Jak w tytule. Dźwięk wydobywa się z mojego MacBooka, ale nie mogę , ani ściszyć, ani zgłośnić, czy to przez suwak zmiany głośności, czy przez klawisze F11 i F12. Po podłączeniu głośników zewnętrznych, lub też słuchawek, suwak staje się aktywny i wszystko działa jak należy, nawet po odłączeniu ww. sprzętu, ale tylko do czasu ponownego włączenia Maca. Macie jakiś pomysł, jak to naprawić?
Ps. Sprawdziłem uprawnienia na dysku i je naprawiłem. Nadal to samo.

Nieaktywny suwak zmiany głośności
Started by
TeToslaw
, 02 Aug 2011 05:57
7 replies to this topic
Posted 02 August 2011 - 05:57
Posted 02 August 2011 - 11:49
wejdź w panel preferencji "Dźwięk" i sprawdź jakie masz wybrane wyjście dźwięku
Posted 02 August 2011 - 14:46
podłącz słuchawki i potem odłącz
Posted 02 August 2011 - 15:34
Przecież napisałem, że to jest jedyne wyjście z sytuacji, ale jakoś mnie w ogóle nie satysfakcjonuje - za każdym razem gdy włączę komputer mam podłączać słuchawki? Apple ostatnio daje wiele plam
---------- Wpis dodano o 16:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:31 ----------
PiterXD nie jestem teraz przy swoim MacBooku, ale wcześniej wchodziłem w panel preferencji dźwiękowych i wszystko było dobrze poustawiane, chociaż ww. przez ciebie ustawieniach nie mogłem także użyć suwaka zmiany głośności
---------- Wpis dodano o 16:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:31 ----------
PiterXD nie jestem teraz przy swoim MacBooku, ale wcześniej wchodziłem w panel preferencji dźwiękowych i wszystko było dobrze poustawiane, chociaż ww. przez ciebie ustawieniach nie mogłem także użyć suwaka zmiany głośności
Posted 11 August 2011 - 17:31
Po ustawieniu nowego konta, wszystkie problemy zniknęły ?!
Posted 11 August 2011 - 21:05
U mnie było podobnie, pomogło to:
https://discussions....art=30&tstart=0
z grubsza, chodzi o zmianę w pliku tym:
/System/Library/LaunchDaemons/com.apple.audio.coreaudiod.plist
na
KeepAlive
https://discussions....art=30&tstart=0
z grubsza, chodzi o zmianę w pliku tym:
na
Posted 13 August 2011 - 20:27
nie wiem czy to pomoze w twoim przypadku ale mialem ten sam problem na macbooku white 2010 i macbooku pro 2010 oba maja zainstalowane ssd , po przesiadce na liona wlaasnie zniknela opcja podglaszania/sciszania F11/F12
w miedzyczasie zainstalowalem TRIMenabler najnowsza wersje 1.2 i na obu komputerach podglaszanie sie uaktywnilo !
Posted 14 August 2011 - 11:05
Ja bym po prostu usunął ten pliczek preferencji i pozwolił mu się odtworzyć samoistnie po restarcie czy tam otwarciu odpowiedniego panelu ustawień systemu.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users