Firefox nie otwiera kart z poprzedniej sesji po ponownym uruchomieniu
Rozpoczęty przez
nivepl
, 13 sie 2011 10:35
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 sierpnia 2011 - 10:35
Czy ja robie cos zle czy nie wiem jak to ustawic ale czemu jedna z podstawowych funkcji ff ktora na windzie dziala wysmienicie na moim mbp nie moge zmusic do dzialania. Probowalem wymusic przez firefox sync, i przez foxmarks. Oczywiscie opcja otwierania kart z poprzedniej sesji wlaczona. ZAWSZE zamiast kart otwiera sie strona startowa mozilli;(
Czy ktos wie jak temu zaradzic?
Usunalem ff, wyczuscilem wzelkie wpisy w bibliotekach i appcleanerem przejechalem, potem zainstalowalem swieza instalke i znow to samo. szlag mnie trafia ze nie moge glupich kart zmusic do ponownego otwierania po zamknieciu ff cz restarcie kompa;(
plis help!

Napisano 13 sierpnia 2011 - 10:39
robisz coś źle, bo u mnie wszystko pięknie działa.
może jakiś plugin ci miesza, ja mam w miarę czystego Fx (żadnych foxmarks czy innych dupereli, tylko kilka do webdeveloperki) i mi ta opcja bez problemów działa.
Napisano 13 sierpnia 2011 - 10:44
czyli po ponownym uruchomieniu (nie zninimalizowaniu) masz wszystkie karty otwarte na dzien dobry?
co do pluginow to bez kitu mam tylko jave 13.5, flash 10.3 i qt7.66 czyli mega standard. z rozszerzen mam adblocka i xmarksa, ale i bez nich na swiezutkiej instalce tez porazka;(
Napisano 13 sierpnia 2011 - 10:54
U mnie też działa dobrze, otwieram kilka kart,n potem cmd+q, uruchamiam i mam jak miałem.
Czasem nie zamykasz okna tym (x) albo cmd+w? Po wtedy nie zadziała.
Napisano 13 sierpnia 2011 - 11:02
U mnie też działa dobrze, otwieram kilka kart,n potem cmd+q, uruchamiam i mam jak miałem.
Czasem nie zamykasz okna tym (x) albo cmd+w? Po wtedy nie zadziała.
YOU'RE GENIUS!!!
No jasne ze zamykam (x) a czym innym mialem zamykac po przesiadce tydzien temu z windowsa?

Skad mialem wiedziec o jakiejs kombinacji cmd+q? OK, teraz dziala wysmienicie ale to sraszna kila i troche mylace.
Przeciez domyslnie to opcja (x) jest dostepna a nie cmd+q... ok, wazne ze dziala.
To spytam inaczej ale sadze ze nie przejdzie taki numer.... da sie (x) tylko w ff zhakowac by sluzyl jako wspomniane cmd+q?
Albo inaczej. Problem w FF polega na tym ze (x) zamyka aplikacje w inny sposob niz dziala to np w skype, utorrent i innych gdzie wcisniecie (x) po prostu minimalizuje aplikacje do docka. Niestety w ff powoduje to pelne wylaczenie (nie wiem czy to poprawne okreslenie) i stad zamieszanie. Wciskanie kombinacji klawisza jest rozwiazaniem ale dla kogos kto przywykl do zamykania aplikacji przez klkanie w X, to troche denerwujace...
Napisano 13 sierpnia 2011 - 11:48
Okno to nie aplikacja po prostu. Zamykając okno nie zamykasz aplikacji, jeżeli działa ona na wielu oknach.
X nie minimalizuje aplikacji do Dock'a, tylko zamyka okno. Minimalizowanie to przecież -.
W aplikacjach NIE działających na dokumentach powoduje to zamknięcie też aplikacji.
Jeżeli program działa w jednym oknie to logicznym jest, że zamykając okno zamykasz program.
Jeżeli program działa na dokumentach to logicznym jest, że zamykając dokument nie zamykasz programu.
Zamknięcie dokumentu, a programu to 2 różne sprawy.
X zamyka Fx'a w taki sam sposób jak Skype, nie wiem jak jest w utorrent, ale też wątpię żeby się wyłączał - zapewne pracuje sobie w tle bez otwartego okna.
OS X ma po prostu trochę bardziej rozbudowane opcje zarządzania oknami i nie utożsamia dokumentu z programem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych