Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Po upadku nie działa głośnik od rozmów.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gilun

Gilun
  • 7 postów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 00:48

Witam wszystkich... Mam problem z moim iPhone'm tak jak wspomniałem w temacie po dość słabym powiedział bym upadku przestał mi działać głośnik od rozmów i jedynym sposobem na rozmowę telefoniczną był zestaw głośnomówiący... Postanowiłem więc spróbować oddać go na gwarancję po tygodniu dostałem odpowiedz iż to co nie działa nie podlega gwarancji i koszty naprawy wyniosą ok. 1000 jeśli się zgodzę, trochę śmieszne bo powinni albo nie uznać gwarancji z powodu usterki mechanicznej, bądź naprawić bez żadnego ale, lub ewentualnie wymienić na nowego jak było z poprzednim moim iPhone'm 3G (był identyczny problem - padł głośnik). Chciałem zapytać czy ktoś miał podobny problem i naprawiał taką usterkę sam bądź przez serwis i wie jakie części są do wymiany czy chodzi o sam głośnik itp. gdyż jeśli nie uda mi się nic wskórać z tą gwarancją to będę zmuszony zadziałać na własną rękę w celu cięcia kosztów bo ten 1000 zł to czysty rabunek w biały dzień;/ Z góry dziękuję za wszelkie pomocne komentarze...

#2 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 09:45

Jak bys poczytał forum to byś wiedział. :P Powiedz, że za tyle to możesz sobie kupić "Nowego" (używanego)

[url]http://myapple.pl/iphone/103371-naprawa-gwarancyjna-regenersis.html[/url]

#3 Gilun

Gilun
  • 7 postów

Napisano 23 sierpnia 2011 - 12:01

No tak, ale nie chcę kupić nowego ani płacić takiej kwoty za naprawę i dlatego napisałem ten post. Chcę go naprawić sam bądź oddać do serwisu gdzie koszty będą znacznie mniejsze.

#4 V0nt1

V0nt1
  • 22 postów
  • SkądKrzeszowice, PL

Napisano 04 października 2011 - 02:28

W serwisie zawsze o ciut taniej będzie ;)

#5 munieczek

munieczek
  • 9 postów
  • SkądCity of Bradford, United Kingdom

Napisano 04 października 2011 - 10:47

mam taki sam problem poprostu po stukaj w okolicy glosnika i powinien zaczac dzialac, podejrzewam ze mogl bys to sam naprawic glosnik kosztuje 1 funta na ebay i z tego co wiem wystarczy go wsadzic chyba ze to uszkodzenie plyty glownej wtedy 1000 heheh

#6 24szczecin

24szczecin
  • 309 postów

Napisano 04 października 2011 - 11:42

Za kwotę ok 1400zł można kupić już iPhone 4 16GB, więc nie jest to opłacalne.. Co do usterki - to spróbuj lekko podgiąć telefon itd, w różne strony i zobacz czy wtedy zacznie działać. Naprawa iPhone 4 ni jest już taka łatwa i często właśnie uszkodzona jest płyta główna.

#7 brachu

brachu
  • 83 postów

Napisano 04 października 2011 - 11:47

W moim 3g wystarczyo mocno dmuchać w okolicach mikrofonu. Mi pomogło .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych