Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

czy kabel z Ipod iPod Shuffle 2g będzie pasował do ipod'a iPod Shuffle 3g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 krzykam10

krzykam10
  • 2 postów
  • SkądReda,PL

Napisano 09 sierpnia 2011 - 08:04

j.w

#2 kondzio42

kondzio42
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2011 - 09:46

Bedzie pasowal. A do shuffle 2g nie ma dock stacji ?

#3 Huczas

Huczas
  • 35 postów

Napisano 05 września 2011 - 12:12

Bedzie pasowal. A do shuffle 2g nie ma dock stacji ?

od rana czytam serwisy bo sam szukam kabla do 4gen. z 2G nie będzie pasował do 3G i 4G gdyż zamienili bieguny D+ i D- (dane wejście/wyjście). Niestety na allegro znaleźć kabla do 4G nie mogę i chyba sam sobie zrobię taki kabelek bo ileż można szukać :/

#4 mosiek95

mosiek95
  • 413 postów
  • SkądWadowice

Napisano 05 września 2011 - 17:26

Przepraszam pomyliłem się.

#5 Huczas

Huczas
  • 35 postów

Napisano 05 września 2011 - 17:51

no więc znalazłem już potwierdzenie tego co wyczytałem na forach angielsko języcznych, Informacje na temat kabla USB odtwarzacza iPod shuffle

Teraz tylko pozostała mi prośba do kogoś kto ma szufelkę 3 lub 4 generacji aby sprawdził multimetrem które piny wtyczki USB odpowiadają pinom na wtyczce typu Jack 3,5mm (wiem że jest to 4ro stykowa wtyczka) i wkleił tu obrazek lub opisał w jakiś jasny sposób jak to wygląda.

Resztę powinno udać się zrobić samemu bez większych kłopotów.

Aha, oczywiście widziałem już rozpisane piny na tej ruskiej stronie http://pinoutsguide....3g_pinout.shtml

ale z komentarzy wynika że jest to źle rozpisane.

#6 Tranzystor82

Tranzystor82
  • 166 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 16 września 2011 - 06:01

Sprawdź pierw z kablem od 3G nie wierze w takie coś gdyż nie da się tego zrobić odwrotnie z elektronicznego punktu widzenia gdyż masy fizycznej - która odpowiada także słuchawkom i reszty urządzenia nie zamienisz z przewodem ciepłym gdyż ( nie będzie to kompatybilne ze słuchawkami innych producentów - jack 3,5 ) jeśli już to zostały zamienione piny sygnałowe 1-2 i stąd te zamieszanie lecz te dwa wewnętrzne piny na pewno odpowiadają za zasilanie mam tu na pin 3-4 Uszkodzić nic nie powinieneś gdyż masz diodę zabezpieczającą na wejściu więc odwrotna polaryzacja nic tu nie namiesza.

#7 Huczas

Huczas
  • 35 postów

Napisano 16 września 2011 - 08:51

otóż byłem u faceta w sklepie który sprzedaje chińskie przejściówki i po podłączeniu nie działo się nic... podjechałem do złotych tarasów, poprosiłem faceta z obsługi o kabelek aby sprawdzić czy działa szufelka... szufelka działa :) na oryginalnym kabelku... po rozmowie z nim dowiedziałem się jeszcze jednej ciekawej rzeczy, a mianowicie sam koniuszek jacka zmienił minimalnie swój kształt czy średnicę... nie wiem czy wiesz jak jest zbudowane gniazdo w szufelce, w środku za styk z wtyczką jack odpowiedzialne są malutkie kuleczki, i apple zmieniło gniazdko na tyle że już te starsze kabelki nie stykają końcówką. tego również dowiedziałem się z angielskojęzycznych forum internetowych :) aha, przypominam że słuchawki są jak by 3 stykowe a kabelek 4ro stykowy. tak samo ori słuchawki apple też mają 4 styki ze względu na pilot.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych