BŁĄD 3194 przy upgrade - PRZECZYTAJ!
Napisano 28 grudnia 2012 - 16:20
Napisano 28 grudnia 2012 - 17:59
Napisano 28 grudnia 2012 - 18:22
Napisano 28 grudnia 2012 - 18:40
A od kiedy to telefon 4S jest podatny na limera1n? W pwned DFU można wprowadzić telefony do iPhone 4 włącznie. limera1n nie działa i nie będzie działał na 4S i 5.
Można byłoby równie dobrze napisać:
4s nie jest podatny na limera1n, ale możesz użyć....... czego właśnie? Bo w google nic nie znalazłem!
Bez urazy kolego Dynadas. Pomogłeś mi już nie raz tak jak inni na tym forum. Dlatego tak to sformułowałem.
Napisano 28 grudnia 2012 - 19:19
Napisano 28 grudnia 2012 - 21:09
Napisano 28 grudnia 2012 - 23:08
Bez urazy kolego Dynadas. Pomogłeś mi już nie raz tak jak inni na tym forum. Dlatego tak to sformułowałem.
Problem jest taki, że właściwie nie wiadomo o co Ci chodzi. Jaki masz problem? Co chcesz osiągnąć?
Napisano 29 grudnia 2012 - 00:21
Ok, to jest problem o którym pisałem:Problem jest taki, że właściwie nie wiadomo o co Ci chodzi. Jaki masz problem? Co chcesz osiągnąć?
Dzisiaj już wiem że da się to zrobić(usunąć, tzn wgrać czysty soft przez program-pytanie JAKI!!!) bo gosciu w serwisie kasuje 20 euro za to, ale po to mamy forum, chyba że powinienem przenieść się z moim problemem do innego tematu, to proszę moderatora o to.''Witam, próbuję zrobić restore na moim iP4s, mam zblokowany screen po tym jak mój synek zaczął się bawić i teraz nie mam możliwości go odblokować. Próbowałem przez iTune ale wywala błąd 3194, próbowałem na trzech komputerach i nic. Żaden redsn0w nie wspiera 4s i 6.0.1 nawet tyko po aby wgrać czysty iOs.
Macie może jakieś propozycje?
Ps. Próba przez iTunes nic nie wnosi, cały czas zablokowany screen''
Ps. Wiem równierz że robi JB ale Tethered, więc czymś to robi.
Napisano 29 grudnia 2012 - 00:46
Napisano 29 grudnia 2012 - 12:06
Napisano 29 grudnia 2012 - 12:41
Ok, to jest problem o którym pisałem:
Dzisiaj już wiem że da się to zrobić(usunąć, tzn wgrać czysty soft przez program-pytanie JAKI!!!) bo gosciu w serwisie kasuje 20 euro za to, ale po to mamy forum, chyba że powinienem przenieść się z moim problemem do innego tematu, to proszę moderatora o to.
Ps. Wiem równierz że robi JB ale Tethered, więc czymś to robi.
Kolego, powtarzasz zasłyszane gdzieś bzdury!
- program do instalacji oprogramowania to iTunes
- jailbreak'a oprogramowania 6.x na telefon 4S NIE MA.
W dalszym ciągu nie napisałeś jaki masz problem. Co to znaczy 'zablokowany screen'? Chodzi Ci o zablokowanie telefonu kodem blokady/passcode? Napisz to!
- - - Połączono posty - - -
Zapewne kiedyś kombinowałeś z TinyUmbrellą lub plikiem hosts. Najlepiej zrób aktualizacje na nowym komputerze.
To nie są żadne kombinacje !!! Umbrella domyślnie dodaje gs.apple.com do /etc/hosts a to UNIEMOŻLIWIA instalacje bieżącej wersji opgramowania. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem banner który pojawia się przy każdym uruchomieniu programu a nie bezmyślnie klikać OK.
Wystarczy wyłączyć 'set hosts to Cydia on exit' i po sprawie. I to jest JEDYNY poprawny sposób na wycofanie zmian w /etc/hosts. Ręczna modyfikacja /etc/hosts nie ma zupełnie sensu bo Umbrella sprawdza plik przy każdym uruchomieniu i zmienia go w zależności od tego jak jest ustawiona opcja 'set hosts to cydia on exit'. Było w tym wątku pierdyliard razy....
Napisano 29 grudnia 2012 - 13:29
Nie mogę zrobić ''restore'' przez itunes bo pokazuje info że muszę najpierw odblokować telefon hasłem: 4 cyfry passcode/blokada ekranu. W trybie dfu lub awaryjnym dochodzi do rozpakowania oprogramowania, zaczyna się instalka po czym wyskakuje info: błąd 3194- nie można połączyć się z serwerem iTunes lub jest chwilowo zajęty.
Co mam zrobić żeby iTunes, program którym istalujemu iOs przepuścił go bez błędu?
- jailbreak'a oprogramowania 6.x na telefon 4S NIE MA
Ten chińczyk to chyba jest magik jakiś, bo on mówi że nie ma problemu, ale będzie tethered-na uwięzi, na untethered trzeba poczekać, po nowym roku będzie.
Napisano 29 grudnia 2012 - 19:51
Przeczytaj mój wcześniejszy post - tam jest napisane co zrobić, kiedy instalacja bieżącej wersji oprogramowania powoduje błąd 3194.Nie mogę zrobić ''restore'' przez itunes bo pokazuje info że muszę najpierw odblokować telefon hasłem: 4 cyfry passcode/blokada ekranu. W trybie dfu lub awaryjnym dochodzi do rozpakowania oprogramowania, zaczyna się instalka po czym wyskakuje info: błąd 3194- nie można połączyć się z serwerem iTunes
Poproś magika, żeby pokazał Ci iPhone 4S z oprogramowaniem 6.x i Cydią.Ten chińczyk to chyba jest magik jakiś, bo on mówi że nie ma problemu, ale będzie tethered-na uwięzi, na untethered trzeba poczekać, po nowym roku będzie.
Napisano 03 stycznia 2013 - 18:28
Zamieszczone przez ippawel
Zapewne kiedyś kombinowałeś z TinyUmbrellą lub plikiem hosts. Najlepiej zrób aktualizacje na nowym komputerze.
Zamieszczone przez dyndas
To nie są żadne kombinacje !!! Umbrella domyślnie dodaje gs.apple.com do /etc/hosts a to UNIEMOŻLIWIA instalacje bieżącej wersji opgramowania. Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem banner który pojawia się przy każdym uruchomieniu programu a nie bezmyślnie klikać OK.
Wystarczy wyłączyć 'set hosts to Cydia on exit' i po sprawie. I to jest JEDYNY poprawny sposób na wycofanie zmian w /etc/hosts. Ręczna modyfikacja /etc/hosts nie ma zupełnie sensu bo Umbrella sprawdza plik przy każdym uruchomieniu i zmienia go w zależności od tego jak jest ustawiona opcja 'set hosts to cydia on exit'. Było w tym wątku pierdyliard razy....
Ale spoko, już po problemie kosztowało mnie to 20 euro ale on nie kazał mi się domyślać. Reszty magik nie pokazał czyli JB, chyba że ktoś ma zbędne 30euro.
Pozdro
Napisano 06 stycznia 2013 - 15:40
Napisano 06 stycznia 2013 - 22:23
Napisano 07 stycznia 2013 - 06:27
Napisano 07 stycznia 2013 - 10:27
Napisano 14 stycznia 2013 - 00:20
Napisano 26 stycznia 2013 - 11:27

Napisano 26 stycznia 2013 - 11:41
Napisano 26 stycznia 2013 - 11:54
Napisano 26 stycznia 2013 - 16:06
Witam,
Po 12h walki podaje się i jednak poproszę o pomoc.
Od razu zaznaczam, że nigdy nie miałem do czynienia z telefonami Apple, wyświadczam jedynie przysługę koledze, który nie ogarnia - dlatego proszę o wyrozumiałość.
Pacjent to iPhone 3GS, kupiony dwa lata temu od jakiegoś lokalnego serwisu.
Po dwóch latach telefon nagle się wyłączył, pojawił się błąd -1. Ponieważ kolega nie mógł go naprawić, poprosił mnie o pomoc.
Pierwsze co udało mi się zrobić to aktualizacja telefonu przez iTunes do wersji 6.0.1
W rezultacie telefon włącza się, ale zatrzymuje się na etapie aktywacji:
- nie widzi GSM - próbowałem wszystkie 4 karty
- nie widzi WIFI
- nie chce się odpalić przez opcję podłącz do iTunes
- restartuje się co jakiś czas
Zacząłem grzebać w sieci i znalazłem informację, że może to być winna SIMLOCKA (o któej nieuczciwy sprzedawca nie poinformował znajomego)..
W takim razie próbowałem przy użyciu redsn0w i sn0wbreeze wgrać wersję 4.0.1, 5.1.1 etc. - niestety nic nie pomaga gdyż otrzymuje informację o błędzie 3194 lub - 1.
Możliwe, że gdzieś jest luka w moim rozumowaniu, tak jak mówiłem jest to mój pierwszy kontakt z iPhone
Co robić w takiej sytuacji ?
Wszystko co ujales powyzej to podrecznikowe objawy zwalonego chipu baseband. Ktos uszkodzil go w trakcie jailbreaka. Jest 50% ze masz cegle zamiast telefonu, 25% ze jest uwalony baseband ale da sie to zrobic programowo i 25% ze jest to inna usterka sprzetowa, ktora moze dawac taki objaw.
Napisano 26 stycznia 2013 - 16:44
Jest 50% ze masz cegle zamiast telefonu, 25% ze jest uwalony baseband ale da sie to zrobic programowo i 25% ze jest to inna usterka sprzetowa, ktora moze dawac taki objaw.
Zakładając, że kwalifikuję się w drugiej lub trzeciej grupie - czy mógłbyś proszę zasugerować rozwiązanie programowe, które pomogłoby mi w naprawie tego iPhona. Może być link do wątku z forum albo jakieś anglojęzycznej strony - nie mam już siły po omacku chwytać się każdego możliwego rozwiązania . Poświęciłem już tyle czasu, że jedna godzina mnie nie zbawi..

Napisano 26 stycznia 2013 - 17:31
Zakładając, że kwalifikuję się w drugiej lub trzeciej grupie - czy mógłbyś proszę zasugerować rozwiązanie programowe, które pomogłoby mi w naprawie tego iPhona. Może być link do wątku z forum albo jakieś anglojęzycznej strony - nie mam już siły po omacku chwytać się każdego możliwego rozwiązania . Poświęciłem już tyle czasu, że jedna godzina mnie nie zbawi..
Jeśli simlock to upgrade do BB ipada + ultrasn0w + fix ultrasn0w (jb na uwięzi ofc). Potem ewentualnie możesz wrócić do starszego BB obługującego ultrasn0w.
Jesli chcesz sprawdzić czy masz shsh do innych systemów to odpal najnowszego redsn0w i daje extras -> shsh blobs -> fetch i rób wszystko według instrukcji pokazujących się na ekranie programu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych