Czy kupic iphone 4 mając juz ipada 2 (wspolpracuja?) czy lepiej galaxy s 2
Napisano 12 sierpnia 2011 - 01:20
Napisano 12 sierpnia 2011 - 02:01
Napisano 12 sierpnia 2011 - 02:36
Napisano 12 sierpnia 2011 - 03:01
Napisano 12 sierpnia 2011 - 06:53
No właśnie to jest pole na którym Apple trochę się nie popisało jeszcze. Nie ma specjalnych funkcji dla tych, którzy posiadają iPhone'a i iPada. Pod tym względem najlepiej wypada HP, gdzie tablet ma możliwość bardzo fajnej współpracy ze smartfonem.
Dziwne rzeczy piszesz. Najwieksza zaleta Mac'ow jest wlasnie synchronizacja. Dzieki MobileMe (a niedlugo iCloud) wszystko wspolpracuje ze soba tak jak powinno. Do tego dochodza aplikacje - kupujac jakas na telefon mozesz rowniez jej uzywac na iPad'a.
Napisano 12 sierpnia 2011 - 07:39
Napisano 12 sierpnia 2011 - 07:52
Napisano 12 sierpnia 2011 - 07:53
Napisano 12 sierpnia 2011 - 12:32
Wniosek patentowy zgłoszony ok. półtora roku temu, więc może wkrótce zawita pod strzechy.
Napisano 12 sierpnia 2011 - 12:40
Napisano 12 sierpnia 2011 - 19:18
Napisano 12 sierpnia 2011 - 20:07
Napisano 12 sierpnia 2011 - 22:52
Napisano 13 sierpnia 2011 - 10:59
No faktcznie raczej 'smart' znika i bede uzywal phone... Ale znowu te applikacje juz mńie tak nie ciagna, wiec sporych korzysci z zakupu 1 in 2 nie bede niby mial... Marzy mi sie bezposredni streaming z camery ip4 na ipad'a, ale chyba na marzeniach sie konczy ;p Czy ktos moglby wymienic przykladowa aplikacje w ktorej uzywa sie ip4 jako kontrolera, czy cos w ten desen?Strasznie ciagnie mnie do sg2 jego wielki ekranik, ale z 2giej strony przeciez po to mam tabletke
pomyslimy jeszcze ;p ale dzieki za podpowiedzi.
BTW Czacha ja Cie skads znam
SGS2 - plastik fantastik no i ta marka wrecz stworzona jakby pod polakow, tanie i kiepsko wykonane.
Napisano 13 sierpnia 2011 - 11:05
Napisano 13 sierpnia 2011 - 11:08
Napisano 13 sierpnia 2011 - 11:30
nie krytykujcie samsunga. jakos duzo czesci od samsunga a w tym jak dobrze wiem: procek,ekran,pamiec flash byla od samsunga w iphonie i co psuje wam sie to? za duzo fanbojow tutaj. prawda jest taka ze gdyby samsung mial ios to krol bylby tylko jeden.. ten wielki ekran amoled to cos pieknego. Ale niektorzy wola miec szpanerskiego iphona niz rownie dobrego galaxy s z androidem. Mnie na iphonie trzymaja tylko gry, ktore pomalu wychodza na obu platformach. a to ze samsung to nie apple i nie ma logo i ma brzydka obudowe to juz mnie malo obchodzi. Nie mowcie o baterii bo apple musialo obnizyc taktowanie zeby bateria trzymala w iphonie 4 a jest to tylko 800mhz, a samsung ma 2 rdzenie po 1.2 chyba, roznia ogromna.
Problem w tym, ze android nie obsluguje wiecej niz 1 rdzenia wiec moglby sobie ich miec 90 po 40Ghz. Programow tez poza benchmarkami nie ma.
Apple najwyrazniej dązy do tego zeby nie kupowac od Samsunga chocby jednej srubki
A jakbys poczytal o AMOLED to bys sie nim nie zachwycal, przesaturowane kolory, przebarwienia no i slabe ppi.
Nie pisze tego jako fanboy zadnej marki, pisze jako konsumemt.
Napisano 13 sierpnia 2011 - 12:05
HP 'Touch to Share' technology - YouTube[COLOR="Silver"]
---------- Wpis dodano o 13:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:04 ----------
Napisano 13 sierpnia 2011 - 12:26
Tak, iPhone jest super i Samsung też, ale chyba nie o to pyta kolega w tym temacie, tylko o wpółpracę smartfona z tabletem. Przykład: HP i funkcja 'touch to share'. Szukam informacji na Touchpadzie i nagle znajduję na nim ważny link z numerem telefonu. Biorę telefon Pre 3, dotykam nim lekko powierzchni tabletu i link z numerem telefonu automatucznie pojawia się na smarftonie. Przykład drugi, na Touchpadzie można odbierać rozmowy i sms, gdy akurat nie ma się pod ręką smartfona. Bardzo byłoby fajnie, gdyby Apple bardziej rozwinęło możliwości zaawansowanej komunikacji iPhone'a z iPadem. Oczywiście iOS 5 jest krokiem na przód, bo robiąc fotkę iPhonem pojawi się ona również automatycznie na iPadzie i odpowiadając na pytanie shiz'a, iTunes nie będzie do tego potrzebne.
HP 'Touch to Share' technology - YouTube[COLOR="Silver"]
---------- Wpis dodano o 13:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:04 ----------
Dzieki
Btw ta wspolpraca hp'kow wydaje sie byc naprawde swietna sprawa. Wlasnie czegos takiego oczekiwalbym od appla, skoro kupuje od nich kilka urzadzen, a umowmy sie ze robia 'w jednej' branzy, a hp robi swoje w wiele stron, a jakos potrafi. Apple wypada slaaabo przy tym, a wydawac by sie moglo, ze powinni byc liderem takich rozwiazan, w koncy 'zarazeni' apple, kupuja zwykle po kilka ich urzadzen... Nie tak jak w przypadku casual usera pc(windows)+komorka = zero udogodnien, tak w przypadku apple + apple = powinno byc ich naprawde duzo, a nie tylko synchronizacja, bo umowmy sie, ze to raczej nie jest nic niesamowitego, i to, ze moge dokonczyc czytac e-book czy e-gazete na ktoryms z urzadzen ZADNEGO szalu nie robi ( na pc tez moge dokonczyc, wystarczy pare min i sciagnac to samo) wiec takie rozwiazania to chyba rzecz jasna powi ien byc standard? Wiec pytam sie czy otrzymam 'cos wiecej' od takiego polaczenia urzadzen, niz pospolite rozwiazania, ktore wydawaly by sie oczywiste... (a moze tylko dla mnie?)
Pozdrawiam
Edit : wyprzedze mozliwe pytanie - "w takim razie co oczekujesz?" no i tu wlasnie oczekuje, zeby mnie apple zaskoczyl tym co moze zaoferowac. Bo skoro nie zaskakuje, to nie widze w tym nic specjalnego (ale to tylko moje zdanie, i nie twierdze, ze nie mam zamiaru go kupic - poprostu dyskutuje
Edit2: @conkerkh "marka"? musiałeś zaznaczyć. Lubie apple, ale od Ciebie po tekście mówiącym o marce czuje "fanboja". Są "rzeczy i rzeczy" czasami nie szata / znaczek mówi o urządzeniu i słabo mi się robi słysząc takie argumenty, chyba że założymy temat na co się lansować.
Napisano 14 sierpnia 2011 - 00:53
Napisano 14 sierpnia 2011 - 09:01
Ale to przeciez jest marka wiec nie bardzo wiem o co chodzi? "fanboj" nie taki ze mnie straszny bo jakos macbooka nie mam do tej pory... Kazdy producent kreuje swoj wizerunek i o ile Samsung najwyrazniej nie celuje w ludzi ktorzy pedantycznie zwracaja uwage na tzw ogolny feeling ktory wynika z korzystania z urzadzenia i na ktory zalicza sie odpowiednio jakosc wykonania sprzetu, az po ogolne wrazenie z obcowania z systemem itp. Natomiast Apple ma dokladnie takie podejscie.
Samsung natomiast jest od geekow dla geekow, generalnie po znaczku wiem czego sie spodziewac to co oferuje samsung mnie nie satysfakcjonuje natomiast podejscie Apple juz tak. Mialem do czynienia z Samsungami wielokrotnie i z tego co obserwuje nic sie nie zmienia. Plastik i kiepskie materialy oraz bardzo krotkie wsparcie jesli chodzi o soft dla danego modelu, glownie z powodu absurdalnie dużej liczby modeli wydawanych w ciągu roku
Bo samsung wychodzi z zalozenia ze i tak geeki nie beda siedziec na oryginalnym rom'ie tylko zmarnuja pol zycia na testowaniu customow. W ajfonie chcac nie chcac jestes podczas synchronizacji informowany o update i jest to kwestia jednego klikniecia myszka. Teraz przez OTA pewnie bedzie jeszcze prosciej. W androidzie tez oczywiscie sa OTA ale wiecie jak to jest... bedzie albo bedzie, albo operator da tylka albo producent urzadzenia (poza nexus).
Teraz kwesta wygladu... jesli ktos siedzi calymi dniami i flashuje softy to czy ma czas na podziwianie urzadzenia? I czy tacy ludzie w ogole maja taka wrazliwosc?
Napisano 14 sierpnia 2011 - 23:12
Napisano 15 sierpnia 2011 - 08:45
Napisano 15 sierpnia 2011 - 09:46
Napisano 15 sierpnia 2011 - 10:37
Jakby spytał się na forum Samsunga, to byłoby to samo zaślepienie, tylko że w drugą stronę. Ludzie za bardzo wiążą się emocjonalnie z rzeczami martwymi.
czytam forum Samsunga/Androida i goście są świadomi wad swojego sprzętu i nie ma takiego fanboyostwa jak tutaj. Tutaj wady sprzętu Apple są traktowane jak zalety.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych