Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Apple Universal Dock i IP4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 daniellos

daniellos
  • 5 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 18:46

Witam Zakupiłem starszą oryginalną stację dokującą Apple Universal Dock MB125G/B do mojego iPhone 4. Według opisu aby działał z ip4 należy wyjąć adapter (w zestawie dostępnych 8 sztuk). Niestety po wstawieniu telefonu do docka zaczyna się tylko ładować, wywala komunikat że akcesorium nie przeznaczone do tego iPhona, pilot nie reaguje, muzyka odtwarzana ręcznie z telefonu nie wychodzi dalej przez line-out. Baterie w pilocie wymieniłem, próbowałem też różnych adapterów z zestawu i nic. Może ma ktoś jakiś pomysł?

#2 daniellos

daniellos
  • 5 postów

Napisano 13 sierpnia 2011 - 22:14

Czy to może być wina braku właściwego adaptera czy to coś z samym dockiem? Może ktoś miał już podobny problem?

#3 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 00:18

adapter to tylko plastikowy element trzymający urządzenie w odpowiedniej pozycji, tak aby nie musiało trzymać się na samej wtyczce docka, więc raczej nie ma wpływu na działanie. Raczej wina nie leży po tej stronie, tak na logikę biorąc, co do docka to się nie wypowiem.

#4 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 07:32

Bo to jest dedykowane do ipod'ow

#5 iKrawiec

iKrawiec
  • 1 152 postów
  • Skąd/root

Napisano 15 sierpnia 2011 - 08:47

Bo to jest dedykowane do ipod'ow

Nieprawda. Do iphone'ów też jest dedykowane. Dziwna sprawa, też miałem universal dock i działało z ip 3gs, 4. Jeśli masz jailbreak to spróbuj zainstalować resupprted z cydii. Powinno pomóc.

#6 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 08:58

Skorzystaj z adaptera do iPoda video (oznaczonego numerem 9). Wcześniej wyczyść dokładnie gniazdo w telefonie oraz wtyk w docku. Sprawdź, czy wtyk jest nieruchomy - jeśli się porusza, może oznaczać to uszkodzenie akcesorium.

#7 daniellos

daniellos
  • 5 postów

Napisano 01 września 2011 - 19:48

Po pewnej urlopowej przerwie powróciłem do walki z uniwersal dockiem i niestety nadal to samo zachowanie. Wyczyściłem, wydmuchałem wszystko, próbowałem wszystkich adapterów i nic. iPhon nie jest po jailbreak'u, ma najnowsze oprogramowanie a w dock'u nic się nie rusza tylko po prostu nie działa jak należy. Czy już jedyne wyjście to zakup nowego? :>

#8 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 01 września 2011 - 20:08

Nie , Najlepiej oddaj do iMad czy innego sklepu który serwisuje sprzęt apple , powinni naprawić.

#9 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2011 - 20:21

Po pewnej urlopowej przerwie powróciłem do walki z uniwersal dockiem i niestety nadal to samo zachowanie. Wyczyściłem, wydmuchałem wszystko, próbowałem wszystkich adapterów i nic. iPhon nie jest po jailbreak'u, ma najnowsze oprogramowanie a w dock'u nic się nie rusza tylko po prostu nie działa jak należy.

Czy już jedyne wyjście to zakup nowego? :>

Raczej tak. Tylko nie wiadomo czy nowego docka, czy nowego telefonu...

#10 miqiqi

miqiqi
  • 9 postów

Napisano 07 września 2011 - 00:30

Hej, Podczepię się tutaj. Czy jak jest napisane, że dock jest kompatybilny z iPhone 4 czy jakimśtam innym 3GS a nie ma nic o iPodzie 4G to oznacza, że z iPodem nic nie zdziałam? Czy to tylko taki zabieg marketingowy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych