Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pasek boczny w Finder-jak dostosować?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Lete

Lete
  • 11 posts

Posted 26 July 2011 - 18:23

Po aktualizacji do Liona zmieniły się opcje paska bocznego w Finderze. nie ma już pokazywanych we wcześniejszych wersjach OS X ostatnio uruchamianych plików (to było zdaje się dziś, wczoraj, zeszły tydzień). często pracuję z dokumentami i ta opcja bardzo mi się przydawała, znakomicie przyspieszała pracę. ma ktoś pomysł, jak to przywrócić do paska bocznego? w preferencjach nie ma takiego ustawienia. oczywiści spotlight jest niezastąpiony można w oknie wszystkie pliki posortować wg ostatnio otwieranych itd, ale takie sortowanie z poziomu systemowego było bardzo pomocne i dużo szybsze. mam wrażenie, że to jedna z tych wielu rzeczy, które niepotrzebnie zostały usunięte z OS X, a sprawdzały się bardzo dobrze w praktyce. dla mnie bieżący wygląd ikon Findera jest tragiczny.

#2 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 posts

Posted 26 July 2011 - 21:06

stwórz nowy katalog inteligenty... ustaw tak jak potrzebujesz i później dodaj go sobie do paska Finder'a pzdr

#3 Lete

Lete
  • 11 posts

Posted 26 July 2011 - 21:11

stwórz nowy katalog inteligenty... ustaw tak jak potrzebujesz i później dodaj go sobie do paska Finder'a

pzdr

dzięki, spróbuje coś tak pokombinować

#4 Lete

Lete
  • 11 posts

Posted 27 July 2011 - 07:40

stwórz nowy katalog inteligenty... ustaw tak jak potrzebujesz i później dodaj go sobie do paska Finder'a

pzdr

wyszło całkiem przyzwoicie. dzięki za pomoc.
a może ktoś jeszcze wie jak z czymś takim sobie poradzić. kiedyś na pasku bocznym metodą przeciągnij i upuść dość przypadkowo wylądował dokuent PDF. było to jeszcze pod Leopardem. dokumentu już dawno nie ma na dysku, mam Liona, a tego irytującego skrótu nie mogę się w żaden sposób pozbyć. wie ktoś, co z tym zrobić?

#5 zirk

zirk
  • 598 posts

Posted 27 July 2011 - 07:49

Z cmd przeciągnąć i upuścić się nie da?

#6 Lete

Lete
  • 11 posts

Posted 27 July 2011 - 08:02

Z cmd przeciągnąć i upuścić się nie da?

poszło! dzięki. mam nadzieję, że nie wróci, przy ponownym uruchomieniu systemu, jak to już się wcześniej zdarzyło. dzięki jeszcze raz

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users