)