Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bezpieczne usuwanie sprzętu ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 set2004

set2004
  • 95 postów
  • SkądKaToWiCe

Napisano 19 maja 2007 - 13:57

Siemka mam pytanie jak usuwać bezpiecznie sprzęt a mianowicie pendrive gdy naciskam w finder tam jest on widoczny klikam po prawej stronie takie kółeczko sprzęt znika z systemu ale nadal widzę ze jest zasilany bo pali sie dioda a na windzie po bezpiecznym odłączeniu gaśnie ona, co mam robić aby bezpiecznie usunąć sprzęt tak żeby osx nie informował mnie ze pliki mogą zostać uszkodzone ??

#2 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 19 maja 2007 - 14:01

wlasnie w finderze wysunąć go, i pozniej mozna bez problomowo go odlaczyc.

#3 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 maja 2007 - 14:40

Zaznacz ikonkę (lub znaczek - jak kto woli) Pendrive i przeciągnij na Kosz - ikonka kosza zmieni się co oznacza iż możesz wyciągnąć pendrive z portu USB

#4 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 maja 2007 - 16:06

To ze na porcie usb jest napiecie, nie oznacza ze sprzet jest dalej uzywany...

#5 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 19 maja 2007 - 16:30

możesz też kliknąć na ikonkę gwizdka i użyć skrótu japko+e

#6 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 20 maja 2007 - 20:45

Poczekaj chwile i diodka zgasnie, u mnie tak jest, po odlaczeniu pena diodka miga jeszcze przez 10-15 sekund i potem gasnie.

#7 maryo666

maryo666
  • 574 postów
  • SkądPuławy

Napisano 20 maja 2007 - 20:50

yy moj MuVo200 nigdy nie mial okazji byc bezpiecznie wylaczony.

#8 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 maja 2007 - 20:56

Ja mam pqi i dioda też się świeci cały czas po odłączeniu, nigdy się nad tym nie zastanawiałem tylko wyciągałe pennego z usb i było w porządku. Ta dioda nie znaczy że pendrive nie jest odłączony.

#9 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2007 - 23:49

Swoja droga na windowsie to odcinanie napiecia przy "bezpiecznym usuwaniu" sprawia jeden problem z ipodem :) Nie mozna go sluchac i jednoczesnie ladowac... Na macu podlaczam sobie ipoda, klikam eject, a on dalej sie laduje i mozna go normalnie uzywac... Jak klikniesz odmontuj, i zniknie juz ikona urzadzenia to smialo mozesz wyjac z portu...

#10 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 maja 2007 - 08:42

ja mam jakis mp3 player firmy Acer i bylo napisane ze nie wiadomo czy dziala z OS X a jednak zadzialal i normalnie po wduszeniu command+e oraz uprzednim zaznaczeniu jego ikonki mozna bylo wyjac playera i bez problemu go uzywac nie bac sie o utrate danych

#11 MattheW

MattheW
  • 15 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 21 maja 2007 - 09:59

Swoja droga na windowsie to odcinanie napiecia przy "bezpiecznym usuwaniu" sprawia jeden problem z ipodem :) Nie mozna go sluchac i jednoczesnie ladowac...

Można. :D Zamiast bezpiecznie usuwać iPoda wejdź w Mój Komputer, kliknij prawym PM na ikonce iPoda i daj "wysuń". Będzie się dalej ładował i będzie można go normalnie używać.
  • naresh lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych