Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Classic 160gb

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Bhp`

Bhp`
  • 23 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 August 2011 - 21:11

Witam Zamierzam kupić tego ipoda i chciałbym spytać, czy są jakieś z nim problemy, widziałem kilka filmików na youtube że się wiesza itp. dlatego pytam i jak się sprawuje. :) Miałem ipoda nano 3g i byłem zadowolony ale oddałem go bratu a teraz muszę coś nowego wybrać o dużej pojemności i padło na classic-a, bo touch jest fajny, ale nie ma przycisków fizycznych do zmiany piosenki. Pozdrawiam.

#2 Zestawdzieciecy

Zestawdzieciecy
  • 3 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 August 2011 - 21:58

Posiadałem Ipod'a Classica 160 Gb przez ponad rok, i nie mogę o nim powiedzieć złego słowa. Po pierwsze jest wyjątkowo wytrzymały, czasami fiksował po solidniejszych upadkach czy podczas skrajnych zmian temperatur ( z klubu +30 wychodząc na zewnątrz ,w styczniu, -25), lecz po kilku minutach dochodził do siebie. Przycisk blokady po kilku miesiącach nie trzyma się za dobrze ( przynajmniej przy moim trybie życia). Dobrze leży w dłoni, no i sławny pierścień apple do jego kontroli nigdy nie sprawił zawodu. No i ta pojemność, 160 giga, no właśnie. Na samym początku myślałem, kurde mam z 60 giga muzyki i w przyszłości jeszcze dojdzie, potrzebuje tych 160, lecz w praniu wyszło, że użytkowałem jedynie 80 giga. Na tym ipodzie można tylko słuchać muzyki. Oglądanie filmów, granie, czytanie, robienie zdjęć, alarm, notatki, wi-fi, przydatne programy na codzień, to nie on. Trzy tygodnie temu ukradli mi to solidne, srebne, pojemne cacko na wakacjach, i teraz nabyłem nowego touch'a 64 giga. Możliwości o stokroć więcej, lecz trochę mniej komfortowy w obsłudze. Po ostatniej czystce mac'a zmniejszyła mi się biblioteka i to 64 giga jest perfekcyjne. Polecam Ci się zastanowić nad tym, czy pragniesz wytrzymałego, pojemnego i wygodnego odtwarzacza muzyki, czy może lubisz mieć wielofunkcyjne urządzenie. Pozdrawiam

#3 Bhp`

Bhp`
  • 23 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 August 2011 - 22:43

Cóż prawdę powiedziawszy, nie chce tutaj wojny robić czy coś ale posiadam SGS2 i ma wszystko, ale bateria to dramat, do baterii mógłbym się przyzwyczaić, lecz brak przycisków do zmiany piosenki, i mała pojemność kart/telefonu ( można zwiększyć ale karty microsd o dużych pojemnościach trochę kosztują) trochę(strasznie prawdę powiedziawszy bolą), także zdecydowałem na ipoda classic-a, bo co odtwarzacz muzyczny to odtwarzacz muzyczny. Słyszałem również, że ipod touch gra lepiej od classica, nie wiem ile w tym prawdy i cóż cena 64gb toucha a 160 classic-a to jednak jest ~600zł, także to też nie mało. Dziękuje za szybką odpowiedź :)

#4 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 14 August 2011 - 23:23

mam classici od wielu lat. miałem 30 i 60 gigowe, a od kilku lat mam 160gb. spisuje się dobrze. mam wersję europejską (gra ciszej niż amerykańska, ale i tak nie słucham na maksa). W porównaniu do ip 3gs gra, moim zdaniem lepiej (choć ciszej - dlatego pierwsze wrażenie może być zupełnie odwrotne). Nigdy nie miałem z żadnym classiciem problemów. Ale ja też nie słucham tego codziennie. Korzystam z niego tylko przy dłuższych wyjazdach. Nie słucham w ogóle na ulicy, w domu wolę głośniki, a w samochodzie... Podczas pracy też nie mogę słuchać muzyki. anyway - dobry, dość tani sprzęt, który nie ma odpowiednika u konkurencji (ta pojemność). z czystym sumieniem polecam. Nie znam najnowszego wydania classiców - mam poprzednią wersję. pozdr

#5 Bhp`

Bhp`
  • 23 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 August 2011 - 23:45

No właśnie, za taką cenę pojemność jest przeogromna co jest plusem. Z tego co na razie piszecie to same plusy ma, szczerze mówiąc i tak muszę czekać do wtorku by zamówić w sklepie, ale jak ktoś jeszcze coś dopisze to będę rad :) offtopem @parmenides świetne zdjęcia, zazdroszczę pracy ze swoim hobby ( tak mi się zdaje, że jest to coś co uwielbiasz) , sam "robię" zdjęcia i dlatego piszę /offtop Pozdrawiam.

#6 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 15 August 2011 - 07:22

Pamiętaj że są 2 rodzaje iPoda 160GB różniące się grubością i wiekiem.

#7 Bhp`

Bhp`
  • 23 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 August 2011 - 10:07

Nówkę z "iSpota" kupić (Rozwiązania Apple dla Twojej firmy i dla Ciebie! w Szczecinie jest tylko ten sklep z autoryzowanymi nowymi applami) chcę, także raczej to będzie najnowsza generacja.

#8 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 15 August 2011 - 11:05

Może taniej w Niemczech kupisz? Ze szczecina to chyba nie daleko? :P Gwarancja i tak jest międzynarodowa.

#9 Bhp`

Bhp`
  • 23 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 August 2011 - 14:20

Tak jak Szczecin leży nad morzem ;) ale to też pomysł, a sprowadzić ze stanów, w przeliczeniu wychodzi koło 800 zł.

#10 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 August 2011 - 20:07

Ja mimo wszystko bym poszukał na allegro i poczekał chociaż tydzień :) do ispota zawsze zdążysz. Mi udało się kupić najnowszą wersje 160GB w zafoliowanym pudełku za 500zł dlatego wierz mi, że czasem można kupić za pół darmo :) a co do odtwarzacza.. jego ogromna pojemność jest największą zaletą, solidnie zbudowany i w dodatku ten clickwheel, po prostu klasyka :) gorąco polecam tego ipoda ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users