Digital AV Adapter HDMI Problem...
Rozpoczęty przez
pawlo716
, 10 sie 2011 19:52
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 10 sierpnia 2011 - 19:52
Cześć! Mam taki problem. Kupiłem przejściówkę HDMI do iPada i po podłączeniu do tv nic się nie pokazuje. Myślałem że to może wina kabla HDMI ale na dekoderze działa. Próbowałem już z 2 kablami i nic. A HDMI w tv też działa bo tak jak pisałem dekoder chodzi. Czy to wina tego, że mam jailbreaka? dodam, że jest to iPad 2 a tv to dosyć leciwy około 4-5 letni sony bravia.
Matko juz tyle odwiedzin tematu i nikt nie wie co jest? Błagam nie każcie mi iść do tego iSpotu bo wczoraj obsługiwało mnie dwóch sprzedawców i mimo, że trzymali ten kabel w ręce to powiedzieli mi, że go nie ma dopiero jak zapytałem dlaczego ten nie może być to powiedzieli "aaaa a to o to panu chodzi?" a oddać go raczej nie będę mógł
Jeszcze mogę dodać, że w programie avplayer znika dzwięk i obraz i pojawia się menu do dostosowania chyba wielkości obrazu na tv ale nadal ekran czarny.

Napisano 26 sierpnia 2012 - 17:21
Stary temat ale może odpowiedź się komuś jeszcze przyda. Ważny jest obsługiwany standard HDMI. Oczywiście nowe standardy są zgodne w dół ze starymi ale jeśli urządzenie nadaje na HDMI 1.4 (tak jak ipad) a telewizor działa na HDMI 1.1 (tak na oko
) to telewizor takiego sygnału nie zobaczy. Piszę z pamięci więc mogłem pokręcić numerki ale generalnie takie problemy się zdarzają ze starszymi odbiornikami TV.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych