THUNDERBIRD - przenoszenie poczty z PC na airMaca??
Napisano 05 sierpnia 2011 - 23:59
Napisano 06 sierpnia 2011 - 12:42
Napisano 06 sierpnia 2011 - 12:48
Napisano 06 sierpnia 2011 - 12:59
Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:06
Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:12
Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:15
Przeniesienie profiu Thunderbirda z Windows na OSX nic nie da? Piszesz, że nic z rad nie działa, ale nie wiadomo co tam czytałeś.
Ale ja to bym to olał i zaczął używać normalnie poczty na Maku (od nowa, nowe maile), a stare jeśli jeszcze są jakieś ważne to przecież to będzie tylko jakiś czas (taki okres przejściowy) i otwierał je jeszcze na Windowsie jeśli będą potrzebne. Nie rozumiem po co na nowy system przenosić całe archiwum staroci.
Finalnie na windows to zarchiwizuj i niech sobie gdzieś leży i tak pewnie do tego nie wrócisz, ale kopię można mieć. A na OSX ustaw jak człowiek IMAP i zacznij go używać od tej pory wszędzie, nie będziesz miał takich problemów w przyszlości.
z tych rad to tak jak pisalem wyzej, przenoszenie katalogu profiles z pc do katalogu thunderbirda na macu, wiem ze dziala przy starszych wersjach.
próbowałem zrobic tak jak piszesz, zostawic stara poczte, zaczac na macu od nowa, ale musze czesto wracac do starych wiadomosci, wiec utrudnia mi to prace jak uzywam 2 komputerow na raz i marnuje sporo czasu, pomijam fakt ze stary pc jest uszkodzony, sa problemy z jego uruchomieniem, raz sie wlacza raz nie... dlatego musze przeniesc wszystko
aha i lepiej pisz poprawnie "mac" a nie "mak" bo zaraz nounejm Ci zwroci uwage

Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:19
Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:20

Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:25

Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:36
Napisano 06 sierpnia 2011 - 13:41

Napisano 06 sierpnia 2011 - 17:49
nounejm, pytalem tu o rade dotyczaca poczty, a nie komentarze zakompleksionych "specjalistow" z niskim poczuciem wlasnej wartosci, ale dziekuje za odpowiedz, to pewnie budujace dla ciebie byc tak odwaznym w internecie internetowy kowboju, pozdrawiam
Zdecydowanie, to cudowne uczucie, ale jak pytałeś o radę to wypadałoby napisać to po ludzku i dokładnie, bo trochę to żałosne, napisać źle nazwę komputera, którego masz przed nosem ;>
Napisano 07 sierpnia 2011 - 09:28
Cześć , ja zrobiłem to tak jak tutaj i cały Thunderbird z Pc wylądował na Mac'u.Witam, widzialem ze ten temat byl walkowany, ale niestety w nowym systemie stare rady nie działają...
Mam duzo waznych maili, informacji na thunderbirdzie w pc i w tej chwili zeby wszystko miec uporzadkowane musze pracowac na dwoch kompach a chcialbym juz sie przesiasc na maca w 100%
czy mial ktos z was z tym do czynienia, jeśli nie to czy jest tu specjalista który jest w stanie rozwiazac ten problem?
pozdrawiam
[url=http://www.stephenchu.com/2007/01/migrate-thunderbird-mailboxes-from.html]STEPHEN CHU . com: Migrate Thunderbird mailboxes from Windows to Mac[/url]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych