Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

W7+BootCamp 4 (Lion)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 10 sierpnia 2011 - 00:20

Witam, Postawiłem dziś sobie obok MacOS Liona - Windows 7. Wszystko pięknie działa ale nurtuje mnie jedna sprawa - jak uruchomię windows to standardowo dźwięk jest wyciszony (mute), jak tylko dotknę głośności na klaw.bądź odznaczę wyciszenie w trayu, dźwięk wraca. Nie jest to może nie wiem co ale chciałbym żeby dźwięk pojawiał się wraz ze startem systemu. Jakieś porady ?

#2 lewandowsky

lewandowsky
  • 492 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 01:16

Ja zacząłbym od resetu PRAMu. http://support.apple.com/kb/ht1379
Jeśli to nie pomoże, to sprawdź ustawienia w Windowsie, może w zakładce dźwięk znajduje się jakiś checkbox, który za to odpowiada?

W internecie wyczytałem, że można spróbować podmienić sterownik na sterownik domyślny Windows i to może pomóc.
Wygoogluj, w sieci dużo osób ma podobny problem z wieloma kartami dźwiękowymi pod W7, choć nie rzuciło mi się w oczy, żeby to było na Macach

#3 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 10 sierpnia 2011 - 10:42

Mnie sie zdaje ze to problem sterownika, podczas startu nie przywraca dzwieku tylko trzeba go recznie wzbudzac, poza tym wszystko ladnie smiga, indexy wydajnosci wszystkie ponad 7 procz dysku ktory ma 5,9

#4 the3ye

the3ye
  • 30 postów

Napisano 11 sierpnia 2011 - 11:26

mam to samo, karta cirrus logic. Wina sterownika, niestety jeszcze sobie z tym nie poradziłem. Można wyłączyć zaawansowane wspomaganie w opcjach głośników (nie pamiętam jak się to dokładnie nazywa, nie siedzę teraz na windowsie) ale to u mnie powoduje błedy z balansem i trzeszczeniem dźwięku.

#5 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 12 sierpnia 2011 - 00:48

u mnie po ok. 30 sek. dzwiek sie pojawia, wiec wszystko ok, i to nie uzywam windows do sluchania muzyki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych