Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podświetlenie klawiatury gaśnie samo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 bejcyk

bejcyk
  • 22 postów
  • SkądXXX

Napisano 19 sierpnia 2011 - 03:21

Witam. Otóż problem tak jak w temacie. Klawiatura pomimo zaznaczonej opcji "preferencje->klawiatura->wyłącz gdy komputer nie jest używany -> nie wyłączaj " Sama się wyłącza... Zupełnie tak jak po ustawieniu czasu, z tą różnicą że jest to nieregularne, przy całkowitym braku czynności. Raz po minucie, a raz po paru minutach. Wystarczy że wtedy musnę palcem po gładziku lub nacisnę jakiś klawisz i z powrotem świeci. Na początku sądziłem, że to przez zaznaczoną opcję usypiania dysków twardych, ale po jej odznaczeniu jest tak samo. Może jest to jakiś bug ? Nie mam kompletnie na to pomysłu...

#2 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 19 sierpnia 2011 - 07:39

Miejsce w ktorym to sie dzieje jest jasne? Bo jest tak, ze gdy czujnik swiatla wykryje duza ilosc swiatla podswietlenie klawiszy jest wylaczane. Moze to ma jakis zwiazek?

#3 paparazzi

paparazzi
  • 1 006 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 08:15

ja mam troszke iny przypadek, miejsce jest ciemne ustawiam wygaszanie klawiatury na 5 sekund, klawiatura się wygasza następnie po 5-10 sekundach zaświeca się ponownie i dyskoteka trwa cały czas :(

#4 bejcyk

bejcyk
  • 22 postów
  • SkądXXX

Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:05

Tak. Jest ciemne. Jak by czujnik wykrywał duża ilość światła, to by nie zaświecał klawiatury po dotknięciu komputera.

---------- Wpis dodano o 13:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:15 ----------

ja mam troszke iny przypadek, miejsce jest ciemne
ustawiam wygaszanie klawiatury na 5 sekund,
klawiatura się wygasza
następnie po 5-10 sekundach zaświeca się ponownie
i dyskoteka trwa cały czas :(

Tak też się dzieje gdy ustawisz suwak na 5 sekund ale jest odznaczona opcja automatycznego podświetlania ? Jeśli jest zaznaczona to odznacz ją, ustaw 5 sekund, sam ją rozjaśni, i zobacz jak będzie.

---------- Wpis dodano o 13:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:19 ----------

Tak. Jest ciemne. Jak by czujnik wykrywał duża ilość światła, to by nie zaświecał klawiatury po dotknięciu komputera.

---------- Wpis dodano o 13:19 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:15 ----------

Tak też się dzieje gdy ustawisz suwak na 5 sekund ale jest odznaczona opcja automatycznego podświetlania ? Jeśli jest zaznaczona to odznacz ją, ustaw 5 sekund, sam ją rozjaśni, i zobacz jak będzie.

Na mac booku Pro u mojego brata, Twój problem wystąpił również. Tylko nie za każdym razem. Dwa razy, klawiatura zgasła i potem się rozświetliła po paru sekundach. Raz wogóle nie zgasła, a później przy kolejnych próbach było dobrze. Więc jest to mim zdaniem Bug do
poprawienia przez Apple.

---------- Wpis dodano o 14:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:58 ----------

Miejsce w ktorym to sie dzieje jest jasne? Bo jest tak, ze gdy czujnik swiatla wykryje duza ilosc swiatla podswietlenie klawiszy jest wylaczane. Moze to ma jakis zwiazek?

Natomiast na Pro nie wystąpił problem taki jak u mnie. Klawiatura nie gasła w przeciwieństwie do Air. Sprawdzałem również jak jest na podpiętym zasilaczu, tak samo. I na odznaczonej opcji automatycznego podświetlania jest również tak samo. Więc tyczy się to Air. Albo jest to Bug do poprawienia przez Apple, albo może zamierzone działanie mające na celu oszczędność baterii, tylko jest to nie w nie regularnych odstępach czasowych więc wątpię. W dodatku jak jest zaznaczona opcja "nie wyłączaj" to nie wyłączaj...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych