Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ipod touch + telefon czy iphone 2g/3g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 23:31

Witam Mam do wydania max 700 zl, najlepiej troche mniej. potrzebuje odtwarzacza, urzadzenia dobrzego do przegladania netu oraz ogolnie przenosnego centrum rozrywki. zastanawiam sie nad zakupem jakiegos tanszego telefonu za 200 zl i do tego ipoda touch za okolo 500-600 zl (jaki najlepiej wziasc) i internet udostepniac dla tego ipoda przez bt z telefonu (gdzies ostaatnio byl o tym temat i jest taka mozliwosc) czy po prostu wziac iphona 2g lub 3g? z gory dzieki za odpowiedzi

#2 kolon59

kolon59
  • 5 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 23:51

Kup sobie najlepiej ipoda touch 4gen 8gb i jakis syfiasty telefon ( tylko do dzwonienia ). Bedziesz mial z tego wiecej frajdy niz z iphone'a

#3 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 lipca 2011 - 00:17

Tak jak kolega wyżej, iPhone 3G to może i wszystko w jednym, ale na dzisejsze standardy to on tylko wyglada dobrze, a nawet i to jest wątpliwe bo nowki nie dostaniesz. iPod Touch 4G i jakaś prosta Nokia z dobra bateria.

#4 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 00:54

ale potrzebuje też połączenie z internetem i nie wiem czy coś takiego jak podłączenie ipoda do neta się sprawdzi?

#5 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 01:15

A dlaczego miałoby się nie sprawdzić? Wszystkie touche mają Wi-Fi.

#6 Qwasu

Qwasu
  • 17 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 07:15

internet udostepniac dla tego ipoda przez bt z telefonu (gdzies ostaatnio byl o tym temat i jest taka mozliwosc) czy po prostu wziasc iphona 2g lub 3g?
z gory dzieki za odpowiedzi

Miedzy iphonem a ipodem nie byłoby problemu (MyWi i jazda), symbiana nie znam, ale skoro twierdzisz, ze jest taka możliwość to co za problem?
P.S jak coś to udostepnialbys go przez wifi, Do BT byłby potrzebny własnie MyWi.
Ew. możesz kupić sobie MiFI :P

#7 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 30 lipca 2011 - 08:22

Ibluever i masz metą z każdym telefonem przecież ...

#8 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2011 - 08:24

wziąć - Słownik SJP.pl

#9 cysio528

cysio528
  • 186 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 08:49

ok to teraz jeszcze pytanko czy warto doplacac do 4g czy wziąć 3g?

Raz poprawiłem, drugi nie będę i temat za lenistwo poleci do kosza. renqien

#10 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 30 lipca 2011 - 12:47

Jeżeli chodzi o iPoda to weź Touch 4 lepiej

#11 Qwasu

Qwasu
  • 17 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 12:49

Wybór między 3gs a 4 to rozumiem, ale 3g to już raczej nie opłaca się kupować.
EDIT: Myślałem o telefonie...
Touch4, bo to już inna bajka niż 2g/3g

Ibluever i masz metą z każdym telefonem przecież ...

Nie znałem tego, bo i nie potrzebowałem :D

#12 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 10:37

Czwórka jest szybsza, ma lepszy aparat, świetny ekran, ale jest prawie dwukrotnie droższa od 3GS'a. Musiałbyś napisać jak będziesz używał telefonu, to będziemy mogli stwierdzić, czy opłaca się dopłacać do iPhone 4.

#13 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 31 lipca 2011 - 11:00

Dżizes...wszystko zależy od przeznaczenia. Jeżeli net + ipod a nie jesteś maniakiem pstrykania zdjęć telefonem i pogoni za najnowszym softem to i ten 2G wystarczy w zupełności. Bo dlaczego by nie? Net jest? Jest, youtube dziala? Działa, gg, fejs, też, iPod podobnie. Każdy inaczej definiuje rozrywke, dla mnie rozrywką jest muzyka nie gry, dlatego nawet 2G sprawdza się znakomicie, iPod + net + telefon w jednym i jest bardzo ok, niczzego więcej nie potrzebowałem. Kwestia oczekiwań. Pamiętam to forum gdzie mówiło się co się będzie robić i dostawało się odpowiedź "G4 800 wystarczy". A teraz za chwilę to weź iPhona 5 bo będzie miał super aparat i słitaśniejszy ekran. Dajcie spokój, kiedyś był brech z "windowsów" i ich pogonią za nowinkami...witaj w świecie Apple jest już tak samo.

#14 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 14:07

Dlaczego mieszkasz w domu czy bloku, a nie w szałasie? Tam przecież też nie pada na głowę.

#15 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 31 lipca 2011 - 14:56

nie gonię za bzdurami, bo wystarcza mi telefon spełniający oczekiwania a nie cyferki retiny pierdyliard pikseli i mega aparat na miarę canona w telefonie, bo życie jest dookoła a nie w cyferkach i urządzeniach. Urządzenia są dla nas, nie my dla nich, wybieram względem oczekiwań i nie patrzę na to co jakie ma osiagi w benchmarkach ani ile ma lat. Po cholere doradzać coś i zbierać pieniądze na telefon 3GS czy 4, jeżeli łatwiej jest się dowiedzieć o prawdziwe potrzeby użytkownika? Tu nawet nikt nie się nie zastanawia nad tym, tylko że 3GS jest szybszy, a 4 to wogóle. A moze ktoś nie używa aplikacji z app store i w nosie ma numer systemu?

#16 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 lipca 2011 - 16:16

To kup sobie nokie 3310, tam parametry nie maja znaczenia ani wygoda użytkowania, liczy sie tylko to żeby wybrać lub odebrać połączenie.

#17 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 31 lipca 2011 - 20:16

nie potrzebuję, potrzebowałem coś do muzyki i czasem net, ot rozrywka. Jeżeli ktoś ma tak samo niewielkie oczekiwania, to na cholerę wciskać mu coś innego i namawiać na wydatek kilkuset złotych więcej ponada limit. Jakoś nikt się nie zainteresował czego naprawdę oczekuje użytkownik od tego sprzętu, a wszystkie głosy za cyferką wzwyż. Oczywiście gdyby to było pytanie o iPhona do gier, to nawet bym się nie odzywał, ale to nie zostało sprecyzowane, tylko ogólnie rozrywka. Więc jaka rozrywka chciałbym wiedzieć, bo i iPhone 2G/3G sobie poradzi z filmem, netem i muzyką. Jeżeli gry i najnowsze aplikacje to tylko 3GS. Tak trudno zrozumieć treść? Jeszcze w działach komputery panuje proceder dopatnia o szczegóły i często można spotkać odpowiedź, że do tego i7 na 4 rdzeniach jest zbędne, że wystarczy z tym budżetem starszy model, a tu... W domu mam i G4 i G5 i jakoś nie uważam tych komputerów za bezużyteczne. Owszem najnowszego softu na nim nie instaluje, ale G4 robi jako centrum muzyczne, sprawdza się świetnie w tej roli, G5 podobnie, jakiś film + muzyka + net, jakoś fakt że przeglądarka otworzy się w 6 sekund a nie w 2 nie robi mi rany. W iphonie też mogę poczekać te 2 sekundy na otwarcie jakiego menu, to nie boli, a gdyby ten telefon mial służyć w pracy to za cholerę bym na nim nie oszczędzał i wziął coś za 2k, bo by się zwrócił.

#18 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 lipca 2011 - 22:00

Skoro tak bardzo wiesz czego potrzebujesz, to jaki masz jeszcze problem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych