Bang & Olufsen
Napisano 19 maja 2007 - 00:06
Napisano 19 maja 2007 - 00:25
jest wiele innych mozliwosci (tanszych)
proponuje forum www.hdtv.com.pl
Napisano 19 maja 2007 - 00:27

Napisano 19 maja 2007 - 08:27

Napisano 19 maja 2007 - 09:16

Napisano 19 maja 2007 - 09:29
Napisano 19 maja 2007 - 09:50

Napisano 19 maja 2007 - 10:21
od kilkunastu lat śledze co robi firma B&O, i jedno trzeba im przyznać ze podstawa to u nich design i funkcjonalność + dobre materiały . Syszeć słyszalem, bardzo fajny dzwięk.
Tak jak zauważyli poprzednicy jest duzo firm, gdzie za te same pięniądze można kupić rownie dobry dzwięk jak nie lepszy.
Sam używam B&W i jak dla mnie grają świenie, trzeba tylko dobrze dobrać elektronikę. Chociaż z chcia bym postawił u siebie takie Beolab 5 , ktore powalają mocą i dzwiękiem, tyle ze to juz przedzial cenowy gdzie trzeba wydać na kolumny + system grający w granicach 25 tys $.
Najlepiej to połaż po sklepach, weź ze sobą plytę ktorą bardzo dobrze znasz,umów się na odsłuchy kilku zestawów i słuchaj , i wtedy wybieraj.
Na forum tej strony znajdziesz sporo opinii, problemów z jakimi sie borykają uzytkownicy produktów B&O www.beoworld.co.uk
Gość_tygrysio_*
Napisano 19 maja 2007 - 10:27

Napisano 19 maja 2007 - 11:36

Gość_tygrysio_*
Napisano 19 maja 2007 - 11:40
Akurat demokary nie sa nastawione na jakosc tylko ilosc dzwieku i produktow w srodku zamontowanych
Akrat sie nie do końca się zgodzę gdyż (tam gdzie oglądałem) były różne grupy Demo-Car-ów i różne kryteria oceny w poszczególnych kategoriach.
min:
1. Jakość Dzwięku
2. Głośność
3. Wytworzone Ciśnienie
4. Styl Zabudowy
Itp ...
niestety nie pamiętam jak się dosłownie nazywały te konkurencje (w Audio - nomenklaturze).
Napisano 19 maja 2007 - 11:42
Napisano 19 maja 2007 - 13:18
Akrat sie nie do końca się zgodzę gdyż (tam gdzie oglądałem) były różne grupy Demo-Car-ów i różne kryteria oceny w poszczególnych kategoriach.
min:
1. Jakość Dzwięku
2. Głośność
3. Wytworzone Ciśnienie
4. Styl Zabudowy
Itp ...
niestety nie pamiętam jak się dosłownie nazywały te konkurencje (w Audio - nomenklaturze).
demo-cary wiec to nie byly tylko startujace w zawodach;) a fakt ze na razie u nas nie ma za wysokiego poziomu tych zawodow bo i kasy na to trzeba sporo...troche sie w to bawie

Gość_tygrysio_*
Napisano 19 maja 2007 - 14:06
demo-cary wiec to nie byly tylko startujace w zawodach;) a fakt ze na razie u nas nie ma za wysokiego poziomu tych zawodow bo i kasy na to trzeba sporo...troche sie w to bawie
Demo-Car / Startujące w zawodach jak zwał tak zwał .... generalnie zawody i pokaz ten utrwalił mi samochód nagłosniony przez Alpine .... do tej pory może poza wspomnianym A8 w salonie niedościgniony wzór

Napisano 19 maja 2007 - 21:39
dokladnie.
Np Bose ktory wymieniles oprocz tego ze jest drogi i glosny
w ogole nie jest ceniony w swiecie audiofili za "plastikowe" (sztuczne) brzmienie.
Nie rozumiesz mnie. Wedlug mnie Bose to calkiem niezly zestaw tylko, ze te ich plastikowy i kwadratowy design troche mnie zniecheca :/
6,
IMHO Bang&Olufsen to plastikowa kicha dla bogatych szpanerów - super wygląd, najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, żałosny dźwięk
Miałem doczynienia z paroma produktami ; z niezłym telewizorem z podstawą na serwomotorach - zawsze przekręcał się prostopadle do pilota, czyli do oczu widza. Magnetowid z sensorami zmrokowymi i powiadomieniem o zbliżającym się programie - cudo. Odtwarzacz CD o którym można było rozmawiać przez całe przyjęcie.
No i brzmienie - ostro zniekształcone, płaskie, zachwiane widmo, przesunięcia fazowe, nierówna dynamika, fałszywe basy, podbite wysokie tony, rezonanse, niepełna baza stereo, płytka scena, i koszmarna cena.
Brrrrrrrrrrrr.....
To co innego polecasz w takiej samej kwocie jesli nie B&O? Ja jak kupuje cos chce zeby to byla dla mnie prawie perfekcja: czyli znakomity dzwiek, super design (Chyba nic, co widzialem nie powali B&O) i cena nie za bardzo wyolbrzymiona. Pol miliona za glosniki do salonu nie zaplace

Napisano 19 maja 2007 - 21:44
Napisano 20 maja 2007 - 09:24
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych