Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Wrocław] [Cortland]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Duckling

Duckling
  • 490 postów
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Napisano 19 maja 2007 - 14:52

Pierwszy kontakt 4/5

Pierwszy telefon, omówienie szczegółów zamówienia (zamówienie raczej z większych). Dobry kontakt mailowy...

Kultura i uprzejmość obsługi 3/5

Nic złego, ale i żadnej rewelacji... obsługa lekko olewatorska, raczej nie pomocni (sprawdzenie sprzętu, zgodności etc. raczej masz i zabieraj...)

Fachowość 3/5
- cos tam o makach wiedza ...

Estetyka sklepu 1/5 - tragedia, żadnej prezentacji, sklep ciemny... stoi 1 iMac 20', nie włączony i jakiś monitor LCD oprócz tego masa materiałów reklamowych na ścianach... które raczej swoją świetność miały spory czas temu (Nikon d70, Adobe CS, Corel 12 ;) pojęcie "proszę wypróbować to czy tamto nie istnieje...", klasyfikacja towaru od ręki też jest raczej rzadkością

Dostępność sprzętu 2/5 - Ciężko o sprzęt, na swoje zamówinie czekałem ok tygodnia, i jeszcze czekam bo niektóre rzeczy nie doszły, nie wiadomo kiedy będą... choć stale są w ofercie i jak Sales Manager zapewnia są dostępne w przeciągu 3-5 dni od momentu zamówienia... tutaj pojęcie dostępne od ręki nie istnieje...

Ceny 2/5 - relatywnie drogo, jednak przy większych zakupach można liczyć na dodatkowe upusty...

Dodatkowym minusem jest straszne zbiurokratyzowanie sklepu... raczej następnym razem ominę łukiem...

#2 stein

stein
  • 63 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 20 maja 2007 - 00:09

Wroclaw Zgadzam sie z kolegi wypowiedziami bylem w tym przedstawicielstwie,moze jestem laikiem jesli chodzi o system os x ale osoby tam zatrudnione mialy wyjatkowo negatywne podejscie! Raczej starali sie negowac moje pytania do czasu gdy na koniec im udowodnilem ze teledyski na interi nie mozna zobaczyc i trzeba sciagnac dodatkowe sterowniki !Ja tego systemu nie znalem ale cos wiedzialem wydaje sie ze oni maja klopoty z podstawami a do tego ich aroganckie zachowanie szkoda gadac mozna sie nieznac ale to nie jest powod aby kogos olewac!W katowicach chlopcy sa super znaja sie na tym co robia i podejscie maja raczej zwiazane z praca i zainteresowaniami a nie jak przymus!Jestem znich zadowolony sami zachecili mi profesjonalnym podejsciem do zakupu kompa z tym systemem moge dac im 5 a przede wszystkim cierpliwie poswiecili mo godzine czasu na rozmowe ktora byla spokojna i mila a nie bylo to udawadnianie kto jest madry i kto wiecej wie to nie polega na tym wroclaw daje 2!!!Cortland katowice 5!

#3 Tato

Tato
  • 34 postów

Napisano 20 maja 2007 - 00:49

Z przykrością potwierdzam, choć dam 3/5. Aroganccy nie byli, ale mialem wrażenie, że wszedłem do skansenu i obudziłem obsługę ...

#4 Duckling

Duckling
  • 490 postów
  • SkądWrocław / Nysa / Czarna Góra

Napisano 04 czerwca 2007 - 09:53

update do txt: po 3 tygodniach (!sic) oczekiwania na dysk Lacie... nie dostałem swojego dysku, a jedynie maila, ze termin dostawy jest nie potwierdzony i ze maja to w nosie... zero inicjatywy !!! Po joblu zaproponowali inny dysk, ale przez bite 3 tygodnie zero kontaktu. Skansen to malo, ale to malo powiedziane... chyba bede jezdzil do Katowic na zakupy bo tutaj nic nie idzie zalatwic...

#5 Kapsel

Kapsel
  • 29 postów
  • SkądZ Australii ... niedługo

Napisano 07 września 2007 - 20:09

Moja przygoda z cortlandem: Chcialem kupic iMaca wiec uderzylem do nich, nie dosc ze gosc (moze kobieta ;-) - nie wiem) odpisywal na maile czy na gg po godzinie to jeszcze udzielal takich informacji ze wiecej wiedzialem dopoki nie uslyszalem odpowiedzi. Chcialem kupic komputer w leasingu na firme (faktura VAT a gotowki w calosci nie mialem) i juz mialem kompet dokumentow wiec czekalem az zjawia sie nowe iMaci. Na pytanie czy w tym iMacu beda nowe klawiatury nie otrzymalem odpowiedzi przez 3 dni wiec zapytalem w iSpot i odpowiedz mialem po kilku minutach. Kobieta (mila, uprzejma i wogole och i ach ;) ) po dluzszej rozmowie powiedziala mi ze leasing jest zupelnie nieoplacalny (iMac za 4999 wychodzil mi po wszystkim jakies 7000 zl) i zaproponowala mi kredyt nieoprocentowany i fakture bez problemu na caly komputer. Odbior sprzetu w salonie iSpot to doslowie 10 minut z czego 5 to wystawienie efaktury. Ogolnie Cortland byl strasznie olewczy i mialem wrazenie ze robia wszystko by mnie zniechecic do kupna. W skali ocen nie dam 3, co najwyzej 2/5

#6 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 17 września 2007 - 13:40

hmmm no wlasnie, od piatku chce kupic u nich maca mini i jest problem, co prawda chce go na raty 0%, najpierw koles powiedzial ze w piatek nie zdazyli uzyskac odpowiedzi i musze czekac do poniedzialku, dzwonie dzisiaj a on ze jutro bedzie cos wiedzial, normalnie masakra :( nie wie ktos gdzie mozna kupic macamini w kredycie 0% ?? najlpiej katowice lub okolice :)

#7 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 września 2007 - 13:49

iSpot Krakow / Gliwice!

#8 WildLight

WildLight
  • 76 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 września 2011 - 20:04

@jacjacenty - super, ale po co dane osobowe? Lepsza premia? :|