MacBook Pro czy Sony Vaio
Posted 13 August 2011 - 02:45
Posted 13 August 2011 - 03:00
Posted 15 August 2011 - 02:45
Fakt miałem i mam nadal parę problemów z oprogramowaniem (10.6.3) ale dużo pomogą Tobie ludzie z forum oraz google:)
tzn. ze jakie miales problemy?
Czy MacBook z USA ma polski jezyk, bedzie mial gwarancje itd.
[nie kupuję go w Apple Store tylko w sklepie typu MediaMarkt]
Posted 15 August 2011 - 05:25
Czy MacBook z USA ma polski jezyk, bedzie mial gwarancje itd.
[nie kupuję go w Apple Store tylko w sklepie typu MediaMarkt]
2 x Tak.
Posted 15 August 2011 - 07:22
Posted 15 August 2011 - 07:56
Posted 15 August 2011 - 09:39
Gwarancja jest ogólnoświatowa, więc bez problemu możesz oddać sprzęt w iSpocie jeśli coś się stanie.
Komputera nie można oddać w iSpocie, bo iSpot to nie jest firma Apple, tylko "Premium Reseller". Realizacja gwarancji może odbyć się przez centralę Apple Polska w Warszawie.
Posted 15 August 2011 - 10:24
Posted 15 August 2011 - 10:38
dla mnie jest potworny. Problem?Ale na neoficka gadanine, jak to cudownie szybki jest Mac OS a Win potworny, nie zwracaj uwagi.
Posted 15 August 2011 - 11:56
dla mnie jest potworny. Problem?
Zamulic mozna kazdy system. Moge ci nagrac filmik, ile potrzebuje moj iMac, aby zakonczyc prace po trzech dniach uzytkowania z usypianiem na noc.
Zainstaluj sobie winde i porownaj dzialanie systemu przy normalnym uzytkowaniu. Na odleglosc nie mozna wyleczyc ciebie z bezkrytycznego podejscia do zabawek Stefana. Nawet podajac twarde fakty (spojrzales wreszcie na podany przyklad?)
Posted 15 August 2011 - 15:20
Posted 15 August 2011 - 15:20
Posted 15 August 2011 - 16:02
Posted 15 August 2011 - 19:22
Jakie twarde fakty?
Dla mnie Windows jest potworny. To jest twardy fakt.
Każdego systemu używałem normalnie.
Mój komputer nie ma problemów gdy działa koło 2 tygodni z usypianiem na noc i w środku dnia.
Nie potrafisz zrozumieć, że każdy ma swoje preferencje?
To, że jestem krytyczny wobec Windowsa nie znaczy, że nie jestem krytyczny wobec czegoś innego, prawda?
Pogódź się z tym, że nie wszyscy lubią Windowsa i jak zostaną zapytani - to tak odpowiedzą.
Nie ma w tym nic bezkrytycznego.
To wszysto jest czysto subiektywne.
Dla kogoś innego potworny będzie Linuks, dla innych OS X. Nie ma w tym nic chorego, żeby trzeba było kogokolwiek leczyć. Tylko ciebie, bo tak uważasz.
Sluchajac waszych podekscytowanych glosow na temat OS X moznaby dojsc do wniosku, ze Windows jest wiecznie wieszajacym sie, przekombinowanym i nielogicznym systemem, a oprogramowanie Maca to raj na ziemii. I ze system odgrywa tak gigantyczna roznice - szczegolnie gdy korzysta sie z niego jak 90% uzytkownikow, a wiec do odpalenia gry, przegladarki oraz pakietu office.
Co sie komus podoba a co nie, to jedna sprawa. Ale zupelnie inna jest robienie czarnej legendy a innym wody z mozgu. Zauwaz: nigdy nie krytykowalem "was entuzjastow" za to, ze powiedzieliscie, ze wam sie jablko po prostu podoba, tylko wtedy, gdy rozpoczynaliscie goraczkowe poszukiwanie racjonalnych argumentow dla wydawania wiekszych pieniedzy za gorszy sprzet. Mi sie tez kiedys iMac podobal i sobie go kupilem. Ale po czterech latach uzytkowania doszedlem do wniosku, ze w porownaniu do konkurencji placenie grubo ponad 1,5l PLN za system to nieporozumienie. Tez wole OS X od Win, ale nie za taka cene.
BTW: porownales juz cenu upgrade Sony i Apple i wciaz utrzymujesz, ze dodatkowe 4 GB u Stefana wcale nie sa drogie?
Posted 15 August 2011 - 19:52
Posted 15 August 2011 - 19:59
Komputera nie można oddać w iSpocie, bo iSpot to nie jest firma Apple, tylko "Premium Reseller". Realizacja gwarancji może odbyć się przez centralę Apple Polska w Warszawie.
Dziękuję za zwrócenie uwagi, mój błąd. Ale dzięki, teraz już będę pamiętał.
Do autora - bierz macbooka, wyjdzie cię to lepiej niż piec.
Posted 16 August 2011 - 03:06

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users