Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange Connection Manager w OS X Lion

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Li33

Li33
  • 2 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 15:11

Od niedawna używam oprogramowania Lion i nie widzę jak na razie większych problemów oprócz problemu z mobilnym internetem. Czasem używam modemu Huawei z Orange i z Leopardem problemu nie było żadnego, przy pierwszym podłączeniu orange connection manager się zainstalował, wykrył modem i połączył mnie z internetem. Wczoraj po raz pierwszy chciałam się połączyć z internetem przez ten sam modem, ale tym razem się nie udaje. Niby się wszystko instaluje, ale potem zawiesza się z komunikatem, że nie ma modemu. Próbowałam parę razy połączyć się przez modem, ale nic z tego, i za każdym razem orange connection manager od nowa się instaluje... Moim zdaniem coś jest nie tak z kompatybilnością (modem + Lion), ale sama już nie wiem. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł, jak sobie z tym poradzić?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 17:30

Odpalasz kernel w trybie 64bit? Mi na Snow Leopardzie nie widziało wtedy Huaweiów, musiałem się bootować w 32bit.

#3 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 19:52

Kernel w Lionie działa chyba w 64-bitach od razu, a sterowniki pewnie 32-bitowe są, więc pewnie przez to.

#4 Li33

Li33
  • 2 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 21:05

Tak, odpala mi się automatycznie w trybie 64-bit, to spróbuję bootować w 32-bit. Zobaczymy, dzięki za radę :-)

---------- Wpis dodano o 22:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:16 ----------

Wykonane i mobilny net działa! Ale tak czy siak coś jest nie do końca w porządku z kompatybilnością, bo zainstalować musiałam przez orange connection manager w trybie 64-bit, bo w 32 nie uruchamiał się modem, natomiast po instalacji w 64-bit net nie działał i manager się zawieszał, a w 32-bit działa, jakieś to porąbane nieźle... Ale najważniejsze, że da się korzystać z mobilnego teraz. Dzięki jeszcze raz!

#5 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 21:21

Bootowanie w trybie 32-bitów Liona (o ile się da) prosi się o kłopoty, tak jak bootowanie Snow Leo w 64 bitach. Ale ok, skoro mówisz że wszystko działa.

#6 Cukier

Cukier
  • 69 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 sierpnia 2011 - 15:10

witam, mam podobny problem z modem w blueconnect na modemie Huawei e220 czy możecie mi napisać krok po kroku jak sprawić żeby modem zadziałał.. ? za ewentualną pomoc z góry dzięki.

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 15:30

No ale co tu pisać? Odpalasz w 32bit i już.

#8 Cukier

Cukier
  • 69 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2011 - 10:36

znalazłem ciekawy tutorial wraz z linkiem do driverów huawei działających pod lionem 64bit. Przetestowałem na moim starym huawei e220 w tmobile działa bez zarzutów. Autor testował modem e160 również z powodzeniem.

link z opisem do strony.

pozdr.

#9 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 18:36

podpinam się pod temat - mam Blueconnecta z Huawei E122. Skorzystałem z powyższych sterowników, ale i tak nie instaluje mi CONNECTION MANAGERA Blueconnectowego. Mógłby mi ktoś podesłać instalkę? Z góry dziękuję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych