Witam wszystkich...
Mam problem z moim iPhone'm tak jak wspomniałem w temacie po dość słabym powiedział bym upadku przestał mi działać głośnik od rozmów i jedynym sposobem na rozmowę telefoniczną był zestaw głośnomówiący... Postanowiłem więc spróbować oddać go na gwarancję po tygodniu dostałem odpowiedz iż to co nie działa nie podlega gwarancji i koszty naprawy wyniosą ok. 1000 jeśli się zgodzę, trochę śmieszne bo powinni albo nie uznać gwarancji z powodu usterki mechanicznej, bądź naprawić bez żadnego ale, lub ewentualnie wymienić na nowego jak było z poprzednim moim iPhone'm 3G (był identyczny problem - padł głośnik).
Chciałem zapytać czy ktoś miał podobny problem i naprawiał taką usterkę sam bądź przez serwis i wie jakie części są do wymiany czy chodzi o sam głośnik itp. gdyż jeśli nie uda mi się nic wskórać z tą gwarancją to będę zmuszony zadziałać na własną rękę w celu cięcia kosztów bo ten 1000 zł to czysty rabunek w biały dzień;/
Z góry dziękuję za wszelkie pomocne komentarze...

Po upadku nie działa głośnik od rozmów.
Started by
Gilun
, 23 Aug 2011 00:48
6 replies to this topic
Posted 23 August 2011 - 00:48
Posted 23 August 2011 - 09:45
Jak bys poczytał forum to byś wiedział.
Powiedz, że za tyle to możesz sobie kupić "Nowego" (używanego)
[url]http://myapple.pl/iphone/103371-naprawa-gwarancyjna-regenersis.html[/url]

[url]http://myapple.pl/iphone/103371-naprawa-gwarancyjna-regenersis.html[/url]
Posted 23 August 2011 - 12:01
No tak, ale nie chcę kupić nowego ani płacić takiej kwoty za naprawę i dlatego napisałem ten post. Chcę go naprawić sam bądź oddać do serwisu gdzie koszty będą znacznie mniejsze.
Posted 04 October 2011 - 02:28
W serwisie zawsze o ciut taniej będzie

Posted 04 October 2011 - 10:47
mam taki sam problem poprostu po stukaj w okolicy glosnika i powinien zaczac dzialac, podejrzewam ze mogl bys to sam naprawic glosnik kosztuje 1 funta na ebay i z tego co wiem wystarczy go wsadzic chyba ze to uszkodzenie plyty glownej wtedy 1000 heheh
Posted 04 October 2011 - 11:42
Za kwotę ok 1400zł można kupić już iPhone 4 16GB, więc nie jest to opłacalne..
Co do usterki - to spróbuj lekko podgiąć telefon itd, w różne strony i zobacz czy wtedy zacznie działać.
Naprawa iPhone 4 ni jest już taka łatwa i często właśnie uszkodzona jest płyta główna.
Posted 04 October 2011 - 11:47
W moim 3g wystarczyo mocno dmuchać w okolicach mikrofonu. Mi pomogło .
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users