Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Find my iPhone nie widzi znajduje urządzenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 RodiS

RodiS
  • 299 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 04 sierpnia 2011 - 08:33

Witam, Klika tygodni temu uruchomiłem sobie usługę find my iphone, mam wgraną aplikację do iPhona do tego mam włączone usługi lokalizacji, telefon jest podpięty pod wifi ale jak wchodzę przez iPada to iPhona nie mogę znaleźć a iPada bez najmniejszego problemu. Co może być nie tak? Sprzęt iPhone 4 cfw 4.3.3

#2 RodiS

RodiS
  • 299 postów
  • SkądNiemcy

Napisano 07 sierpnia 2011 - 09:30

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie ponieważ jeśli się zdarzy oby nie że zgubie lub mi zwiną iPhona to nawet nie będę mógł go odnaleźć. Nie macie na prawdę żadnych pomysłów?

#3 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 11:45

A jak włączasz Mapy to normalnie lokalizuje Twoje położenie?

#4 adasieniek

adasieniek
  • 26 postów

Napisano 05 maja 2012 - 21:05

Czy find my iphone działa tylko jak mamy włączone wifi? Bo jak mam wyłączone to po sieci gsm ani gps nie znajduje. O co kaman?

#5 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 05 maja 2012 - 21:31

a czasem nie robileś hacktywacji softu?

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 05 maja 2012 - 22:49

Do działania Find My iPhone potrzebny jest działający INTERNET. Wifi lub GSM. Jeśli masz wyłączone 'dane sieci komórkowej' i jesteś poza Wifi telefon nie da się zlokalizować. Bo niby jak ?

#7 adasieniek

adasieniek
  • 26 postów

Napisano 06 maja 2012 - 09:45

czyli ktokolwiek kumaty po prostu wyłączy sobie dane sieci komórkowej i namierzanie już nie działa?

#8 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 maja 2012 - 10:05

Według mnie powinno się go dać zlokalizować po np GPS

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 maja 2012 - 10:17

Wyjaśnijmy sobie jedną rzecz, bo chyba nie rozumiecie jak działa namierzanie, najpierw urządzenie po INTERNECIE otrzymuje zapytanie o lokalizacje, następnie za pomocą GPS ustala swoje położenie i na końcu po INTERNECIE wysyła na bieżąco swoje położenie do odbiorcy. Jak sobie wyobrażacie działanie tego bez internetu, skąd ma iPhone wiedzieć że go ktoś chce lokalizować i jak następnie ma wysłać swoje położenie, telepatycznie, morsem ? Dlatego właśnie potrzebny jest INTERNET

#10 adasieniek

adasieniek
  • 26 postów

Napisano 06 maja 2012 - 15:22

Czyli jeśli potencjalny złodziej ma jakieś pojęcie o iphonach i od razu wyłączy "dane sieci komórkowej" to lokalizacja jest niemożliwa?

#11 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 06 maja 2012 - 15:59

Jak sobie wyobrażacie działanie tego bez internetu, skąd ma iPhone wiedzieć że go ktoś chce lokalizować i jak następnie ma wysłać swoje położenie, telepatycznie, morsem ? Dlatego właśnie potrzebny jest INTERNET

Niestety iphone tak nie dziala, ale molgby. Na windows mobile mialem kiedys taki program. Do lokalizacji wcale nie wymagal ani wifi ani polaczenia z netem, jedynie zeby byl zasieg sieci. Wchodzilo sie na strone, klikalo znajdz moj telefon i serwis wysylal smsa na dany numer ktory przychodzil jako zupelnie niewidoczny i uaktywnial zadna opcje. Wlaczenie gps, wifi celem lokalizacji i dane te rowniez wysylal w formie sms kiedy polaczenie internetowe bylo niemozliwe. Szkoda ze usluga na iphone nie dziala podobnie tylko jest tak denna ze byle kto moze ja wylaczyc. Ja raczej nie traktowalbym jej jak zabezpieczenie antykradziezowe a jedynie jako bajer albo sami jak zapodziejemy gdzies telefon.

#12 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 06 maja 2012 - 16:54

@PeGaZ666 co robi złodziej gdy Ci zawinie telefon? Wyciąga kartę sim, możesz i 1000 SMS-ów wysłać :D Usługa ta o której piszesz jak i ta z iPhone dotyczy w większości przypadków aparatów zagubionych, przy kradzieży musisz się wykazać niebywałym refleksem, szczęściem, a złodziej głupotą i niewiedzą, natychmiast potrzebujesz innego urządzenia z którego wyślesz żądanie lokalizacji, po upływie 5 minut jest już za późno. Większość ludzi orientuje się że zostało obrobionych po tym czasie niestety.

#13 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 06 maja 2012 - 17:23

@PeGaZ666 co robi złodziej gdy Ci zawinie telefon? Wyciąga kartę sim, możesz i 1000 SMS-ów wysłać :D Usługa ta o której piszesz jak i ta z iPhone dotyczy w większości przypadków aparatów zagubionych, przy kradzieży musisz się wykazać niebywałym refleksem, szczęściem, a złodziej głupotą i niewiedzą, natychmiast potrzebujesz innego urządzenia z którego wyślesz żądanie lokalizacji, po upływie 5 minut jest już za późno. Większość ludzi orientuje się że zostało obrobionych po tym czasie niestety.

Nie chcialem zabardzo sie rozpedzac ale Twoje pytanie tego wymaga wiec musze sie obronic: ow program na windows mobile - zreszta nie tylko on, wiekszosc tak dzialala. Przypisywalo sie w konfiguracji tego programu karte sim wlasciciela oraz podawalo numer telefonu na ktory dodatkowo wysylane byly powiadomienia. Program monitorowal zmiane karty sim. Jesli do telefonu zostala wsadzona inna niz ta przypisana automatycznie slal z niej sms'a z nowym numerem telefonu karty sim zlodzieja na numer zapisany w programie jako awaryjny do powiadomienia-,w serwisie internetowym automatycznie aktualizowana byla aktualnie wsadzona karta sim i wszystkie fukcje dzialaly. Jedyna lipa bylo to co zawsze ze zrobienie restora/hard resetu wywalalo wszystko-ale malo ktory zlodziej to robil wiec bylo to bdb rozwiazanie. Choc sam program byl nawet niewidoczny jako zainstalowany i nie dalo sie go odinstalowac bez podania hasla.Ale nie rozmawiamy to o windows mobile - szkoda tylko ze ktos tego pomyslu nie przeniosl na ios bo jak mowie na wm bylo sporo tak wlasnie dzialajacych programow i byly one nawet darmowe.

#14 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 06 maja 2012 - 17:48

co robi złodziej gdy Ci zawinie telefon? Wyciąga kartę sim

W przypadku iPhone musiałby się bardziej postarać. Jak nie ma kluczyka (lub spinacza!), to mu się nie uda.

#15 bartkodebkowski

bartkodebkowski
  • 120 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 maja 2012 - 17:54

W przypadku iPhone musiałby się bardziej postarać. Jak nie ma kluczyka (lub spinacza!), to mu się nie uda.

Ech, jeżeli ktoś był na tyle "sprytny", aby Cię skutecznie okraść, może też wpaść na pomysł wyłączenia telefonu do czasu wyjęcia karty, jeśli akurat nie ma żadnej szpilki pod ręką. To nie jest żaden problem.

#16 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 06 maja 2012 - 18:18

Zapraszam do Paryża, w metrze dziennie kradną mnóstwo iPonów, możesz sam sprawdzić :D (żarcik)

#17 maciek49

maciek49
  • 16 postów

Napisano 06 maja 2012 - 23:50

Mam dziwne pytanie,a mianowicie,mam dziewczyne,ktora ma dostęp do mojego iclouda przez komputer,nie chce zeby sie polapala,ze zmienilem haslo na appstorze.Ma dostep do find my iphone i moze mnie szpiegowac,nie chce tego,jak wylaczyc szybko fmy ? wifi?dane sieci?

#18 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 07 maja 2012 - 01:18

Wystarczy wyłączyć tylko wifi i dane sieci komórkowej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych