Czy kupic iphone 4 mając juz ipada 2 (wspolpracuja?) czy lepiej galaxy s 2
Napisano 19 stycznia 2012 - 15:27
Napisano 19 stycznia 2012 - 22:30
Napisano 19 stycznia 2012 - 22:41
Napisano 19 stycznia 2012 - 22:45
Dobry przykład, bo powiem szczerze, że oglądałem sporo filmików( po ok 5 z każdego urządzenia) z gta 3 i chyba szybciej (płynniej, nie wiem jak z jakością grafiki) chodzą na samsungu galaxy s 1 (JEDYNCE) niż na iphone 3gs... nie mówiąc o sgs2 bo tam napewno wszystko lata super, jak i na ip4... Boję się tego procesora z iphone 4 (jednordzeniowy, a skok graficzny, rozbudowania i możliwościowy gier, jest naprawdę duży w ostatnim czasie - przykład: właśnie gta3), od pewnego dłuższego czasu (ale juz po wyjsciu iphone 4 ) grafika w grach na urządzenia tego typu mocno skoczyła do przodu... naprawde chciałbym wierzyć, że iphone 4 poradzi sobie z tym co sgs2 ( z dobrym romem, bo rozumiem ze to podstawa ALBO na ice cream sandwich) w niedalekiej przyszłości, bo jeśli nie (mówimy o nowych produkcjach) to wole sgs2, a mówiąc o mocniejszym iphone 4s cena jest dla mnie nieproporcjonalna do reszty, co nie zmienia faktu ze i tak o nim nie ma mowy bo mnie na niego poprostu nie stać... What now
?
Na swoim iPhonie 4 mając dosłownie z 10GB muzyki, ze 100 zdjęć, z 20 aplikacji o raczej mniejszych rozmiarach, zaczął ostatnio mulić, i nawet na prostszych grach lubi się pozacinać, a poza tym ten telefon ma już ponad półtora roku. Moim zdaniem, skoro masz iPada 2, to bierz Galaxy S2, bo kupując iPhone'a będziesz go używał do dzwonienia i smsowania, bo wszystko inne będziesz wolał robić na iPadzie. Na Galaxy S2 wszystko działa płynnie, a ekran jest genialny, poza tym telefon wcale nie jest jakiś ogromny jak na tę długość przekątnej wyświetlacza.
Ewentualnie, możesz poczekać na Sony Xperię S, 2 rdzenie po 1,5GHz, ekran HD, aparat 12mpx i świetny wygląd; powinna być za jakieś 2-3 miesiące.
Napisano 19 stycznia 2012 - 23:11
Napisano 19 stycznia 2012 - 23:40
Jeśli ma szybciej chodzić i być "lepszy" czemu nie, ale ze 2 razy, nie wiecej ( i to na poczatku użytkowania). Z drugiej strony chce mieć "coś" stabilnego, co zapewni mi zapis kontaktów "na zawsze"(iCloud?) a nie tak jak to teraz robie ( NIE MIESZCZĄ SIE NA SIM) zmiana telefonu, gubie kontakty.Chcesz Ci się bawić z romami to bierz SGS II, mialem htc desire ale dla mnie szkoda czasu na takie zabawy z wgrywaniem softu. Kupuje telefon za ~2000 zł to chcę aby producent dbał o to aby był zoptymalizowany a nie samemu jeszcze nad tym siedzieć. Tak samo jak Ty mam ipada i planuje zakup iphona. Mimo to jestem ciekawe co wprowadzi samsung w SGS III
@NouNejm, nie wiem co powiedziec przyzwyczyajony do ipad'a2 wiem, że w przeciwieństwie do windowsa/androida(z tego co czytalem) ilosc "zaśmieconej" pamięci nie powinien wpływać na iOS'owe urządzenie, w sumie to mnie zdziwiła ta informacja, ale absolutnie nie zaprzeczam, że tak może być (na procku A5 tak nie jest)
Dotykałem oba urządzenia nie raz i jeśli chodzi o ich rozmiar to oba są w 100% akceptowalne wg mnie (również pod względem ekranu).
Co do korzystania z neta to mam w 90% przy sobie iPada 2 z 3g, nie widze powodów, żeby dopłacać za neta dla iphona/sgs2 i tam przeglądać strony (poczta / facebook / pogoda - oczywiscie tak, ale nic wiecej) Raczej inny model nie wchodzi w grę, mam oba telefony do wzięcia (ip4/sgs2) w podobnym przedziale cenowym (w/w)
Tylko który dłużej pociągnie...
I jak z tym przesyłaniem filmików/zdjęć z sgs2 na ipad2 ;/ bo to dla mnie troche wyklucza androida... bo wtedy ipad ma ZERO kompatybilości...
Napisano 19 stycznia 2012 - 23:50
Napisano 20 stycznia 2012 - 00:05
Napisano 20 stycznia 2012 - 00:33
@shiz
Nie ma gta3 na SGS1 oficjalnie. Żeby ruszył trzeba go nieźle przeorac customami.
Nie wiem. Wierze. Ale jednak widziałem (autentyczne) filmiki jak płynnie chodzi na tych urządzeniach... Może troche w tym leży przyszłość... Najwydajniejszy soft i pociągnie dalej niż iphone4 (pociągnie dalej sgs2) ... Chociaż nikt chyba nie chce co tydzien od nowa ustawiać sobie "desktop'u"(ekranu/strony głównej...)
@Michał Mielcarek hoho, trafnie ! Czy ktoś ma z tym jakieś odświadczenia ? Ipad2 Camera Connection Kit + android ?
Napisano 20 stycznia 2012 - 01:22
Napisano 20 stycznia 2012 - 01:53
Skoro nie można go kupić na SGS1 w markecie (bo sie nie pojawia) to zgadnij skąd oni mieli GTA3 na nim
ja tego nie popieram.
W android markecie jest tak, że na pewnych urządzeniach nie wszystko można kupić/ściągnąć ? Są dopasowane pod system ? rodzielczość? Nie wiedziałem, że tak jest... całkiem ciekawe ( zero sarkazmu )
Napisano 20 stycznia 2012 - 07:10
Napisano 20 stycznia 2012 - 08:26
W android markecie jest tak, że na pewnych urządzeniach nie wszystko można kupić/ściągnąć ? Są dopasowane pod system ? rodzielczość? Nie wiedziałem, że tak jest... całkiem ciekawe ( zero sarkazmu )
Tak, Market robi "odsiew" apliakcji i pokazuje tylko te dostosowane. Akurat to mi sie b. podoba bo przykładowo mam teraz iPhone 2G przy sobie i 80% aplikacji nie chce sie pobrać
Napisano 22 stycznia 2012 - 21:02
Napisano 27 czerwca 2012 - 21:46
Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych