Witam!
Mam dość nietypowy problem. Aktualnie przebywam w USA i znalazłem na ebay'u ciekawą ofertę kupna MacBook'a Pro. Problem polega na tym, że jak pojechałem obejrzeć komputer na żywo- okolica i sam sprzedający są dość wątpliwi jeśli chodzi o uczciwość całej transakcji.
Chciałem się dowiedzieć, czy można w jakiś sposób sprawdzić wiarygodność MAcBooka? Np czy nie jest kradziony?
z gróry dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam

Wiarygosność MacBooka?
Rozpoczęty przez
JustinTimberlake
, 18 sie 2011 04:32
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 sierpnia 2011 - 04:32
Napisano 18 sierpnia 2011 - 05:07
Przede wszystkim powinieneś spisać numer seryjny i podać go telefonicznie (lub osobiście) w Apple Store. Oni wtedy sprawdzą, czy macbook ten nie był 'zaznaczony' jako kradziony. Możesz też sprawdzić na stronie, gzie ludzie zglaszają swoje skradzione Applowskie sprzęty: Stolen Apple Computers Database
Napisano 18 sierpnia 2011 - 22:14
Możesz też wpisać w google ten numer seryjny. Jeżeli poprzedni właściciel siedział na forach, to pewnie by zamieścił go.
Napisano 17 marca 2012 - 21:04
Pozwolę sobie odświeżyć temat,
mam na oku maca bez papierów (stary mac dlatego możliwe, że wszystko ok tylko papiery już wywalone), sprawdzałem jego nr seryjny na stronach:
Stolen Apple Computers Database
Stolen Inventory Database | PowerMax
google.pl
na żadnej nic się nie pokazało, czy to oznacza, że na pewno nie był nigdy kradziony? (podobno kupiony w Anglii, ew w Irlandii)
mam na oku maca bez papierów (stary mac dlatego możliwe, że wszystko ok tylko papiery już wywalone), sprawdzałem jego nr seryjny na stronach:
Stolen Apple Computers Database
Stolen Inventory Database | PowerMax
google.pl

na żadnej nic się nie pokazało, czy to oznacza, że na pewno nie był nigdy kradziony? (podobno kupiony w Anglii, ew w Irlandii)
Napisano 17 marca 2012 - 21:06
Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Znajdź aktualny wątek traktujący o tym samym problemie i w nim kontynuuj dyskusję. Zamykam.Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych