Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

B&W MM-1 czy B&W zeppelin ( bez air )

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 29 July 2011 - 09:34

Tak jak w temacie nie moge wybrać pomiedzy tymi dwoma modelami znanej i kultowej firmy Bowers & Wilkins . Z góry dziękuje za pomoc :)

#2 goslawa

goslawa
  • 7 posts

Posted 29 July 2011 - 11:50

Zależy do czego, jak do komputera to lepiej będą wyglądać MM-1, ale jak lubisz bas to zdecydowanie Zeppelin :) Najlepiej pójść posłuchać tylko raczej gdzieś indziej niż w ispocie. Jesteś z Katowic to idź do top hi-fi tam w spokoju można potestować sprzęt.

#3 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts

Posted 29 July 2011 - 14:14

Jestem za granicą i nie mam możliwości przesłuchania.

---------- Wpis dodano o 15:14 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:13 ----------

Ktoś może polecić któreś głośniki ,albo mi powiedzieć które mają lepsze parametry

#4 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2011 - 14:36

@allminator1997 to poczekaj az bedziesz mial mozliwosc posluchania, a glosnikow na paramtry sie nie kupuje :) Ewentualnie jak juz musisz to rzuc moneta ;) wyjdzie na to samo co doradztwo na forum

#5 goslawa

goslawa
  • 7 posts

Posted 29 July 2011 - 15:45

Jak będziesz ich używał głównie z komputerem i czasem gdzieś przenosił to lepiej weź MM-1. Jeżeli częściej z iPhonem albo iPodem to weź Zeppelina.

#6 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts

Posted 29 July 2011 - 16:32

Wiesz może czy Zeppelinyn Ma nautilusy

#7 goslawa

goslawa
  • 7 posts

Posted 29 July 2011 - 20:28

Ma te same co MM-1, tylko ma jeszcze subwoofer.

#8 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts

Posted 29 July 2011 - 21:03

Sprawdziłem teraz i mm-1 ma nautilusy a że w zeppelinie są nie moge znaleść za napewno ma mirrage

#9 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 29 July 2011 - 21:20

Tak sobie myślę, że ten allminator1997 to niezły troll, gramatyka straszna, ortografia straszna, do tego 14 lat i tutaj myśli nad głośnikiem za 2500zł, a w temacie ze słuchawkami nad sprzętem za 800zł. Gdzie są rodzice?

#10 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts

Posted 29 July 2011 - 21:35

Przepraszam serdecznie za gramatykę , lecz pisze dosyć szybko jestem w hotelu ze znajomymi . Mój wiek nie powienien być większym problem. Jeżeli bardzo cię to interesuje pieniądze na ten sprzet nie bedą od moich rodziców . W jaki sposób zarabiam pieniądze nie powinną być dla ciebie wartościową informacją. Mam nadzieje że jeżeli tu wszedłeś to posiadasz dla nas jakąś wartościową informacje na TEMAT sprzętu Bowers & Wilkins . Oczywiście nie odpowiem ci na twoje pytanie . Dodam że nie wiem co znaczy określenie cytuje (troll) na forach internetowych , nie skupiam swojego życia na przeglądaniu osób na myapple.

#11 tomud

tomud
  • 588 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2011 - 21:54

@allminator1997 Ale kupujesz jak dziecko, bo sprzetu audio sie tak nie kupuje... Porownaj sobie dwa rodzaje kolumn powiedzmy za 10k zl (bo widze ze lubisz drogie zabawki). Jedne dla ciebie beda graly fajnie, a o innych powiesz ze to dno. Po prostu jak cos sie kupuje, a zwlaszcza glosniki to trzeba je osobiscie odsluchac, kazda osoba ma inne preferencje - a w danych technicznych brzmienia nie zobaczysz...

#12 NouNejm

NouNejm
  • 717 posts
  • SkądToruń

Posted 29 July 2011 - 22:02

Przepraszam serdecznie za gramatykę , lecz pisze dosyć szybko jestem w hotelu ze znajomymi . Mój wiek nie powienien być większym problem. Jeżeli bardzo cię to interesuje pieniądze na ten sprzet nie bedą od moich rodziców . W jaki sposób zarabiam pieniądze nie powinną być dla ciebie wartościową informacją. Mam nadzieje że jeżeli tu wszedłeś to posiadasz dla nas jakąś wartościową informacje na TEMAT sprzętu Bowers & Wilkins . Oczywiście nie odpowiem ci na twoje pytanie . Dodam że nie wiem co znaczy określenie cytuje (troll) na forach internetowych , nie skupiam swojego życia na przeglądaniu osób na myapple.

Wartościową nie, bo nie interesuje mnie życie jakiegoś czternastolatka, ale to faktycznie ciekawe. Na temat sprzętu B&W informacji nie mam jakichś większych, bo na Twoim miejscu mając taki budżet kupiłbym dobre kolumny, które zagrają nieporównywalnie lepiej. Troll to osobnik na forum odstępujący od wszelkich norm, który czerpie jakieś korzyści psychiczne z tego, że inni się irytują czytając jego posty. ;>

#13 allminator1997

allminator1997
  • 130 posts

Posted 29 July 2011 - 22:29

Dziękuje że mi wyjaśniłeś odnośnie trolla ,nie mam żadnego doświadczenia co do kupowania głośników dziękuje za rade , chyba będe musiał odsłuchac znajde tutaj sklep B&W ale chyba zeppelin . Ja wybrałem B&W bo jestem oczarowany systemem nagłośnienia w XJ ojca ustawienie głośników to była mordęga bo załatwialiśmy go z Niemczech i jeszcze używany więc i walniety w drzwi więc częsci trzeba było załatwiać a i miał jeszcze jakieś swoje ustawienia ale efekt końcowy bajka, można dużo zaoszczedzić, w polsce wyciągne z ciebie ostatniego grosza . MM-1 moge kupić na firme więc będe mógł odliczyć prawie 40 % vat + podatek. Ale tak jak mówicie pójde na odsłuch

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users