Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

macbook pro 2011 + bootcamp windows 7

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 shook

shook
  • 72 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 August 2011 - 20:49

Witam. Mam pytanie czy na bootCamp windows 7 bez problemu będe mógł pograc w takie gry jak np: counter strike 1.6 ?

#2 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 21 August 2011 - 21:01

Podaj konfiguracje tego Macbooka Pro wtedy bedziemy mogli dac odpowiedz. Z drugiej strony. Niewazne co bys nie mial - odpowiedz bedzie tak, bedziesz mogl odpalic CS'a 1.6 na Macu. Nawet znacznie nowsze gry dzialaja zwawo na MOSX, na HD3000 Intelowskim.

#3 shook

shook
  • 72 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 August 2011 - 21:06

konfiguracja macbooka

iSpot Apple Premium Reseller Apple MacBook Pro 15'' 2.2GHZ QUAD CORE I7/4GB/750GB/INTEL HD 3000/RADEON HD 6750M/SD (MC723PL/A) - Nowy model - MacBook Pro 15''

czyli mam rozumiec ze nie musze miec bootcamp w7 aby pograc sobie w cs 1.6 ?? ze bez problemu odpale go na os X ?

#4 iCrX

iCrX
  • 94 posts
  • Skąd100litza

Posted 21 August 2011 - 21:10

Witam, podłączę się do właściciela tematu: Co lepiej użyć Boot Camp czy jakiś VMware w celu pogrania w Starcraft 2? Na maczku tak jakoś czasem haczy i trochę denerwuje mnie brak możliwości zminimalizowania gry do paska. Poza tym gdzieś ktoś pisał, że sc2 lepiej chodzi na windows niż na Macu. Chciałbym to wypróbować. Aha zapomniałem dodać: mój mac to MacBook Pro 15" 2011, i7 2,2GHz, 4gb RAM, grafika HD 6750 + HD3000.

#5 filip71

filip71
  • 168 posts
  • SkądWiśniowa Góra

Posted 21 August 2011 - 21:38

Witam,
podłączę się do właściciela tematu:

Co lepiej użyć Boot Camp czy jakiś VMware w celu pogrania w Starcraft 2?

VMware to jest program, który otwiera Windows w środowisku wirtualnym - wtedy Windows jest uruchomiony równocześnie z Mac Os jako program więc zdecydowanie odradzam uruchamianie w tym trybie gierek gdyż dwa uruchomione systemy na raz zżerają sporo zasobów systemowych i wszystko chodzi na Win sporo wolniej.
Dzięki Boot Camp możesz uruchomić Windows na Mac-ach tak jak normalny system (nic nie działa w tle) więc sprawdzasz czy gra na Pc może być uruchomiona na Twoim kompie (minimalne wymagania systemowe) i jeżeli jest OK to w nią "śmigasz".

#6 shook

shook
  • 72 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 August 2011 - 13:18

czyli bootCamp + win 7 + mac równa się zwykły PC ? A jak wygląda sprawa ze sterownikami ? gdzie mogę znaleść dokładną instrukcje krok po kroku jak wykonać bootCamp ?

#7 tmkszlc

tmkszlc

• 1846 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 22 August 2011 - 13:29

@shook, teoretycznie tak, aczkolwiek pracujac na maku i przelaczajac sie czasem na windzie bedziesz czul duzy dyskomfort zwiazany z klawiatura (ctrl zamiast cmd, alt, polskie znaki) jak i z praca kursora, ktory dziala inaczej niz na windzie. Ja uzywam bootcampa do grania tylko wiec nie narzekam na prace, ale i tak czuje spory dyskomfort. no i bardziej sie sprzet grzeje.

sterowniki masz na plycie z systemem mac os x. instrukcji nie potrzebujesz. wlacz bootcamp assistant i tam masz krok po kroku. kazdy to zainstaluje.

ewentualnie: http://manuals.info....-setup_10.7.pdf

#8 Visar

Visar
  • 11 posts

Posted 22 August 2011 - 13:31

Uruchamiasz asystenta boot camp który pozwala na zmniejszenie partycji przeznaczonej dla OSX, jednocześnie tworząc partycję dla Windowsa. Wcześniej pyta się o to czy ściągnąć sterowniki, na co odpowiadasz, że tak. Przygotowujesz nośnik wymienny np. pen usb na który zgrywasz ściągnięte sterowniki. Teraz restart, instalacja Windowsa, a następnie z przygotowanego nośnika wszystkie sterowniki. I to wszystko. [URL="http://manuals.info.apple.com/pl_PL/Instalacja_i_konfigurowanie_Boot_Camp.pdf"]http://manuals.info.apple.com/pl_PL/Instalacja_i_konfigurowanie_Boot_Camp.pdf[/URL]

#9 shook

shook
  • 72 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 August 2011 - 13:39

@tmkszlc

@shook, teoretycznie tak, aczkolwiek pracujac na maku i przelaczajac sie czasem na windzie bedziesz czul duzy dyskomfort zwiazany z klawiatura (ctrl zamiast cmd, alt, polskie znaki) jak i z praca kursora, ktory dziala inaczej niz na windzie. Ja uzywam bootcampa do grania tylko wiec nie narzekam na prace, ale i tak czuje spory dyskomfort. no i bardziej sie sprzet grzeje.

sterowniki masz na plycie z systemem mac os x. instrukcji nie potrzebujesz. wlacz bootcamp assistant i tam masz krok po kroku. kazdy to zainstaluje.

ewentualnie: http://manuals.info....-setup_10.7.pdf

Ja tez mam zamiar używac bootCamp tylko i wylacznie do grania w jedna gre counter strike 1.6 ( cs 1.6 ) a tak pozatym to bede używał głównie osX...

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24340 posts

Posted 22 August 2011 - 13:42

Ileż jeszcze będzie takich wątków...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users