Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 2 - Ekran Rysy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#51 masol

masol
  • 5 postów

Napisano 21 października 2011 - 09:26

Czym wycieracie ekran Ipada ?

#52 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 października 2011 - 09:42

Ja mam srajPada od maja i dorobiłem się dwóch rysek długości 3mm. Normalnie ich nie widać, dopiero po dokładnym wyczyszczeniu powierzchni i spojrzeniu pod światło pod odpowiednim kątem można je zauważyć. iPad w etui ale cały czas z otwartym ekranem. Dopiero przy przewożeniu zamykam klapkę. ekran wycieram szmatką do okularów raz na dwa-trzy tygodnie, kiedy poziom zasyfienia przekroczy stopień mojej tolerancji. Z iPada korzysta moja dwuletnia córeczka, która ma różne rzeczy na palcach - przeważnie lepkie słodkości po czekoladkach i cukierkach :)

#53 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2011 - 18:22

Ja wycieram iPada koszulką, albo etui Bookstand :)

#54 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 października 2011 - 21:30

Ja wycieram iPada koszulką

Amen :D

Nie mam ani jednej rysy na ekranie.
Smartcover jest okey.
Tył ma masę rys.

#55 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2011 - 13:04

U mnie jest taka jedna całkiem spora (ok. 1cm), ale przeważnie jej nie widać na szczęście :).

#56 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 11:03

A ja mam sprzet w stanie REFERENCYJNYM Po odpakowaniu kartonu, przytomnie rozfoliowałem iPada tak aby był dostęp do porów (odciąłem zbędne kawałki plastikowej folii w której iPad przychodzi fabrycznie) - resztę zostawiłem na miejscu i takiego -niemal całego zafoliowanego fabrycznie iPada, wrzuciłem w sztywny futerał HAMA Dzieki temu kontakt z samym urządzeniem i ryzyko powstawania rys został zmniejszony praktycznie do zera Wycieram nie ekran lecz folię a co za tym idzi e- fabryczna warstwa ochronna ekranu pozostaje nietknieta. Ponadto, pomiedzy przycisk HOME a obudowę nie dostają się zabrudzenia Jestem pedantem jesli chodzi o elektronikę - lubie meic sprzet w stanie absolutnie perfekcyjnym.

#57 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 11:48

Wyrazy współczucia. Rozumiem, że w domu chodzisz w białych rękawiczkach... iPad to tylko urządzenie. Wystarczy o nie dbać, ale nie obchodzić się jak z jajkiem. Jak się porysuje, to co z tego? Dla mnie jest to sprzęt codziennego użytku, ostatnio coraz częściej iPada używam w domu zamiast komputera, ale nie przesadzam z obchodzeniem się z nim. Wystarczy, że mam na nim plecki zintegrowane ze smartcoverem (Puro) i reszta mnie nie obchodzi. iPhone mam z porządną rysą na ekranie (a w zasadzie ukruszony kawałek szkła a nie rysa) i nie przeszkadza mi to w jego użytkowaniu. Opanujcie się...

#58 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 16:36

ja podobnie jak kolega wyzej, po wyjeciu z pudelka na ipadzie wyladowala folia sgp ultra oraz plecki od griffina, teraz zamiast groffina mam stilguta ktory jest rewelacyjny, smart cover i plecki z naturalnej skory wiec sprzet jest idealnie chroniomy przed rysami

#59 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 22:29

@michobo chcesz mi powiedzieć, że używasz iPada z fabryczną folią na ekranie?

#60 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 22:52

Tak- dokładnie Wszystko elegancko przycięte- ekran czysty (folia nie łapie odcisków a jak złapie łatwo sie usuwają) Dotykk działa znakomicie W rękawiczkach nie chodzę ale przez szacunek dla własnej pracy=zarobionych pieniedzy=zakupionych rzeczy - dbam o swoją elektronikę na tyle dobrze że odsprzeadjac ją później w drugie ręce, dostaję takie pieniądze że nie muszę wiele dokładać by kupić sobie zupełnie nowy sprzęt. Ja dbam o elektronikę a są pomyleńcy którrzy potrafią trzymany w garażu samochód przykrywać zimą kocem - tak też można Ja się z przywiązywania do samochodu skutecznie wyleczyłem gdy mi nówkę z salonu zaje...ali po miesiacu. Od tego czasu mam na auto totalny olew. Ma być wygodny, tani w utrzymaniu i się nie psuć. I tyle

#61 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 listopada 2011 - 19:14

Jest duża różnica miedzy 'dbam o sprzet' a 'mam na nim fabryczna folie'.

#62 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 19:40

Fabryczna folia na iPadzie? O nie! To nawet detektyw Monk takich rzeczy nie praktykuje.

#63 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 17 listopada 2011 - 12:54

Fabryczna folia i dbałość o sprzęt to dwie różne rzeczy. Mój iPad skończył rok jakiś czas temu i nie rys na ekranie - oryginalny pokrowiec, żadnych cudów, folii - wynoszony z domu, praktycznie każdego dnia, używany wewnątrz / na zewnątrz. Fabryczna folia... to taki trochę PeeReLowski wynalazek jak przechowywanie pilotów w torebkach plastikowych.

#64 mateusz0093

mateusz0093
  • 52 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 listopada 2011 - 13:05

Farbryczna folia ma troch inne zastosowanie ona ma tylko chronić urządzenie w pudełku. Jak iPad to tylko w pokrowcu, a nie jakieś folie.

#65 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2011 - 19:17

@michobo - sądzę, że jesteś pedantem, skoro trzymasz fabryczną folię na iPadzie, gdzie tak jak ktoś napisał wyżej, nie służy ona do użytku codziennego, a do ochrony urządzenia podczas transportu.

#66 marwaldo

marwaldo
  • 55 postów
  • SkądGda

Napisano 29 grudnia 2011 - 20:03

0 rys na przodzie i to samo na tyle obudowy. iPada używam w smart coverze. Narazie ma nie cały tydzień ale już znalazłem czarnego bad pixela na ekranie :/ Czytałem ze wymieniają dopiero od 3 wadliwych kropek, ale nie przeszkadza mi narazie ta wada.

#67 jabłko-fan

jabłko-fan
  • 205 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 11:36

Nie mam rys ani na iPadzie ani na iPodzie (mam go od roku). Do iPada używam jedynie Smart Cover a iPoda nie ochroniam żadnym etui. Na obudowie mam tylko jedną rysę.

#68 RADZIOLEX

RADZIOLEX
  • 84 postów
  • SkądLDN / K-CE

Napisano 06 stycznia 2012 - 20:55

ok podziele sie z Wami moim sposobem na rysy :) ja wiem ze akt moze troszku desperacki ale mi nie zalezalo bo to firmowy ipad1 byl :/ pasta polerska zwana autosolem + pare kawalkow filcu pasta na filc i jazda kolistymi ruchami tarlem tarlem i przecieralem czysta szmatka nowy filc + pasta i jazda powiem krotko LCD swieci jak psu wiecie co pozdro

#69 kristofeRR

kristofeRR
  • 87 postów

Napisano 23 stycznia 2012 - 23:36

Mam pytanie odnośnie usunięcia rys. Ipad upadł mi z niskiej szafki, akurat mialem ściągniety smart cover na drugą strone. Upadł nie fortunnie na podłogę, a na niej były jakieś drobinki piasku chyba. I zrobiły się dwie dosyć głębokie rysy. Widać, że to nie tylko na powierzchni. Jutro zrobię zdjęcia i wrzucę. Ktoś podejmował się usuwania rys?

#70 luki8l

luki8l
  • 59 postów
  • SkądŚroda Śląska

Napisano 26 stycznia 2012 - 17:09

U mnie po 1,5 miesiąca na szczęście ani jednej rysy - od początku był dobrze otoczony opieką :)
...używamy go kilka godzin dziennie (ja, żonka i synek 2 lata)., więc chyba jest nieźle.

P.S. U mnie iPad zastąpił kompa w zupełności.

No i niestety po 6 miesiącach już nie jest tak kolorowo. Jedna głęboka rysa na górze ekranu, na szczęście na czarnej ramce - myśle że od ściągania i zakładania smart covera, mógł ktoś z nas nie trafić i przerysować kantem :).
Poza tym mam wgniecenie na tym przewężeniu obudowy, tuż nad wejściem ładowarki - nie mam pojęcia skąd się to wzięło.
Mam również wgniecenie w miejscu gdzie przyczepia się cover, jest niewielkie, ale został ślad po czymś czerwonym... też nie wiem kiedy i jak to się stało. Pewnie synek wie... :P

#71 Bartito

Bartito
  • 136 postów

Napisano 28 stycznia 2012 - 16:39

iPada kupiłem jakieś 4-5 miesięcy temu. Do dziś ani jednej rysy z przodu czy z tyłu. iPad mojej siostry w takim samym stanie jak mój przy dwójce dzieci (6 i 11 lat).

#72 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 stycznia 2012 - 17:54

Podobnie, ale mam jedną drobną ryskę (raz ją widziałem teraz nie mogę jej znaleźć XD, tył stan idealny), nie używam folii, tylko smartcover i sleeve od belkina - ipad intensywnie używany (studia, dom, czasem praca) ale uważam i dbam o niego.

#73 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 czerwca 2012 - 10:42

Postanowiłem odswiezyc temat, pewnie bym tego nie zrobił, ale czytając go ręce mi opadły... Śmiałem się, a na następnej stronie plakalem. Nowy iPad przyszedł do mnie wczoraj. (!) Nigdy nie uzywalem i nie będę używał żadnych protektorow na moj sprzęt. Tak jak wspomniałem wcześniej, iPad przyszedł wczoraj, a tył wyglada, jakbym miał go na testach przed premiera. Gro głębokich rys, wyczuwalnych pod palcami. Na ekranie rys nie widzę, może są... Ekran jest strasznie upierniczony od palców, więc ewentualnych rys nie widać. Jeśli chodzi o iPhone, to nie wiem czy mam rysy, bo jest poprostu brudny. (wyczyscilem, okazało się, ze są jakieś rysy, ale generalnie tylko na tyle) Moj kilkuletni MacBook White wyglada jakby przetrwał wojnę, ale wciąż działa. (!) iPody są porysowane, poobijane, popekane. Wyglądają jak sprzęt po ostrych przejściach. Wszystko przez to, ze jeżdżę na deskorolce, a Moj sprzęt kładkę najczęściej na betonie, metalu, ławkach... Siła rzeczy się rysuje i niszczy. iPody wyglądają najgorzej, ponieważ jak upadam na desce, to one obrywaja najczęściej. (Tak, iPody biorę na park dla muzyki, iPhone to telefon, iPad do Neta i ew klejenia filmikow, MacBooki były ze mną kilka razy bo puszczalismy muzykę na naglosnieniu) Nie neguje tego, ze ktoś dba o sprzęt, ale (sic!) przyciete folie, od nowości, 2tysiace protectorow na sprzęcie, to przesada. To TYLKO rzecz nabyta. On ma służyć NAM a nie my jemu.

#74 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 15:56

Nie 2000 ale 2 rzeczy chronią mój sprzet. Szanuję swoją pracę i nie lubię gdy coś na co cieżko zapracowałem w jednym momencie - PRZEZ GŁUPOTĘ - traci na wartości 10-20%. Mój sprzet odsprzedaję za takie pieniadze ze zwraca mi się cały nakład poniesiony na ochraniacze a i jeszcze zostaje na górkę Poza tym - nie lubię obcować z pokancerowanymi skorupami. Estetyka to dla mnie ważna rzecz

#75 kuba006

kuba006
  • 632 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 czerwca 2012 - 18:32

Kupujesz sprzęt i używasz go JUZ z myślą o sprzedaży? No to gratulacje... Ja wiem, ze może musiales niezłe napracowac się na ten sprzęt (i nie mówię tego, żeby Tobie ublizyc, a siebie wywyzszyc. Szanuje każdego człowieka, bez względu na zasobności portfela), ale Kolego (!) to ma pracować dla Ciebie. Sprawiać Ci przyjemność, a nie kolejne zmartwienie. Ja rownież szanuje pieniądze i to co POWINNO "wyglądać", zapewniam Cię ze wyglada. Ale, to co pracuje dla mnie ma mi służyć. A nie, żebym ja się przejmował i żeby spędzalo mi to sen z powiek, ze powstała ryska.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych