Witam, mam następujący problem:
Posiadam starego iPhone, 3G z softem 3.1.3, zaktualizowałem kiedyś do 4, ale wróciłem do tego softu bo strasznie wolno działał.
Do tej pory działał super, miałem go w Orange, zero problemów. Od miesiąca mam go w t-mobile, od 2 tygodni jestem za granicą, dziś zalogowałem się na swoje konto w t-mobile i zobaczyłem, że telefon wysyła sporo smsów, całkiem sam i to na numer +48602602951111, czyli zły numer centrum sms z t-mobile.
Co dziwne, gdy wysyłam smsy to one dochodzą do adresata.
Smsów tych wysłał przez ostatnie 2 dni 6, ogólnie 11 i nie wiem co zrobić. Infolinia t-mobile zrzuca winę na telefon.
Czy ktoś się może z czymś takim spotkał? Czy jest szansa, że upgrade softu pomoże?
Nie potrafię nawet określić co jest przyczyną wysyłania tych smsów, dziś dwa razy wyjmowałem i wkładałem kartę i wysłał 2 sms w zbliżonych godzinach, ale wczoraj na pewno nie.
Z góry dziękuję za porady.
ps. Dodam tylko, że po przełożeniu karty do samsunga odczytałem numer centrum sms z karty i jest poprawny, +48602951111.

Telefon sam wysyła smsy
Rozpoczęty przez
el.kocyk
, 26 sie 2011 13:40
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 sierpnia 2011 - 13:40
Napisano 26 sierpnia 2011 - 15:33
Przywróć ustawienia fabryczne i zobacz czy pomoże
Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:02
No najłatwiej powiedzieć przywróć ustawienia zamiast pomóc mu
Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:04
Pewnie dlatego ,że to jest najlepszym wyjściem z tej sytuacji?
Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:04
To pomóż, zamiast głupio komentować. Dameon takie rozwiązanie znał, takie podał.
Napisano 26 sierpnia 2011 - 17:30
Witam !
Miałem ten sam problem miesiąc temu. Będąc za granicą kupiłem lokalą kartę sim i na co dzień jej używałem. Co jakiś czas włożyłem swoją kartę(T-Mobile) żeby sprawdzić sms-y przychodzące.Po powrocie do kraju logowanie do iBoa i zdziwienie- Mój iPhone 3gs 4.33 bez Jailbreaka wysłał sam 25 sms-ów. Ten sam numer bramki co podałeś:6026029295111. Szczęka mi opadła ! Koszty nie wielkie ale chcę wiedzieć o co chodzi i okazuje się że nikt nic nie wie. Boa przyznaje że numer bramki jest za długi i zwala winę na aparat. Nie dowiesz się do kogo zostały wysłane sms-y. Pewnie jakaś usługa,program robi coś takiego po zmianie karty sim ? Ale dla czego za granicą bo w kraju nic takiego nie zauważyłem. Cały czas jeżdżę z tym aparatem za granicę i jest to pierwszy tego typu przypadek. Na drugim iPhonie 3G 4.1 który mieliśmy ze sobą nic takiego nie wystąpiło ale też nie była wyciągana karta sim. Jeśli przekładałeś kartę sim tak jak ja to daje to coś do myślenia. Napisałem reklamację do T-Mobile,nadal drążę temat. Na stronie Wsparcia Apple dowiesz się że wsparciem jest Twój operator a operator twiedzi żeby kontaktować się z producentem aparatu
. BĘDZIE CIĘŻKO.

Napisano 28 sierpnia 2011 - 00:17
Witajcie!
Posiadam Samsunga Delphi w t-mobile (pl).
Miałem podobną przygodę w Niemczech.
Pewnego pięknego popołudnia telefon wysłał mi 6 razy sms na numer premium 7668 za każdym razem wysyłając jednocześnie po wiadomości na ów dziwny numer 48602602951111.
Może wsadziłem go do kieszeni nie zablokowawszy ekranu dotykowego i poczuł powiew wolności?
Podobnie kiedy wysyłałem sms na numer 80880 - poprzedził jego wysłaniem dodatkowo wiadomości na ów dziwny (nieprawidłowy) numer centrum wiadomości.
Czyli wygląda na to, że będąc w roamingu i wysyłając smsy specjalne trzeba liczyć się z tego rodzaju dodatkowymi atrakcjami
I raczej nie jest to wina telefonu...
PS.
Też wkładałem do telefonu niemiecką kartę, jeśli to istotny szczegół

Napisano 29 sierpnia 2011 - 13:42
dameon - niestety nie pomogło, zrobiłem to zanim napisałem, ale faktycznie mogłem to napisać w pierwszym poście.
Dzięki Hejmen za info. Masz rację, w Polsce nic takiego się nie dzieje.
Jak nic nie uda mi się z tym zrobić to po prostu za miesiąc zmienię telefon na iPhone 4, tam może nie będzie takich problemów, na razie nie chce obcinać tej karty do wymiarów micro-sim.
Ten stary 3G jak pisałem wyżej miał robiony restore, nic nie pomogło a gdy ma wsadzoną kartę z Orange nic takiego się nie dzieję, więc jednak skłaniam się ku winie t-mobile.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych