Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dzwonki iPhone 4, za darmo, dowolna długość,

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 iLuke

iLuke
  • 127 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 15:20

Witam juz od dawna probowalem sobie za darmo zrobic dzwonek dluższy niż 40 sek. Nigdy mi sie nie udawalo, do teraz.
Może uznacie to za glupi sposób, ale mnie niekiedy sie przydaje. Zakładam, że osoby czytające ten temat umieją robić dzwonki na iPhona do długości 40 sekund przy użyciu tylko iTunes.
Aby przenieść dłuższy dzwonek na iPhona dzwonek potrzebujemy iFile(lub Winscp lub cyberduck) oraz itunes.
Piersze co trzeba zrobić to utworzyć 2 pliki m4r. czyli np: dzwonek.m4r i dzwonek2.m4r:
dzwonek.m4r ma długość 2 minuty a dzwonek2.m4r ma długość poniżej 40 sekund(tak aby iTunes go przeniósł bez problemu na iphona.
Teraz wystarczy wejść w folder przez klienta SSH(var/mobile/Media/iTunes_Control/Ringtones/ i tam znajdziemy pliki o dziwnych nazwach np: IRJU.m4r, szukamy naszego 40-to sekundowego dzwonek2.m4r załóżmy, że ma on nazwę właśnie IRJU.m4r i zamiast niego wklejamy dzwonek.m4r POD JEGO NAZWĄ!!! czyli IRJU.m4r.

Dlaczego tak się dzieje?
Itunes ma blokadę, nie iphone. jako że wysyłając pierwszy poprawny plik trwający do 40 sekund jego położenie i nazwa(ta dziwna) są zapisywane w bibliotece muzycznej iPhona, a to co tutaj opisałem to jest podmiana samego pliku, którego "parametry" były zapisane w bibliotece. Tadam!!

Troszkę to zagmatwane,jeśli ktoś będzie miał duże problemy ze zrozumieniem tego zagadnienia to mogę zrobić filmik instruktażowy :D

#2 patrick1989

patrick1989
  • 495 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 15:52

Rozumiem, że tylko trzeba podmienić plik. That's all?

#3 iLuke

iLuke
  • 127 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 20:44

Tak, ale wolałem to opisać... dajcie znać czy wam też to działa:)

#4 vojdeg

vojdeg
  • 1 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 23:03

Witam, Twój poradnik bardzo mi się przydał. Ja to zrobiłem na iPhone 3gs,więc nie wiem czy wypowiadam się na temat, ale... Ta cała podmianka nie jest potrzebna, od razu ładuję plik o dowolnej długości do tego katalogu i dzwonek wyskakuje na liście. pozdrawiam

#5 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 28 sierpnia 2011 - 08:40

Po co dzwonek dłuższy niż 40sek? W większości sieci i tak po 40sek dzwonienia próba zostanie przerwana...Jak chcesz sobie posłuchać muzyki to włącz iPoda.

#6 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 sierpnia 2011 - 12:00

Mnie przeraża jakoś dzwonków w *.m4r Najlepiej użyć AnyRing

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych