Refurbished MacBook / pro
Napisano 21 maja 2007 - 20:24
Napisano 22 maja 2007 - 01:03
Napisano 22 maja 2007 - 01:13
no proszę, nie ma to jak zdecydowany klient, uważasz, że takie oddawanie, bo mam widzimisię jest w porządku? jak coś jest uszkodzone albo nie spełnia oczekiwań to ok ale tak dla samej zasady "bo można" ?
Może po prostu w Polsce biorą pod uwagę, że większość chce się pobawić i oddać?.
Chyba cos Ci sie pomylilo. Prosze mnie nie identyfikowac z postepowaniem kolegi loly. Ja oddalem produkty, ktore byly uszkodzone. Klimatyzator sie nie zalaczal, wieza stereo nie stroila radia ( umowilem sie zreszta wczesniej w Radio Shack, ze ja oddam w razie kiedy nie wstroi sie w stacje, o ktora mi chodzilo, a ktora ma slaby sygnal tam gdzie mieszkam. Sprzedawca sam do tego zachecal), pompka do materaca nie produkowala cisnienia i nie moglem nia nic nadmuchac, jedynie czajnik oddalem sprawny tyle, ze nawet go nie odpakowalem i oddalem na drugi dzien. No ale naprosciej nabluzgac na kogos nawet nie znajac faktow, prawda?
Za to w polskim Media Markt nijak nie chcieli przyjac zwrotu monitora marki Samsung, ktory wyswietlal wszystko z niebiesko-fioletowym zafarbem i byl dla mnie , osoby lubiacej i uprawiajacej fotografie, bezuzyteczny. Musialem polknac żabę i go używać.
Napisano 22 maja 2007 - 06:53
A ja mam takie pytanie. Czy czesto pojawiaja sie rurbished mbp w usa? I jak z dostepem jesli wyjezdzam tam na wakacje?
Czy jesli wejde po prostu do sklepu w NY badz gdziekolwiek indziej to dostane takowego?
Planuje w to lato jechac wiec pewnie sprzedam mojego MB i kupie sobie mbp tylko nie wiem czy mam szanse na refurbished...
tu masz link do strony apple ze zwrotami, czasami mozna na cos trawfic, sprawdzaj:
http://store.apple.c...pecialdeals/mac
Poza tym w stanach w sklepach są tzw. "open boxy" czy produkty ze zwrotów, w np. Wallmarcie, ale tez w innych sklepach. Jak trafisz tam na Maca, to najprawdopodobniej bedzie to najtaniej

----
Chcialbym zaznaczyc ze w stanach mozliwosc zwrotu od 1 do 3 miesiecy (1 chyba dla elektorniki) nie wiaże się z uszkodzonym sprzętem, tylko z mozliwoscia zwrotu bo mi sie nie podoba.
U nas niestety jest inny system myslenie i odrazu podnosza sie glosy, tam naszczescie jest bardziej normalnie.
Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:11
Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:24
Napisano 30 kwietnia 2008 - 13:43

Napisano 15 lutego 2009 - 23:20
mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego jabłka refurbished z UK są gorsze? bo akurat przymierzałem się do kupna własnie nowego MB refurbished z UK, gdyż mam tam człowieka i mógłbym łatwo go ściągnąć do PL, a teraz zaliczyłem małą zgachęjednakże nie polecał bym laptopów z refurbu (nie tego z anglii)

Napisano 18 lutego 2009 - 15:36

Napisano 26 kwietnia 2009 - 13:24
Napisano 26 kwietnia 2009 - 14:15
czy refubrished macbook pro w polsce można oddać na gwarancje?
klapka z od kompa opada podejrzewam że zawiasy się wyrobiły
Oczywiście, jeśli nadal jest na gwarancji podlega serwisowi tak jak każdy inny sprzęt Apple. Sprzęt refubrished ma taką samą gwarancję, czyli 12 miesięcy.
Napisano 08 września 2009 - 14:54
Napisano 09 września 2009 - 22:47
Napisano 10 września 2009 - 08:50
... to zobacze jakies roznice? Zarowno w wygladzie produktu jak i opakowania?
A wygląd zewnętrzny, to zazwyczaj ten sprzęt może mieć widoczne drobne ślady użytkowania.
Napisano 11 września 2009 - 05:06
Niech mi ktoś powie, jaki jest sens w sprowadzaniu refurba z USA czy UK jak już dziś w Polsce można wyrwać najnowszego MB Pro 13" za 4899zł a ze zniżką edukacyjną (10%) za 4410zł ???
a najtańszy refurb z UK kosztuje 999 funtów... czyli jakieś 4700zł.
Sens jest taki, przynajmniej z USA, ze najtajszy "refurb" pro 13" kosztuje tutaj 999$ = 2860zl [dzisiejszy kurs 1$=2,86zł]. Czyli nawet po znizce edukacyjnej [a teoretycznie nie kazdy moze ja miec] to 1550zł roznicy, zostaje w kieszeni.
Napisano 15 października 2009 - 20:58
Przyznam, że oferta pt. refurbished jest b. kusząca:
[url=http://store.apple.com/us/product/FB990LL/A?mco=MTA4MzIzMzA#overview]Refurbished MacBook Pro 2.26GHz Intel Core 2 Duo - Apple Store (U.S.)[/url]
Jeśli ktoś ma refurba ze Stanów - prosiłabym o opinię. Czytałam w tym wątku kilka, ale chciałabym bardzo uslyszec więcej

Cenu kusi, oj kusi bardzo. 200$ różnicy. Ale ryzyko kiepskiej baterii nie jest pocieszające, tak jak pisał ktoś w tym wątku.. Co robić?
---- Dodano 15-10-2009 o godzinie 21:59 ----
Aha. I bardzo ważne pytanie: czy jest możliwość na to, że jest to "przestarzały" model? Niestety nie wiem kiedy byla ostatnia aktualizacja tego modelu..
Pozdrawiam
Napisano 16 października 2009 - 09:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych