Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nagrywanie z ekranu (np. symulatora iOS) za darmo (promocja weekendowa).

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 JKK

JKK
  • 411 posts
  • SkądOsolin

Posted 05 August 2011 - 20:04

Często nam się przydaje taka funkcja, teraz darmowy przez weekend program w MAS.
Nadrywa do 300 sek, ale to jest sporo czasu i jak by co możne podzielić nagranie na etapy. Nagrywa z dźwiękiem.

Opis i link do MAS:
Smart Screen Recorder Lite | Mac Wyznawca

#2 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 05 August 2011 - 21:47

E tam, wymaga zdechłego Lwa :(

#3 tmkszlc

tmkszlc

• 1846 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 05 August 2011 - 22:52

dzięki. ciekawe jak ma się w porównaniu do ScreenFlow. przetestujemy.

#4 JKK

JKK
  • 411 posts
  • SkądOsolin

Posted 06 August 2011 - 07:32

Jak się komuś nie podoba to zawsze można QuickTime X użyć ;-)

#5 EasyGoing

EasyGoing
  • 40 posts

Posted 06 August 2011 - 11:55

Niestety nie mam Liona, więc pierwsze odpada. Co do quick time - super, dużo szukałem jak nagrywać z symulatora a miałem to cały czas pod nosem. Oczywiście problem, że nie nagrywa dźwięku, albo ja coś źle ustawiłem. W takim razie mam do Was dwa pytania: 1. Jak nagrywać z ekranu razem z dźwiękiem, najlepiej jakąś darmową aplikacją. Ewentualnie jaką płatna aplikację polecacie do robienia trailera do aplikacji/gry 2. W czym obrobić dalej? iMovie mógłby być gdyby nie jedna wielka wada: posteryzacja w ciemnych rejonach zdjęć/clipów. To dla mnie skreśla go. Windows Movie Maker - przynajmniej działa ale podobnie jak iMovie jest ograniczony (jeden layer dla filmu i jeden dla napisów, problemy z nałożeniem grafiki itp.). Zastanawiam się czy nie przetestować Blendera do składania filmu. Ktoś próbował?

#6 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 06 August 2011 - 12:06

QuickTime dźwięk nagrywa bez problemu na SL. A nowy z Liona ma jeszcze fajną opcję nagrywania tylko wycinku ekranu, dźwięk pewnie tam też nagrywa skoro na SL nagrywa.

#7 EasyGoing

EasyGoing
  • 40 posts

Posted 06 August 2011 - 12:25

Nie wiem jak udało Ci się nagrać dźwięk z obrazem (może jest prostsza droga)

ALE poszukałem i znalazłem rozwiązanie:
Soundflower

W ustawieniach systemowych dźwięku przestawiamy output na soundflower np. ch2. W QT ustawiamy input na ten sam kanał.
By było też słychać na głośnikach to uruchamiamy Soundflowerbed i przekierowujemy wybrany kanał też na built-in output

To co teraz z drugim punktem czyli obróbką ?

#8 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 06 August 2011 - 12:49

Klik na "magic button" i wybrać mikrofon?
Zrzut ekranu 2011-08-06 (godz. 13.47.56).png

Żadnych soundflowerów i innych wirtualnych urządzeń nie trzeba, quicktime w SL od zawsze nagrywał dźwięk.

#9 EasyGoing

EasyGoing
  • 40 posts

Posted 06 August 2011 - 13:10

To prawda, że można nagrywać z mikrofonu .. tylko w tym rzecz, że nie chcę nagrywać z mikrofonu tylko dźwięk z samego maca. W szczególności by aplikacja/gra uruchomiona na symulatorze została nagrana razem z "wydawanym" dźwiękiem. Dlatego potrzebny mi jest screen flower. Szkoda jeszcze tylko ze w QT nie można nagrywać wycinka ekranu.

#10 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 06 August 2011 - 13:13

Ach o to chodziło, no to fakt. SoundFlower Twoim przyjacielem wtedy ;) Na Lionie w QT można nagrywać wycinek, na SL nie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users