Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail Wp problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kolek9

Kolek9
  • 46 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 01 sierpnia 2011 - 19:36

Witam
Ostatnio przy sprawdzaniu poczty pojawił mi się problem, a mianowicie kiedy aplikacja sprawdza pocztę pojawia się pasek że pobiera wiadomości, ale żadna z nich nie wyświetla się w skrzynce odbiorczej. Tylko po przewinięciu na dół skrzynki pojawia się komunikat żeby wczytać pozostałe wiadomości i tu znów po dotknięciu tego komunikatu dzieje się to co poprzednio czyli nie wczytuje wiadomości. Tu moje pytanie czy to coś ze złym zsynchronizowaniem konta, chociaż wcześniej problem nie występował czy coś WP źle współpracuje z Mailem ?
Dołączona grafika

#2 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 20:33

O, znany mi problem. Na iPadzie walczyłem 2 miesiace (mam ponad 1000 wiadomości). Wiesz jak rozwiązałem problem? Zmieniłem pocztę WP na inną. Problem leży w tym, że WP oczywiście nie obsługuje IMAP (nawet płatana wersja PRO!), jedynie POP3. Tylko w przeciwieństwie do wszelkich innych normalnych "poczt" z POP3, WP nie pobiera Ci i nie pokazuje 50 ostatnich wiadomości, tylko... 50 pierwszych. Zawsze, za każdym razem będzie Ci pobierał te 50 pierwszych (możesz ustawić 100, 150 czy 200, ale problem pozostaje). Przy 1000 wiadomości - zawsze bedziesz dostawał te pierwsze sprzed kilku lat (czy ile tam masz konto), a najnowszych nie. Z jednym wyjątkiem: reklama od WP zawsze świeża Ci wejdzie... Zaufaj mi, jedyne rozwiązanie to zmiana WP na inną. Od razu dopowiem, żeby było ciekawiej: z WP nie ustawisz przekierowania.

#3 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 20:39

Znany i mega wkurzający problem... reklama zawsze wejdzie i nic poza tym :( Kiedyś pomagało usunięcie wiadomości z serwera, ale chyba nie o to chodzi ?

#4 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 21:10

Mówię Wam, 2 miesiące z tym walczyłem, co ustawiłem pocztę (1000 wiadomosci), to zaraz się rozwalało na nowo, to nie ma sensu. Po prostu WP już podziękowałem. Najlepiej wziac np. GMAIL, bo ma IMAP.

#5 Kolek9

Kolek9
  • 46 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 01 sierpnia 2011 - 22:15

no własnie też kiedyś usunąłem kilka wiadomości z serwera i problem zniknął na chwile.. też zastanawiałem się nad gmailem i zmianą poczty ale jakoś mi sie nie udało chociaż mam drugie konto na hotmailu, myślicie że tam będzie lepiej ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych