Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

BŁĄD 3194 przy upgrade - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
1254 replies to this topic

#426 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 23 December 2011 - 13:25

A jeszcze inaczej:jak wrzucę najnowszy to mogę później zejść na niższy?

Mysz1553 odpowiedział na twoje pytanie. Jak nie masz plików SHSH nie zejdziesz do niższych softów.

#427 nolo

nolo
  • 50 posts

Posted 23 December 2011 - 13:36

Mysz1553 odpowiedział na twoje pytanie. Jak nie masz plików SHSH nie zejdziesz do niższych softów.

Dzięki, wrzuciłem 5.01

#428 parkur22

parkur22
  • 9 posts

Posted 24 December 2011 - 04:04

z 5.0.1 do 5.0.1sb

Witajcie,
Siedzę i czytam ten temat od kilku godzin... ale nadal nic :/
Zostałem wiec zmuszony do prośby o pomoc.
Moja sytuacja przedstawia się trochę inaczej niż opisywane wcześniej innych użytkowników IP. zaczynając od początku:
- kupiłem używanego ip 3gs
- postanowiłem go wyczyścić (wgrać ponownie system) bez czytania wcześniej forum (tak jestem debilem!)
__-kliknąłem "wyzeruj" i jak można sie było spodziewać padł mi system bo na IP był już zrobiony JB.
__-po lekkim napadzie paniki, podłączyłem do kompa i po wprowadzeniu w dts, zabrałem się do wgrywania systemu.
- wyskoczył mi 3194, aktualizowałem Itunnes (bo nie używałem go od roku) i wszytsko się wgrało jak należy (mam na Iphonie najnowszą legalną prosto z apple iOS 5.0.1)
-i tu zaczął sie problem, bo telefon było trzeba aktywować... a tego nie da sie zrobić bez sim :/
-zrozumiałem że muszę wgrać złamany Ios5.0.1... więc pobrałem go (zgodnie z instrukcją [URL="http://myapple.pl/iphone/203508-instalacja-softu-ios-5-jailbreak-dla-iphone-4-oraz-iphone-3gs.html"]która jest TU[/URL] ze strony [URL="http://www.multiupload.com/P3U4WVKCVT"]Która jest TU[/URL].
Próbowałem wrzucić na Iphona ale wyskoczył 3194... ktoś coś pisał o umbreli wiec ja ściągnąłem i uruchomiłem (odznaczając to coś tam). Ponownie wszedłem w Itunnes i teraz próbując wgrać system wyskoczył mi błąd 2005
- coś czytałem i IReb r4 więc pobrałem i włączyłem, wszedłem za jego pomocą do DTS.
-ponownie właczyłem i nadal mi wyskakuje 2005 :/ gdzieś coś kombinując pamiętam ze wyskakiwały mi błędy 16 i chyba 1600... ale to chyba nie ważne.

Już nie wiem co mam robić żeby to się udało... jakby co to dodam ze nie mam plików SHSH... a na dodatek to mój pierwszy iphone więc jestem zielony...

#429 TheViP

TheViP
  • 106 posts

Posted 24 December 2011 - 09:17

parkur22 - nie czytasz, mój problem był taki sam jak twój - odpowiedz jest prosta - ifaith 'em czytasz dane do cf, tworzysz go nim, wgrywasz i telefon stoi :)

#430 parkur22

parkur22
  • 9 posts

Posted 24 December 2011 - 13:34

mógłbyś trochę jaśniej... ściągnąłem Ifaitha ale nie wiem co dalej zrobić a Twoje słowa jakoś nie docierają do mojego zakutego łba.

#431 Darmierz

Darmierz
  • 4 posts
  • SkądSłupsk

Posted 24 December 2011 - 21:31

Zostałem przekierowany tutaj przez moderatora, więc piszę:) Jakiś czas temu dostałem Ipad'a 3g który zawiesił się komuś przy upgrade do najnowszego oprogramowania. Problem wygląda tak, że nie mogę przywrócić urządzenia ponieważ wyskakuje błąd 1601. Ipad jest wykrywany przez iTunes w trybie awaryjnym, ale nic poza tym. Cały czas wygląda jakby był wyłączony. Gdy tylko rozpoczyna się moment "przygotowuję iPhone'a do odtworzenia" słyszalny jest windowsowy dźwięk informujący o odłączeniu sprzętu po czym po ok 2-3 minutach wyskakuje bląd 1601. Sam osobiście próbowałem odtworzyć go na sofcie 5.0.1 bo taki się ściągnął automatycznie. Szukałem odpowiedzi tutaj na forum, na google, przerobiłem wszystkie filmy na youtube i niestety nie znalazłem odpowiedzi. iREB nie działa Tinyumbrella też nie. Próbowałem na chińskim kablu jak i na oryginalnym. Tak na prawdę jest to mój początek jeżeli chodzi o zabawę z softami, więc proszę pisać jak do laika Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

#432 hubsson

hubsson
  • 1 posts

Posted 27 December 2011 - 16:47

witam, od niedawna posiadam ip 3gs z softem 3.0.1, bez JB, mam problem z "szarym wifi" i probujac go rozwiazac chce wgrac nowy soft. Obawiam sie wgrania iOS 5,aby nie spowolnic iphona. chce wgrac iOS 4, niestety wyskakuje blad 3194. Jakie proponujecie rozwiazanie ? jest mozliwosc wgrania iOS 4 czy aktualizowac go do iOS 5 ? z gory dziekuje za pomoc.

#433 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 27 December 2011 - 17:08

Przeczytaj ten wątek, a potem wróć z pytaniami, bo na razie to wykazałeś się... lenistwem.

#434 ernest8sz

ernest8sz
  • 4 posts

Posted 27 December 2011 - 21:48

Witam was mam iphone 4 zablokowanego na angielską sieć Vodafone Uk mam wgrany soft 5.0.1 i baseband 04.11.08. Więc postanowiłem że wgram CF. wprowadzam w DFU wybieram soft potem itunes sprawdza i wyskakuje błąd 3194 "pobrałem tinyumbrella-5.10.03" włączam start TSS server ok błąd nie wyskakuje ale znów pojawia się 2005 a co najlepsze dzieje się tak nawet z oficjalnym softem już nie wiem co robić proszę was o pomoc przeczytałem stosy poradników i nie mogę dać sobie rady z tym ponad 2 dni

#435 janusz_w5

janusz_w5
  • 38 posts
  • SkądOtwock

Posted 28 December 2011 - 12:04

Witajcie,
Siedzę i czytam ten temat od kilku godzin... ale nadal nic :/
Zostałem wiec zmuszony do prośby o pomoc.
Moja sytuacja przedstawia się trochę inaczej niż opisywane wcześniej innych użytkowników IP. zaczynając od początku:
- kupiłem używanego ip 3gs
- postanowiłem go wyczyścić (wgrać ponownie system) bez czytania wcześniej forum (tak jestem debilem!)
__-kliknąłem "wyzeruj" i jak można sie było spodziewać padł mi system bo na IP był już zrobiony JB.
__-po lekkim napadzie paniki, podłączyłem do kompa i po wprowadzeniu w dts, zabrałem się do wgrywania systemu.
- wyskoczył mi 3194, aktualizowałem Itunnes (bo nie używałem go od roku) i wszytsko się wgrało jak należy (mam na Iphonie najnowszą legalną prosto z apple iOS 5.0.1)
-i tu zaczął sie problem, bo telefon było trzeba aktywować... a tego nie da sie zrobić bez sim :/
-zrozumiałem że muszę wgrać złamany Ios5.0.1... więc pobrałem go (zgodnie z instrukcją która jest TU ze strony Która jest TU.
Próbowałem wrzucić na Iphona ale wyskoczył 3194... ktoś coś pisał o umbreli wiec ja ściągnąłem i uruchomiłem (odznaczając to coś tam). Ponownie wszedłem w Itunnes i teraz próbując wgrać system wyskoczył mi błąd 2005
- coś czytałem i IReb r4 więc pobrałem i włączyłem, wszedłem za jego pomocą do DTS.
-ponownie właczyłem i nadal mi wyskakuje 2005 :/ gdzieś coś kombinując pamiętam ze wyskakiwały mi błędy 16 i chyba 1600... ale to chyba nie ważne.

Już nie wiem co mam robić żeby to się udało... jakby co to dodam ze nie mam plików SHSH... a na dodatek to mój pierwszy iphone więc jestem zielony...

a nie mozesz wlozyc karty jakiegos POPa albo co tam masz innego... bez kodu pin?? jak masz os 5.0.1 to chyba JB nie zrobisz tak latwo zeby go aktywowac. wystarczy zwykla karta.

#436 krzysinho

krzysinho
  • 2 posts

Posted 30 December 2011 - 13:41

Witam
Jestem nowy także proszę i wyrozumiałość. Przez ostatnie 24h przewaliłem masę stron na forum. Problem mam tego typu. Zakupiłem iPhona z simlockiem z softem 4.1 . Działał dzięki karcie Gevey przez krótki okres. Zacząłem robić jailbreaka lecz po tej czynności wyskakiwało brak sieci. Zrobiłem mu "wyzeruj" myśląc, że to wina jailbreaka. Telefon się wyłączył i włączył lecz zawiesił się na tym jabłuszku.
Próbowałem już wgrać nowego softa jak w tym temacie- [url]http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/131266-przywracanie-oryginalnego-i-czystego-oprogramowania-recovery-mode.html[/url]. Jednak nic. Przy wyborze z włączonym shiftem pojawiał się błąd 3194. Wyczytałem na innym temacie że trzeba zmienić coś w pliku hosts. Zmieniłem wpisując jakiś serwer. Błąd 3194 zniknął. pojawił się natomiast 3014. i tu się zatrzymałem. Co robić?

#437 janusz_w5

janusz_w5
  • 38 posts
  • SkądOtwock

Posted 02 January 2012 - 08:15

Spróbuj za pomocą programu iFaith. Są tutoriale w sieci. Mi się udało... Przeczytaj na poprzesdniej stronie. I miej kartę działająca w tel podczas restore i jb. Ja tez nie miałem sIeci jak zrobIlem z karta to pomogło

#438 Smilli

Smilli
  • 19 posts

Posted 06 January 2012 - 17:51

Witam, Podczas próby odtworzenia softu występuje mi błąd 3194. Iphone jest nowy z salonu orange, aktualnie ma soft 5.0.1(9A405). Nigdy nic nie było kombinowane, jedynie zrobiłem zrzut tinyumbrella (5.10.05) SHSH. Próbowałem przez wprowadzenie w DFU, recovery mode przez tinyumbrella wraz z serwerem tiny (pojawia się błąd 1602 albo 11). Nic nie działa, nie mogę wgrać ani wersji 9A405 ani 9A406. Ostatnio wgrałem kopię zapasową ze swojego starego 3G i teraz nie mogę odtworzyć świeżego softu (przywracanie kopii dalej działa, ale nie mam żadnej czystej) Zna ktoś może rozwiązanie? Pozdrawiam

#439 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 06 January 2012 - 21:26

Witam,
Podczas próby odtworzenia softu występuje mi błąd 3194. Iphone jest nowy z salonu orange, aktualnie ma soft 5.0.1(9A405). Nigdy nic nie było kombinowane, jedynie zrobiłem zrzut tinyumbrella (5.10.05) SHSH. Próbowałem przez wprowadzenie w DFU, recovery mode przez tinyumbrella wraz z serwerem tiny (pojawia się błąd 1602 albo 11). Nic nie działa, nie mogę wgrać ani wersji 9A405 ani 9A406. Ostatnio wgrałem kopię zapasową ze swojego starego 3G i teraz nie mogę odtworzyć świeżego softu (przywracanie kopii dalej działa, ale nie mam żadnej czystej)
Zna ktoś może rozwiązanie?
Pozdrawiam

Uruchom Umbrelle i WYŁĄCZ opcje 'set hosts to Cydia on Exit'. W tym wątku było napisane już z 50 razy, że JEŚLI chcesz zainstalować oprogramowanie które jest cały czas wspierane przez Apple'a ( czyli 5.0.1 ) to trzeba wyłączyć tę opcje.

#440 Smilli

Smilli
  • 19 posts

Posted 07 January 2012 - 09:58

Uruchom Umbrelle i WYŁĄCZ opcje 'set hosts to Cydia on Exit'. W tym wątku było napisane już z 50 razy, że JEŚLI chcesz zainstalować oprogramowanie które jest cały czas wspierane przez Apple'a ( czyli 5.0.1 ) to trzeba wyłączyć tę opcje.

Wyłączyłem już to podczas zapisywania SHSH, bo umbrella wywalała błąd. Próbowałem także z włączoną tą opcją i dalej to samo.

#441 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 07 January 2012 - 12:17

uruchom ping gs.apple.com i podaj jakie IP pojawi się w wyniku

#442 Smilli

Smilli
  • 19 posts

Posted 07 January 2012 - 16:15

Dosyć dziwnie, ale sobie poradziłem, odpaliłem umbrelle -> restore (error 1602, iphone w trybie recovery mode) -> znowu restore (error 1604, czarny ekran podświetlony, ale czarny) -> restore i ku mojemu zdziwieniu (Czekam na iPhone'a) ;) i dalej poszło już samo. Po każdym errorze wyłączałem iTunes i odpalałem ponownie, żeby wykryło iPhone'a.

#443 nidho

nidho
  • 14 posts

Posted 16 January 2012 - 21:13

Miałem podobny problem który prawdopodobnie tkwił w błedach softu który pobrałem. Ostatecznie pobrałem iPhone3,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw obrobiłem w Snowbreeze potem jb redsnow i działa wszystko prócz gevey.

#444 Sneip

Sneip
  • 12 posts

Posted 17 January 2012 - 22:31

Ja natomiast mam problem z błędem 3194 nie moge się go pozbyć próbowałem już wszystkiego Host, TinyUmbrella nie działa !!! Chce zrobić Downgrade z 5.0.1 do 4.3.3. ale przeszkadza mi ten drobny błąd jak jeszcze się można go pozbyć ?

#445 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 18 January 2012 - 07:36

A usunąłeś WSZYSTKIE linijki z "gs apple" i dopiero wkleiłeś ten podmieniony serwer?

#446 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 18 January 2012 - 14:25

Chce zrobić Downgrade z 5.0.1 do 4.3.3. ale przeszkadza mi ten drobny błąd jak jeszcze się można go pozbyć ?

Żeby zainstalować 4.3.3 potrzebujesz SHSH dla tej wersji. Nie masz - nie zainstalujesz.

#447 kraczo

kraczo
  • 93 posts
  • SkądBiłgoraj PL

Posted 19 January 2012 - 21:43

umbrelaa

Otóż korzystałem z tego poradnika

TUTORIAL - Restore your iPad using TinyUmbrella and SHSH Blobs

i wszystkie punkty mi idą aż do

Now PRESS "Save SHSH" AGAIN. This time TU will retrieve the latest blobs directly from Apple servers. This will cover any situation where Cydia may not have the latest blobs. It is also the safest configuration to leave TU in once you are finished with it, so do not make any further changes to the check boxes.
 Now is the time to press the "Start TSS Server" button. TU will make the necessary changes to your computer to fool iTunes into thinking that TU is the Apple blob server. Once it is started, switch back to the main screen by pressing the "General" tab and you should see your blobs as follows...

Niemogę kliknąć Start TSS Server, klikam i nic się nie dzieje... Mam w tych shsh iPhone4 5.0.1 (9A405)-983296795948
iPhone4 5.1b2 (9B5127c)-983296795948
iPhone4 5.1b3 (9B5141a)-983296795948

Niewiem czego nie mogę kliknąć proszę pomóżcie mi męczę się z tym już mase czasu....

Chce zrobic downgrade 5.01 - 4.3.5
ale bez shsh jest to niemozliwe...

#448 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 19 January 2012 - 21:47

Zapomniałeś napisać którą wersję oprogramowania chcesz zainstalować.

#449 kraczo

kraczo
  • 93 posts
  • SkądBiłgoraj PL

Posted 19 January 2012 - 21:52

Niemogę kliknąć Start TSS Server, klikam i nic się nie dzieje... Mam w tych shsh iPhone4 5.0.1 (9A405)-983296795948 iPhone4 5.1b2 (9B5127c)-983296795948 iPhone4 5.1b3 (9B5141a)-983296795948 Niewiem czego nie mogę kliknąć proszę pomóżcie mi męczę się z tym już mase czasu.... Chce zrobic downgrade 5.01 - 4.3.5 ale bez shsh jest to niemozliwe...

#450 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 19 January 2012 - 22:39

Jeśłi chcesz zainstalować 4.3.5 musisz mieć SHSH dla tej wersji. Sprawdź w ustawieniach Umbrelli czy masz zaznaczoną opcje 'request SHSH from Cydia'. Jeśli nie jest, zaznacz i kliknij 'save SHSH'. Jeśli SHSH dla 4.3.5 zapisze się w Umbrelli będzisz mógł zainstalować tę wersje. Jeśli się nie zapisze instalacja tej wersji jest NIEMOŻLIWA.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users