Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ciągłe przełaczanie z WIFI na 3G.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 24 sierpnia 2011 - 17:45

Witam, Też tak macie, że przy włączonym WIFI po zablokowaniu ekranu, po chwili przechodzi na 3G? Nie ma czegoś takiego, żeby utrzymywał cały czas połączenie z WIFI? Przez to przełączanie wydaje mi się, że więcej ciągnie baterie, bo przez sieć internet jest bardziej prądożerny i dodatkowo chyba przy przełączaniu rozłącza na chwile komunikatory które są w tle? Jak to naprawdę jest, da radę utrzymać na stałe połączenie WIFI? Pozdrawiam.

#2 porschak240

porschak240
  • 112 postów

Napisano 24 sierpnia 2011 - 18:06

Z tego co wiem, to iPhone po zablokowaniu utrzymuje WiFi w stanie włączonym. Spróbuj wyłączyć 3G i zobacz, co się będzie działo.

#3 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 sierpnia 2011 - 18:16

To normalne że przechodzi na 3G, utrzymanie na stałe połączenia wifi możliwe jest tylko dzięki jb i aplikacji insomnia.

#4 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 24 sierpnia 2011 - 18:22

Jeśli wyłacze dane pakietowe, to po wyłączeniu mam cały czas WIFI aktywne, tylko jak mam 3G i dane pakietowe włączone to zawsze przy wyłączonym ekranie przełącza sobie z WIFI na 3G. Ciekawe czy iOS 5 coś poprawi. EDIT: a nie przed chwilą po dłuższej chwili włączyłem ekran i wifi pojawiło się po 2 sek czyli wyłącza? To jest smartfon więc powinien mieć stały dostęp do internetu więc czemu rozłącza?

#5 Lesterhusky

Lesterhusky
  • 44 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 sierpnia 2011 - 21:43

CO znaczy "wyłączonym ekranie" chodzi ci o blokowanie ekranu? To nirmalne ze telefon przechodzi na 3G bo WiFi jest bardziej prądożerne. Wątpie zeby ios 5 cokolwiek zmienilło

#6 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2011 - 21:47

Jeśli wyłacze dane pakietowe, to po wyłączeniu mam cały czas WIFI aktywne, tylko jak mam 3G i dane pakietowe włączone to zawsze przy wyłączonym ekranie przełącza sobie z WIFI na 3G. Ciekawe czy iOS 5 coś poprawi.

EDIT: a nie przed chwilą po dłuższej chwili włączyłem ekran i wifi pojawiło się po 2 sek czyli wyłącza? To jest smartfon więc powinien mieć stały dostęp do internetu więc czemu rozłącza?

Nie rozłącza - przełącza na 3G. Wtedy też masz dostęp do internetu... :)

#7 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 08:11

No dokładnie przełącza sobie na 3G po zablokowaniu ekranu, po odblokowaniu po chwili przełącza na WIFI. Nie wydaje mi się że WIFI jest bardziej prądożerne, wręcz przeciwnie... Tylko to jest głupie, bo dla przykładu jeśli ktoś nie ma pakietu akurat i wyłączoną transmisję danych i jest w domu i chce być cały czas online przez WIFI, a tu zonk. No cóż takie założenia Apple są :)

#8 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 09:48

A w cydii nie ma jakiegoś programu do obejścia tego? Edit: Ok, jest Insomnia, nie zauważyłem postu wyżej.

#9 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpnia 2011 - 09:48

Jest - Insomnia, KeepAwake i pewnie coś jeszcze.

#10 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 14:31

Nie mam Jb i nie potrzebuje. Więc niestety tak musi zostać, wg założeń Apple'a ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych