Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPad 2 - Ekran Rysy

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
93 odpowiedzi w tym temacie

#51 masol

masol
  • 5 post贸w

Napisano 21 pa藕dziernika 2011 - 09:26

Czym wycieracie ekran Ipada ?

#52 RiQ

RiQ

• 2聽567 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 21 pa藕dziernika 2011 - 09:42

Ja mam srajPada od maja i dorobi艂em si臋 dw贸ch rysek d艂ugo艣ci 3mm. Normalnie ich nie wida膰, dopiero po dok艂adnym wyczyszczeniu powierzchni i spojrzeniu pod 艣wiat艂o pod odpowiednim k膮tem mo偶na je zauwa偶y膰. iPad w etui ale ca艂y czas z otwartym ekranem. Dopiero przy przewo偶eniu zamykam klapk臋. ekran wycieram szmatk膮 do okular贸w raz na dwa-trzy tygodnie, kiedy poziom zasyfienia przekroczy stopie艅 mojej tolerancji. Z iPada korzysta moja dwuletnia c贸reczka, kt贸ra ma r贸偶ne rzeczy na palcach - przewa偶nie lepkie s艂odko艣ci po czekoladkach i cukierkach :)

#53 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 21 pa藕dziernika 2011 - 18:22

Ja wycieram iPada koszulk膮, albo etui Bookstand :)

#54 Mercz

Mercz
  • 2聽783 post贸w
  • Sk膮dSzczecin, PL

Napisano 22 pa藕dziernika 2011 - 21:30

Ja wycieram iPada koszulk膮

Amen :D

Nie mam ani jednej rysy na ekranie.
Smartcover jest okey.
Ty艂 ma mas臋 rys.

#55 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 pa藕dziernika 2011 - 13:04

U mnie jest taka jedna ca艂kiem spora (ok. 1cm), ale przewa偶nie jej nie wida膰 na szcz臋艣cie :).

#56 michobo

michobo
  • 1聽163 post贸w

Napisano 13 listopada 2011 - 11:03

A ja mam sprzet w stanie REFERENCYJNYM Po odpakowaniu kartonu, przytomnie rozfoliowa艂em iPada tak aby by艂 dost臋p do por贸w (odci膮艂em zb臋dne kawa艂ki plastikowej folii w kt贸rej iPad przychodzi fabrycznie) - reszt臋 zostawi艂em na miejscu i takiego -niemal ca艂ego zafoliowanego fabrycznie iPada, wrzuci艂em w sztywny futera艂 HAMA Dzieki temu kontakt z samym urz膮dzeniem i ryzyko powstawania rys zosta艂 zmniejszony praktycznie do zera Wycieram nie ekran lecz foli臋 a co za tym idzi e- fabryczna warstwa ochronna ekranu pozostaje nietknieta. Ponadto, pomiedzy przycisk HOME a obudow臋 nie dostaj膮 si臋 zabrudzenia Jestem pedantem jesli chodzi o elektronik臋 - lubie meic sprzet w stanie absolutnie perfekcyjnym.

#57 mls

mls

• 1聽313 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 11:48

Wyrazy wsp贸艂czucia. Rozumiem, 偶e w domu chodzisz w bia艂ych r臋kawiczkach... iPad to tylko urz膮dzenie. Wystarczy o nie dba膰, ale nie obchodzi膰 si臋 jak z jajkiem. Jak si臋 porysuje, to co z tego? Dla mnie jest to sprz臋t codziennego u偶ytku, ostatnio coraz cz臋艣ciej iPada u偶ywam w domu zamiast komputera, ale nie przesadzam z obchodzeniem si臋 z nim. Wystarczy, 偶e mam na nim plecki zintegrowane ze smartcoverem (Puro) i reszta mnie nie obchodzi. iPhone mam z porz膮dn膮 rys膮 na ekranie (a w zasadzie ukruszony kawa艂ek szk艂a a nie rysa) i nie przeszkadza mi to w jego u偶ytkowaniu. Opanujcie si臋...

#58 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 post贸w

Napisano 13 listopada 2011 - 16:36

ja podobnie jak kolega wyzej, po wyjeciu z pudelka na ipadzie wyladowala folia sgp ultra oraz plecki od griffina, teraz zamiast groffina mam stilguta ktory jest rewelacyjny, smart cover i plecki z naturalnej skory wiec sprzet jest idealnie chroniomy przed rysami

#59 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 22:29

@michobo chcesz mi powiedzie膰, 偶e u偶ywasz iPada z fabryczn膮 foli膮 na ekranie?

#60 michobo

michobo
  • 1聽163 post贸w

Napisano 13 listopada 2011 - 22:52

Tak- dok艂adnie Wszystko elegancko przyci臋te- ekran czysty (folia nie 艂apie odcisk贸w a jak z艂apie 艂atwo sie usuwaj膮) Dotykk dzia艂a znakomicie W r臋kawiczkach nie chodz臋 ale przez szacunek dla w艂asnej pracy=zarobionych pieniedzy=zakupionych rzeczy - dbam o swoj膮 elektronik臋 na tyle dobrze 偶e odsprzeadjac j膮 p贸藕niej w drugie r臋ce, dostaj臋 takie pieni膮dze 偶e nie musz臋 wiele dok艂ada膰 by kupi膰 sobie zupe艂nie nowy sprz臋t. Ja dbam o elektronik臋 a s膮 pomyle艅cy kt贸rrzy potrafi膮 trzymany w gara偶u samoch贸d przykrywa膰 zim膮 kocem - tak te偶 mo偶na Ja si臋 z przywi膮zywania do samochodu skutecznie wyleczy艂em gdy mi n贸wk臋 z salonu zaje...ali po miesiacu. Od tego czasu mam na auto totalny olew. Ma by膰 wygodny, tani w utrzymaniu i si臋 nie psu膰. I tyle

#61 MichAelis

MichAelis
  • 98 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 14 listopada 2011 - 19:14

Jest du偶a r贸偶nica miedzy 'dbam o sprzet' a 'mam na nim fabryczna folie'.

#62 Erykos

Erykos
  • 2聽847 post贸w

Napisano 14 listopada 2011 - 19:40

Fabryczna folia na iPadzie? O nie! To nawet detektyw Monk takich rzeczy nie praktykuje.

#63 CeBeeR

CeBeeR
  • 1聽362 post贸w
  • Sk膮dUK

Napisano 17 listopada 2011 - 12:54

Fabryczna folia i dba艂o艣膰 o sprz臋t to dwie r贸偶ne rzeczy. M贸j iPad sko艅czy艂 rok jaki艣 czas temu i nie rys na ekranie - oryginalny pokrowiec, 偶adnych cud贸w, folii - wynoszony z domu, praktycznie ka偶dego dnia, u偶ywany wewn膮trz / na zewn膮trz. Fabryczna folia... to taki troch臋 PeeReLowski wynalazek jak przechowywanie pilot贸w w torebkach plastikowych.

#64 mateusz0093

mateusz0093
  • 52 post贸w
  • Sk膮dPruszk贸w

Napisano 17 listopada 2011 - 13:05

Farbryczna folia ma troch inne zastosowanie ona ma tylko chroni膰 urz膮dzenie w pude艂ku. Jak iPad to tylko w pokrowcu, a nie jakie艣 folie.

#65 Fifty-50

Fifty-50
  • 3聽314 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 listopada 2011 - 19:17

@michobo - s膮dz臋, 偶e jeste艣 pedantem, skoro trzymasz fabryczn膮 foli臋 na iPadzie, gdzie tak jak kto艣 napisa艂 wy偶ej, nie s艂u偶y ona do u偶ytku codziennego, a do ochrony urz膮dzenia podczas transportu.

#66 marwaldo

marwaldo
  • 55 post贸w
  • Sk膮dGda

Napisano 29 grudnia 2011 - 20:03

0 rys na przodzie i to samo na tyle obudowy. iPada u偶ywam w smart coverze. Narazie ma nie ca艂y tydzie艅 ale ju偶 znalaz艂em czarnego bad pixela na ekranie :/ Czyta艂em ze wymieniaj膮 dopiero od 3 wadliwych kropek, ale nie przeszkadza mi narazie ta wada.

#67 jab艂ko-fan

jab艂ko-fan
  • 205 post贸w

Napisano 30 grudnia 2011 - 11:36

Nie mam rys ani na iPadzie ani na iPodzie (mam go od roku). Do iPada u偶ywam jedynie Smart Cover a iPoda nie ochroniam 偶adnym etui. Na obudowie mam tylko jedn膮 rys臋.

#68 RADZIOLEX

RADZIOLEX
  • 84 post贸w
  • Sk膮dLDN / K-CE

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:55

ok podziele sie z Wami moim sposobem na rysy :) ja wiem ze akt moze troszku desperacki ale mi nie zalezalo bo to firmowy ipad1 byl :/ pasta polerska zwana autosolem + pare kawalkow filcu pasta na filc i jazda kolistymi ruchami tarlem tarlem i przecieralem czysta szmatka nowy filc + pasta i jazda powiem krotko LCD swieci jak psu wiecie co pozdro

#69 kristofeRR

kristofeRR
  • 87 post贸w

Napisano 23 stycznia 2012 - 23:36

Mam pytanie odno艣nie usuni臋cia rys. Ipad upad艂 mi z niskiej szafki, akurat mialem 艣ci膮gniety smart cover na drug膮 strone. Upad艂 nie fortunnie na pod艂og臋, a na niej by艂y jakie艣 drobinki piasku chyba. I zrobi艂y si臋 dwie dosy膰 g艂臋bokie rysy. Wida膰, 偶e to nie tylko na powierzchni. Jutro zrobi臋 zdj臋cia i wrzuc臋. Kto艣 podejmowa艂 si臋 usuwania rys?

#70 luki8l

luki8l
  • 59 post贸w
  • Sk膮d艢roda 艢l膮ska

Napisano 26 stycznia 2012 - 17:09

U mnie po 1,5 miesi膮ca na szcz臋艣cie ani jednej rysy - od pocz膮tku by艂 dobrze otoczony opiek膮 :)
...u偶ywamy go kilka godzin dziennie (ja, 偶onka i synek 2 lata)., wi臋c chyba jest nie藕le.

P.S. U mnie iPad zast膮pi艂 kompa w zupe艂no艣ci.

No i niestety po 6 miesi膮cach ju偶 nie jest tak kolorowo. Jedna g艂臋boka rysa na g贸rze ekranu, na szcz臋艣cie na czarnej ramce - my艣le 偶e od 艣ci膮gania i zak艂adania smart covera, m贸g艂 kto艣 z nas nie trafi膰 i przerysowa膰 kantem :).
Poza tym mam wgniecenie na tym przew臋偶eniu obudowy, tu偶 nad wej艣ciem 艂adowarki - nie mam poj臋cia sk膮d si臋 to wzi臋艂o.
Mam r贸wnie偶 wgniecenie w miejscu gdzie przyczepia si臋 cover, jest niewielkie, ale zosta艂 艣lad po czym艣 czerwonym... te偶 nie wiem kiedy i jak to si臋 sta艂o. Pewnie synek wie... :P

#71 Bartito

Bartito
  • 136 post贸w

Napisano 28 stycznia 2012 - 16:39

iPada kupi艂em jakie艣 4-5 miesi臋cy temu. Do dzi艣 ani jednej rysy z przodu czy z ty艂u. iPad mojej siostry w takim samym stanie jak m贸j przy dw贸jce dzieci (6 i 11 lat).

#72 ciochu

ciochu
  • 176 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, Poland

Napisano 29 stycznia 2012 - 17:54

Podobnie, ale mam jedn膮 drobn膮 rysk臋 (raz j膮 widzia艂em teraz nie mog臋 jej znale藕膰 XD, ty艂 stan idealny), nie u偶ywam folii, tylko smartcover i sleeve od belkina - ipad intensywnie u偶ywany (studia, dom, czasem praca) ale uwa偶am i dbam o niego.

#73 kuba006

kuba006
  • 632 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 13 czerwca 2012 - 10:42

Postanowi艂em odswiezyc temat, pewnie bym tego nie zrobi艂, ale czytaj膮c go r臋ce mi opad艂y... 艢mia艂em si臋, a na nast臋pnej stronie plakalem. Nowy iPad przyszed艂 do mnie wczoraj. (!) Nigdy nie uzywalem i nie b臋d臋 u偶ywa艂 偶adnych protektorow na moj sprz臋t. Tak jak wspomnia艂em wcze艣niej, iPad przyszed艂 wczoraj, a ty艂 wyglada, jakbym mia艂 go na testach przed premiera. Gro g艂臋bokich rys, wyczuwalnych pod palcami. Na ekranie rys nie widz臋, mo偶e s膮... Ekran jest strasznie upierniczony od palc贸w, wi臋c ewentualnych rys nie wida膰. Je艣li chodzi o iPhone, to nie wiem czy mam rysy, bo jest poprostu brudny. (wyczyscilem, okaza艂o si臋, ze s膮 jakie艣 rysy, ale generalnie tylko na tyle) Moj kilkuletni MacBook White wyglada jakby przetrwa艂 wojn臋, ale wci膮偶 dzia艂a. (!) iPody s膮 porysowane, poobijane, popekane. Wygl膮daj膮 jak sprz臋t po ostrych przej艣ciach. Wszystko przez to, ze je偶d偶臋 na deskorolce, a Moj sprz臋t k艂adk臋 najcz臋艣ciej na betonie, metalu, 艂awkach... Si艂a rzeczy si臋 rysuje i niszczy. iPody wygl膮daj膮 najgorzej, poniewa偶 jak upadam na desce, to one obrywaja najcz臋艣ciej. (Tak, iPody bior臋 na park dla muzyki, iPhone to telefon, iPad do Neta i ew klejenia filmikow, MacBooki by艂y ze mn膮 kilka razy bo puszczalismy muzyk臋 na naglosnieniu) Nie neguje tego, ze kto艣 dba o sprz臋t, ale (sic!) przyciete folie, od nowo艣ci, 2tysiace protectorow na sprz臋cie, to przesada. To TYLKO rzecz nabyta. On ma s艂u偶y膰 NAM a nie my jemu.

#74 michobo

michobo
  • 1聽163 post贸w

Napisano 13 czerwca 2012 - 15:56

Nie 2000 ale 2 rzeczy chroni膮 m贸j sprzet. Szanuj臋 swoj膮 prac臋 i nie lubi臋 gdy co艣 na co cie偶ko zapracowa艂em w jednym momencie - PRZEZ G艁UPOT臉 - traci na warto艣ci 10-20%. M贸j sprzet odsprzedaj臋 za takie pieniadze ze zwraca mi si臋 ca艂y nak艂ad poniesiony na ochraniacze a i jeszcze zostaje na g贸rk臋 Poza tym - nie lubi臋 obcowa膰 z pokancerowanymi skorupami. Estetyka to dla mnie wa偶na rzecz

#75 kuba006

kuba006
  • 632 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 13 czerwca 2012 - 18:32

Kupujesz sprz臋t i u偶ywasz go JUZ z my艣l膮 o sprzeda偶y? No to gratulacje... Ja wiem, ze mo偶e musiales niez艂e napracowac si臋 na ten sprz臋t (i nie m贸wi臋 tego, 偶eby Tobie ublizyc, a siebie wywyzszyc. Szanuje ka偶dego cz艂owieka, bez wzgl臋du na zasobno艣ci portfela), ale Kolego (!) to ma pracowa膰 dla Ciebie. Sprawia膰 Ci przyjemno艣膰, a nie kolejne zmartwienie. Ja rownie偶 szanuje pieni膮dze i to co POWINNO "wygl膮da膰", zapewniam Ci臋 ze wyglada. Ale, to co pracuje dla mnie ma mi s艂u偶y膰. A nie, 偶ebym ja si臋 przejmowa艂 i 偶eby sp臋dzalo mi to sen z powiek, ze powsta艂a ryska.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych