Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Polerowanie iPhone'a - Jakie sposoby na odnowienie?

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 22 August 2011 - 20:47

Witajcie, Jadąc sobie pomyślałem czy dałoby się jakoś wypolerować iPhone'a 3g/3gs? Model właściwie nie ma znaczenia czy to 3g, czy to 3gs bo z zewnątrz to jest to samo ;) Srebrną ramkę dookoła ekranu da się wypolerować pastą polerską (chyba, nie wiem bo jeszcze się nie spotkałem z takim tematem, więc założyłem :P ), zaklejając ekran i plastik, aby nie spowodować większych szkód ;). Zaś nurtuje mnie pytanie, czy da się jakimś sposobem wypolerować szkło na iPhonie? Tzn. To szkło z ekranu - pytam się dlatego, że pojawiła mi się tam niedawno mała rysa, i niby nic mi to nie przeszkadza, ale jest to wkurzające że tam jest, bo załamuje się pod nią światło. Nie wiem czy jest tu (o ile w ogóle jest możliwe) polerowanie, czy po prostu Invisible Shileld załatwi sprawę. Gorzej z tylną klapką, jej się chyba odnowić nie da, ewentualnie zatłuścić żeby się świeciła :D Odnawiał ktoś w taki sposób iPhone'a? Szczerze mówiąc boję się trochę używać niesprawdzonych specyfików polerskich do polerowania ramki, ale ma lśnić, bo są tam przetarcia lekkie, co powoduje że iPhone gorzej się prezentuje.

#2 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 22 August 2011 - 20:50

najlepsza metoda kupno nowego i folia

#3 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 22 August 2011 - 20:58

To nieopłacalne jak dla mnie, a przynajmniej na tą chwilę. Wolę dopieścić tego, bo jeszcze troszkę ma posłużyć ;)

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 22 August 2011 - 21:29

Przecież był już temat z polerowaniem iPhona. Poszukaj.

http://myapple.pl/ip...ej-obudowy.html ale to jeszcze nie ten.

http://myapple.pl/ip...i-hardware.html i przód.

#5 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 22 August 2011 - 21:33

Przecież był już temat z polerowaniem iPhona. Poszukaj.

http://myapple.pl/ip...ej-obudowy.html ale to jeszcze nie ten.

Dzięki, za tył się jakoś zabiore niedługo z jakimś nabłyszczaczem czy czymś podobnym. Ramkę wyczyszczę pastą polerską. Jednak nadal nurtuje mnie pytanie co jest najlepsze na tą rysę na ekranie. Załamuje się pod nią światło i jest to czasem irytujące... ;)

#6 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 22 August 2011 - 21:34

kupisz mi nowego? Proooooooooooooszę!!!!!! To takie proste :D

Ja najchętniej bym pozbył się rys z Ekranu 4-ki, ale czy da się coś zrobić z Gorilla Glass?

#7 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 22 August 2011 - 21:35

Przód proponuję sobie darować. Są niby sposoby na polerowanie szkła, zegarmistrze czasem to stosują, ale obawiam się, że dotyk może przestać działać.

#8 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 23 August 2011 - 08:36

Przód proponuję sobie darować. Są niby sposoby na polerowanie szkła, zegarmistrze czasem to stosują, ale obawiam się, że dotyk może przestać działać.

A Invisible Shield nie załatwi sprawy? Gdzieś czytałem że na takie rysy, ta folia powinna pomóc, ale nie wiem na ile to prawda ;)

#9 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 23 August 2011 - 13:17

Folia na pewno pomoże- i to znacznie. Mam gdzieś starego iPoda Nano 1g i tak go porysowałem, że ekran był matowy, jak nakleiłem folię to wyglądał jak nówka :)

#10 Verex13

Verex13
  • 1093 posts
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Posted 23 August 2011 - 14:05

Póki co zajmę się srebrną ramką - to chyba najprościej i najszybciej. Potem zrobię coś z tyłem, bo to wygląda okropnie ;)... Invisible Shield kupię jakoś przed zimą, bo znając moje szczęście porysuje się cały od zimowych ubrań..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users