Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy kupic iphone 4 mając juz ipada 2 (wspolpracuja?) czy lepiej galaxy s 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

#26 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2011 - 11:54

czytam forum Samsunga/Androida i goście są świadomi wad swojego sprzętu i nie ma takiego fanboyostwa jak tutaj. Tutaj wady sprzętu Apple są traktowane jak zalety.

Świadomie to ja wybieram sprzet, ktory ma wg mnie jak najmniej wad. Padlo na Apple, masz z tym jakis problem? Chcesz mnie nazwac fanbojem? Smialo, juz kilku klientow wyleciało z forum.

#27 edgarson

edgarson
  • 65 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 12:24

Jesteś fanboyem.

#28 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 12:51

Kolego edgarson, masz jakiś problem? Wpadasz na forum i krytykujesz innych, obrażasz, a tak naprawdę nie masz nic konkretnego i rzeczowego do powiedzenia. Uspokój się albo ja to zrobię.

#29 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2011 - 13:50

Hehe jak ktos napisze cos dobrego na temat Apple to juz fanboy.

Czasem nawet wystarczy zagiąć argumentacją i juz jest sie szufladkowanym. No jak sie nie potrafi dyskutowac to pozostaje sie powyzywac ;)

Swoją drogą to ciezko uniknąć tego typu sprzeczek zakladajac tematy typu coś vs coś, zawsze staje sie to prowokacją dla internetowych kozakow. EOT

#30 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 14:41

w moim przypadku sgs2 jest uzupelnieniem ipada2, sluzy pomoca kiedy brakuje flasha i bardzo dobrze spelnia to zadanie bo przegladarka w sgs2 jest rewelacyjna i w wielu przypadkach sporo szybsza od safari, czasami tez wygodniej/szybciej jest sprawdzic/przeczytac maila na sgs2 niz wyjmowac ipada a na 4,3 " wyswietlaczu robi sie to bardzo wygodnie. po prawie miesiacu uzywania obu urzadzen jestem bardzo zadowolony, polecam takie rozwiazanie.

#31 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2011 - 15:05

Zakupilem na iPada z ciekawosci przegladarke puffin z obsluga flasha. Dziala koszmarnie wolno tak jak na moim obecnym Nexus One i kazdym innym "jednordzeniowym" telefonie. No coz, raz na ruski rok moze sie przyda ;)

#32 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 15 sierpnia 2011 - 15:11

Google wykupiło Motorola Mobility. To wkrótce zmieni wszystko na androidowym rynku smartfonów i tabletów.

#33 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 15:44

A co takiego się Twoim zdaniem zmieni? Najważniejszym motywem desperackiego zakupu Motoroli (za cenę przewyższającą nawet jej wartość giełdową) jest portfolio jej patentów. Na rynku nie zmieni się praktycznie nic, bo Google rozwaliłoby OHA i, tym samym, swojego zielonego reklamiarza.

#34 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 15 sierpnia 2011 - 15:59

Zmieni się to to, że Google dzięki dopracowaniu systemu do tylko jedengo producenta (Motoroli czyli siebie) oraz posiadanym patentom, zdominuje kompletnie rynek Androida. Jakie szanse będzie miał taki HTC, jeśli będzie musiał płacić licencje za podsespoły, patenty i do tego będzie miał gorzej zoptymalizowany system. Wielka czwórka - Apple, Microsoft, Google i HP podzielą rynek mobilny mając idealnie dopasowane systemy do urządzeń oraz potężne portfolia patentowe. Największym hamulcem rozwoju Androida jest fragmentacja, dzięki ostatniej transakcji Google będzie pisało kolejne wersje systemu idealnie pod swój sprzęt od Motoroli.

#35 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 16:17

Och, jak to wszystko pięknie brzmi, ale dzisiejszy Android to HTC i Samsung i Google doskonale zdaje sobie z tego sprawę, mimo to wbiło im nóż w plecy (podobnie jak pozostałym "partnerom" z OHA). Jasne, że Google może chcieć podążać drogą Apple (własny soft i sprzęt), ale jeśli do tego dojdzie, to i Samsung (któremu została, poza WP7, bada) i HTC (tylko WP7) zaczną szukać koła ratunkowego, co skończy się znaczącym spadkiem popularności platformy, której jednym z "selling points" była różnorodność. Nie zdziwię się wcale, jeśli wkrótce na rynku pojawią telefony Samsunga i/lub HTC z WebOS...

#36 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 15 sierpnia 2011 - 16:27

Pokonać fragmentację Androida można tylko w jeden sposób. Dopasowując system do jednego konkretnego producenta. Wymieniając producentów zapomniałem oczywiście o RIM, którego nowy system jest w końcu idealnie dopasowany do czasów dotykowej rewolucji.

#37 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 16:42

Pokonać fragmentację Androida można tylko w jeden sposób. Dopasowując system do jednego konkretnego producenta.

Wystarczy zoptymalizować system pod kątem konkretnej platformy sprzętowej (vide: iOS, WP7, WebOS). Kto będzie jej producentem nie ma najmniejszego znaczenia.

Wymieniając producentów zapomniałem oczywiście o RIM, którego nowy system jest w końcu idealnie dopasowany do czasów dotykowej rewolucji.

No no, nie lada osiągnięcie. Po przeszło 4 latach się z tym uporali. Może w 2015, o ile będą jeszcze istnieć, dotrze do ich obydwu CEO, że ważniejszy niż same telefony jest ekosystem.

#38 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 sierpnia 2011 - 16:42

Google juz ma w ofercie swoj odpowiednik iPhone - serię Nexus. Widac w tym produkcie ścisłą analogie do produktu Apple jednak sam system+sprzet to dopiero polowa sukcesu. Jesli google chce miec produkt rywalizujący z iPhone'm czy iPad'em nie ma wyjscia jak stworzyc wlasny, kompletny produkt i tak go rozreklamowac zeby ludzie zapomnieli o samsungach czy htc. Padło na Motorolle, czy to dobrze? Skoro posiadaja oni tyle patentow to raczej tak. Osobiscie dopingowalbym HTC - jakos bardziej wole ich obudowy, przynajmniej widac w nich odrobine designerskiej fantazji a i materialy stoja na wysokim poziomie. Do tego zapowiedziany Android 4.0 bez debilnych nakladek, updatey, brak brandingu operatorskiego i mamy produkt idealny. A jak sie bedzie jeszcze sprzedawal to i developerzy sie zlecą.

#39 nofast

nofast
  • 29 postów

Napisano 16 sierpnia 2011 - 13:16

Ja mam taki zestaw i jestem bardzo zadowolony. Nie mogę sie zgodzić z opiniami, ze SGS2 jest tandenty lub złe wykonany. Wyświetlacz, kręcenie filmów w pełnym HD, świetna jakość zdjęć i szybkość działania to główne zalety tego urządzenia. AmoLed wyglada poprostu zjawiskowo, telefon wogole sie "nie tnie". Swietnie wspolpracuja takie aplikacje jak kalendarz z synchronizacja z kontem google (Calendar Pad na Androidzie + Saisuke na iPad), wymiana kontaktów. SGS2 dodatkowo ma wgrany Polaris Office dzięki czemu śmiało można przeglądać dokumenty pakietu Office'a (można rownież je edytowac jak ktoś lubi). W moim przypadku mam dodatkowo dostęp do konta bankowego (Bank Millenium oferuje fajna aplikacje pod Androida). Do słabych stron należy zaliczyć trwałość baterii. Oczywiście wykonując tylko połączenia i bez transmisji danych nie ma problemu. Jednak np. nagrywanie filmów jest naprawdę bateriozerne - ale otrzymujemy video świetnej jakości. IPhone 4 pod tym względem wcale nie wypada lepiej. Niestety nie ma możliwości przesłania multimediów przez Bluetooth na Ipad'a co na wakacjach byłoby bardzo przydatne. Sumujac kupując SGS2 nadrabiasz telefonem słaby aparat w iPadzie i zyskujesz mobilnosc. Zarówno iPad 2 jak i SGS2 zaliczylbym do kategorii "must have"

#40 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 16 stycznia 2012 - 01:50

Witam serdecznie, pozwole sobie odświeżyć. Czy od tamtego czasu coś się zmieniło? Poza tym co napisał kolega Nofast są jeszcze jakieś możliwości "symbiozy" samsunga galaxy s2 z ipadem 2 ? Jak to jest z tymi zdjęciami/filmikami, nie możemy sobie ich wogole przeslac (tylko mail wchodzi w gre? filmiki mamy pewnie w innym formacie ;/) żeby poprzerabiać np. w iMovie i zuploadować na spokojnie z poziomu ipada? Jakie większe możliwości daje tutaj iphone 4 poza iCloud i jednorazowym zakupem aplikacji. (może z jailbreakiem powiekszą się możliwości?). Widziałem, że istnieje możliwość używania iphone'a jako kontroler (do gier). Czy możliwe jest to również przy emulatorach (cydia/jailbreak)? Pozdrawiam

#41 Michał Mielcarek

Michał Mielcarek
  • 63 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 09:51

Wiecie moze czy sgs II ma automatyczne ładowanie przy podłączeniu przez usb? Podłączylem swojego htc desire jako dysk do ipada przez Camera connection kit i chciałem sprawdzić czy da sie zdjęcia importować, ale niestety pojawił sie komunikat ze urządzenie bierze za dużo prądu. Rownież mam taki sam dylemat jak twórca tematu, decydującym elementem jest dla mnie przenoszenie zdjęć aby można było zdjęcia na szybko na jakis wyjazdach pooogladac.

#42 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 stycznia 2012 - 12:00

Raczej jest to standart i każdy tel bierze tyle samo prądu a o wyłączeniu ładowania nie słyszałem. Patrzę teraz na nawet w opcjach programistycznych i nie ma czegoś takiego.

#43 Michał Mielcarek

Michał Mielcarek
  • 63 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 12:14

Napisałem na forum androida i nie można wyłączyć ladowania sgs II, szkoda staaaary se k800i miał taka opcje ;) Zastanawiałem sie nad nexusem, 4s, sgs II więc chyba wezmę iPhone

#44 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 16 stycznia 2012 - 15:10

Witam, czy moglby ktos spojrzec strone wczesniej na mojego posta, bo mam wrazenie, ze stary temat wiec wszyscy tylko ostatnia strone czytaja :P A moj post sie. Tam jeszcze zalapal... (nie podbijam sobie 'specjalnie' tematu - byl i tak na gorze) Dzieki Edit: post ze strony poprzedniej "Witam serdecznie, pozwole sobie odświeżyć. Czy od tamtego czasu coś się zmieniło? Poza tym co napisał kolega Nofast są jeszcze jakieś możliwości "symbiozy" samsunga galaxy s2 z ipadem 2 ? Jak to jest z tymi zdjęciami/filmikami, nie możemy sobie ich wogole przeslac (tylko mail wchodzi w gre? filmiki mamy pewnie w innym formacie ;/) żeby poprzerabiać np. w iMovie i zuploadować na spokojnie z poziomu ipada? Jakie większe możliwości daje tutaj iphone 4 poza iCloud i jednorazowym zakupem aplikacji. (może z jailbreakiem powiekszą się możliwości?). Widziałem, że istnieje możliwość używania iphone'a jako kontroler (do gier). Czy możliwe jest to również przy emulatorach (cydia/jailbreak)? Pozdrawiam"

#45 teqnix

teqnix
  • 6 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 22:23

Mam podobny dylemat jak ty. Tyle, że skłaniam się bardziej do motoroli razr, czekam na jej wersje maxx w Polsce. Bebechy ma ciut słabsze od Galaxy (szczególnie procesor graficzny) ale wykonanie dorównuje Iphone a może go i przewyższa. Raczej nic się nie zmieniło od czasu jak pytałeś, no może poza tym , że jak popatrzysz na posty to niektóre wybitnie nietrafione. Np. Homer prorokował pół roku temu, że cena SGS 2 obecnie będzie wynosić 300 zł. Niestety albo stety wynosi min. 1500 przy jakiejś super okazji a jak się chce kupic na firmę to min. 1750 zł z vatem. Trzyma więc cenę imho lepiej niż jabłko 4-ka, nic dziwnego w tym nie ma bo to wciaż rewelacyjny telefon i ikona androida. Ofz cena troche spadnie po premierze SGS 3 ale raczej nie za bardzo. A w ogóle to ja bym wziął na twoim miejscu coś wypasionego z androidem albo nawet lumię 800/900 ze zwykłej ludzkiej ciekawości. Kupując iphone masz te same aplikacje, no może trochę ich więcej (np. ja żałuje, że phoenix wright czy supermemo nie ma w wersji na ipada). Jak dla mnie to nuda. Poważną obawę z drugiej strony budzą jednak dla mnie rozmiary telefonów z androidem. Piękne, duże ekrany, ale noszenie tego w jeansach chyba nie jest takie proste.

#46 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 stycznia 2012 - 23:53

Hehe prorokowalem, ale za uzywke. Jeśli uzywka iPhone 4 kosztuje teraz 1700 a Ty mówisz o nowym SGS2 za 1500 to chyba sam widzisz co trzyma lepiej cenę ;)

#47 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 19 stycznia 2012 - 02:35

Z moich obserwacji wynika, ze sa w podobnej cenie(biorac pod uwage standardowe ceny, jak i okazje z ktorymi sie spotkalem) mniejsza o to... Jak rozwiazac problem przenoszenia (bez komputera) filmow/fotek z androinda (sgs2) na ipada2 ? Myslicie, ze po jailbreaku cos uda sie wymyslic? Jak myslicie na jak dlugo, lub ktoremu na dluzej wystarcza bebechy pod wzgledem wymagajacych aplikacji czy gier (grafika). Na ktorym dluzej bedzie mozna bezproblemowo grac w nowosci, bo raczej przy innych podstawowych czynnosciach do ktorych bede ich uzywal nie bedzie problemu.

#48 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 stycznia 2012 - 12:41

Jak myslicie na jak dlugo, lub ktoremu na dluzej wystarcza bebechy pod wzgledem wymagajacych aplikacji czy gier (grafika).
Na ktorym dluzej bedzie mozna bezproblemowo grac w nowosci, bo raczej przy innych podstawowych czynnosciach do ktorych bede ich uzywal nie bedzie problemu.

Oczywiście, ze iPad.

#49 shiz

shiz
  • 89 postów
  • SkądDolny Śląsk

Napisano 19 stycznia 2012 - 15:03

Oczywiście, ze iPad.

W pytaniu mialem na mysli iphone4 i sgs2 :P jak w tym wypadku to wyglada?

#50 Michał Mielcarek

Michał Mielcarek
  • 63 postów

Napisano 19 stycznia 2012 - 15:10

Wiadomo ze dłużej iphone. W 90% przypadków gry są tworzone pod iOS i potem przenoszone na androida. Samo podejście do aktualizacji systemu przez producenta, iPhone to 2, 3 lata a w androidzie juz po roku brak. Przykład sgs jedynki, nie otrzyma 4.0, a iPhone 3GS otrzymał iOS 5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych