illustrator i import tekstu jako krzywe
Napisano 14 maja 2007 - 17:48
Napisano 14 maja 2007 - 19:13

Napisano 14 maja 2007 - 20:03
otworz illustratora, a pozniej Open i wybierasz ten plik pdf.. pozniej prawym i create outlines (jakos tak powinno to zadzialac, o ile dobrze zrozumialem)
zle zrozumiales:)
jemu chodzilo o otwarcie pdfa bez wykaszanienia sie fontow biorac pod uwage ze nie ma ich w systemie.
Nie kojarze zeby cos takeigo bylo mozliwe (ale moge sie mylic)
pit stop chyba cos takiego robil
Zrob moze tak:
Waldek:
Z pdfa wyslij do jakiejs drukarki ps a pozniej destilerem przelec i otworz w illustratorze.
Napisano 14 maja 2007 - 21:11
Napisano 15 maja 2007 - 10:27
Napisano 15 maja 2007 - 12:19
Możesz też obejść to w następujący sposób. Otwierasz PDF'a w Acrobat Readerze. Drukujesz PDF'a na drukarkę postscriptową do pliku. Zaciągasz ten postscript do Illustratora. Metoda nie jest idealna ale czasami jedyna.
Powtarzasz mnie ?
to mile

Napisano 15 maja 2007 - 16:25

Napisano 15 maja 2007 - 16:50
Przepraszam. Przeczytałem odpowiedzi zbyt pobieżnie. Twoja była tak "dołująca"
na początku, że nie sądziłem, że sie w taką konkluzję rozwinie. Jakbym mógł to bym się skasował ale się nie da.
Mogę tylko dodać, żeby po tej operacji przyjrzeć się w powiększeniu literkom, czasami tracą perfekcyjne kształty.
Najlepiej po prostu miec ten font

Napisano 16 czerwca 2007 - 09:55
Napisano 16 czerwca 2007 - 10:51
Napisano 18 czerwca 2007 - 12:09
A teraz dla ciekawskich jak to zrobić?
w acrobacie zapisac jako EPS wyslac do kumpla na peceta - on importuje do corela z opcja importuj jako krzywe i gotowe, wysyla Ci pieknego eps'a.
szacunek dla corela za ta opcję.
moze kiedys doczekamy sie tego w illustratorze
Czasami się*to sprawdza, ale jak to w Corelu, jest jedno ale:
Jak przy tej operacji powstanie zbyt skomplikowana krzywa (za dużo węzłów), to Corel robi masakrę - generuje jakieś "piki" - dodatkowe poziome baaaardzo długie linie, które trzeba później ręcznie usuwać.
Polecam metodę drukowania to pliku z distillera.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych