Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Znam numer ECID ze starszego softu czy mogę coś ręcznie wygenerować SHSH TinyUmbrellą?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 mog

mog
  • 278 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 19:01

Dziś rano nie chciały mi się instalować aplikacje na iPadzie więc go całkowicie zresetowałem. Nowy jestem w JB i nie wiedziałem, że tego robić nie wolno. Po tym iPad już nie wstał. Zmuszony byłem zainstalować 4.3.4. W Cydii kilka dni wcześniej zaznaczyłem mając 4.2.1 by pamiętał SHSH ale coś nie zadziałało bo jak dziś się dowiedziałem nie zapisał plików na serwerze. Ale zrobiłem akurat wtedy printscreena i mam na nim ECID. W programie TinyUmbrella widzę, że można ręcznie wpisać ten ECID czy to znaczy, że mogę sobie wygenerować plik SHSH?

#2 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 19:23

Dziś rano nie chciały mi się instalować aplikacje na iPadzie więc go całkowicie zresetowałem. Nowy jestem w JB i nie wiedziałem, że tego robić nie wolno. Po tym iPad już nie wstał. Zmuszony byłem zainstalować 4.3.4. W Cydii kilka dni wcześniej zaznaczyłem mając 4.2.1 by pamiętał SHSH ale coś nie zadziałało bo jak dziś się dowiedziałem nie zapisał plików na serwerze. Ale zrobiłem akurat wtedy printscreena i mam na nim ECID. W programie TinyUmbrella widzę, że można ręcznie wpisać ten ECID czy to znaczy, że mogę sobie wygenerować plik SHSH?

Nie da sie wygenerowac czlowiek uczy sie na bledach... Mozesz sprawdzic przez TinyUmbrella jakie shsh sa zapisane na serwerze cydii

#3 mog

mog
  • 278 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 19:37

No rzeczywiście ECID się nie zmienia. TinyUmbrella mówi, że serwery Cydii nie mają SHSH dla mojego iPada w wersji 4.2.1 pomimo, że kliknąłem na serduszko. Pisali, że moje życie będzie łatwiejsze, kłamali ;)

#4 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 19:41

Nie klamali z softu ktory aktualnie masz na ipadzie i ktory nie jest podpisywany przez apple da sie wyciagnac shsh jedynie jakimstam programem(w sumie co ma znaczenie nazwa skoro i tak nic to nie da teraz). Jesli na cydii masz 4.3.3 to przywroc do niego jak nie to zaktualizuj sobie do 4.3.5. Btw jaki ipad jeden czy 2?

#5 mog

mog
  • 278 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 19:59

Jeszcze wczoraj miałem 4.2.1 gdy robiłem JB kilka dni wcześniej kliknąłem serduszko i do tej wersji powinny być zapisane SHSH na serwerach. Zawaliłem tylko że ręcznie nie zapisałem sobie tych plików TU jak system działał, ale jeszcze dziś rano nie wiedziałem, że taki program istnieje ani jak działa przekierowanie zapytań SHSH. Teraz mam JB 4.3.4 ale niestety wersja tethered. Na 4.3.5 mi nie zależy. iPad 1.

#6 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 20:06

Oczywiscie ze nie powinno byc 4.2.1. Cydia tylko zapisuje shsh do aktualnego softu podpisywange przez apple. Do zapisywania shsh dla softu ktory nie jest podpisywany a masz go na urzadzeniu sluzy iFaith, cydia tego nie zrobi.

#7 mog

mog
  • 278 postów

Napisano 26 lipca 2011 - 20:30

Dzięki za info. Cała ta zabawa i tak skończy się przy 5.0 i resetujących się SHSH.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych