Zalana klawiatura - nierówne podświetlenie
Napisano 23 sierpnia 2011 - 16:08

Napisano 24 sierpnia 2011 - 14:55
Napisano 25 sierpnia 2011 - 12:03
Napisano 25 sierpnia 2011 - 12:12
Napisano 25 sierpnia 2011 - 12:38

Napisano 25 sierpnia 2011 - 13:33

Napisano 25 sierpnia 2011 - 13:49
Do ryżu go!
Ta opcja z ryżem to akurat dobra sprawa, ryż jest higroskopijny, więc na czas dostarczenia do serwisu dużo osób zaleca umieszczanie urządzenia w szczelnym zamknięciu z dużą ilością ryżu!
Ale i tak serwis to podstawa! Muszą teraz wykąpać MBP najlepiej w wanience z ultradźwiękami, a przynajmniej gruntownie wyczyścić go przy pomocy alkoholu izopropylowego i szczoteczki.
Woda (ogólnie ciecz) to nie przelewki, potrafi powolnie zabijać, ale jak już, to na amen!
Napisano 25 sierpnia 2011 - 14:53
Napisano 25 sierpnia 2011 - 15:18
Chłonąc wilgoć z powietrza drobiny ryżu mogą posklejać się z elektroniką tworząc twardą skorupę.
Drobiny ryżu? Posklejać?? Skorupa??? Kolego Jotek, wiesz, mam nadzieję, jak ryż wygląda? Bo i ile dobrze wiem, ziarno ryżu jest bardzo twarde i na tyle duże, że nie będzie w stanie dostać się do elektroniki i skleić z nią.... jest natomiast bardzo higroskopijne i wyciąga wilgoć z każdego zakamarka owej elektroniki, a to, co zostaje, to osad po płynie, który trzeba oczyścić najlepiej izopropylem.
I nie mówimy tutaj o samej klawiaturze, płyny mają to do siebie, że potrafią dotrzeć wszędzie i to bardzo szybko.
No, można zamiast ryżu użyć tzw. silica-gel, ale sądzę, że mało kto ma coś takiego pod ręką, a ryż masz prawie w każdej kuchni

EOT
Napisano 25 sierpnia 2011 - 16:42

Napisano 25 sierpnia 2011 - 19:00
Napisano 25 sierpnia 2011 - 21:07
@Jawe83: wysyp sobie torebkę ryżu na talerz, oddziel całe ziarna od reszty i zobacz wtedy co stanowi resztę. Izopropanolem pewnie zalewa się komputer, tuż po tym jak ryż wyssał całą wilgoć, ech...
Ktoś bardziej zdeterminowany mógłby dochodzić odszkodowania za wprowadzenie w błąd idiotycznymi poradami.
@Vert(!!! ???)ex13: odpowiadając nie pisałem do Ciebie.Nie czuj się urażony. :-)
Nie czuję się urażony, w żadnym wypadku

Może i masz rację, że ryż to jakiś debilizm - ja bym chyba pękł ze śmiechu gdybym widział urządzenia w ryżu (pewnie gdyby były moje to bym ubolewał i panikował, ale po czasie i tak śmiałbym się z tego że włożyłem urządzenie w ryż

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych