Co do muzyki - nie wiem jak na OSX ale na windows trzeba jeszcze dodatkowo pozamieniać rozszerzenia .gm na .mid.

OPEN Transport Tycoon DeLuxe :D
Rozpoczęty przez
ainaval
, 28 paź 2005 12:01
32 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 listopada 2007 - 22:29
Napisano 10 listopada 2007 - 01:51
Jak zrobić żeby były polskie znaki? Albo nie były, wszystko jedno tylko żeby pokazywały się literki a nie te głupie znaczki.
Napisano 18 listopada 2007 - 15:52
I jeszcze jedno pytanie. Wiecie gdzie szukać polskiej instrukcji?
Napisano 19 grudnia 2007 - 00:32
Tu jest nowsza wersja Open TTD. Ściągnąłem dzisiaj ale już widzę że zmian jest sporo. Łatwiej jest np zmieniać stare pojazdy na nowsze. Zapraszam do ściągania. Jak ostatnio wszystkie pliki są dodane, tylko ściągać i grać.
http://rapidshare.co...37/Open_TTD.zip
http://rapidshare.co...37/Open_TTD.zip
Napisano 10 lutego 2008 - 16:02
Wlasnie kurde grzebanie w cfg i ustawianie czcionki recznie nie dziala... I szczerze mowia nie wiem jak to zrobic...Jak zrobić żeby były polskie znaki? Albo nie były, wszystko jedno tylko żeby pokazywały się literki a nie te głupie znaczki.
Napisano 16 stycznia 2009 - 23:16
Sorki, że odkopuje temat, ale to się może przydać: polską czcionkę ustawia się podobnie jak w Windowsie, trzeba pogrzebać w pliku openttd.cfg
Wkurzyłem się dzisiaj i popróbowałem zamieniać small_font, medium_font oraz large_font w różnych kombinacjach. W końcu zaskoczyło:
Trzeba po prostu podać ścieżkę
Wkurzyłem się dzisiaj i popróbowałem zamieniać small_font, medium_font oraz large_font w różnych kombinacjach. W końcu zaskoczyło:
small_font = /Library/Fonts/Arial Black.ttf medium_font = /Library/Fonts/Arial Black.ttf large_font = /Library/Fonts/Arial Black.ttf
Trzeba po prostu podać ścieżkę

Napisano 17 stycznia 2009 - 10:18
dzięki
tego jeszcze nie próbowałem

Napisano 17 stycznia 2009 - 21:58
Mam z OpenTTD tylko jeden problem: nie mogę odpalić TTDpatch :-(
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych