Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Biurko 180-200 cm - Proszę o pomoc

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 tmkszlc

tmkszlc

• 1846 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 25 July 2011 - 00:35

Witam, Pod koniec roku możliwe, że zakupię do mojego MBP 17" Apple Cinema Display 27". Dlatego też chciałbym sobie przy okazji zorganizować porządne miejsce pracy. Należałoby wybrać dobre biurko, ponieważ docelowo ma być na nim: MBP 17", ACD 27", Nikon d300s, drukarka Brother dcp-145c, AWK, MM, iPhone oraz jakieś małe bzdety. Poszukuję takiego normalnego na 4-ech nogach (lub 5ciu bo chyba jedna jest po środku jeszcze, aby konstrukcja nie padła) o długości 180-200cm. Jest mi bardzo ciężko znaleźć takie ponieważ nie siedzę w temacie. Przeglądałem sklep IKEA, ale nie bardzo mogę cokolwiek tam znaleźć. Może ktoś z was posiada takie długie biurko?

#2 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 25 July 2011 - 01:15

Miałem podobny problem w lutym i ostatecznie kupiłem: blat: VIKA AMON 200x60 nogi: VIKA ALEX (komoda); VIKA ALEX (szafka); VIKA CURRY (noga środkowa) niestety wszystko białe, ale za to faktycznie duże i całkiem solidne. Blat kładzie się na szafkach bez przykręcania (tylko nogę środkową się przykręca), ale trzyma się całkiem nieźle. Szafka ma tą zaletę że ma dziurę z tyłu więc ja trzymam wszystkie przedłużacze/dyski zewnętrzne/ładowarki na dole w szafce, a na zewnątrz wyprowadzam tylko najważniejsze kable.

#3 tmkszlc

tmkszlc

• 1846 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 25 July 2011 - 06:40

No właśnie, to chyba jedyne w ikea, które ma 200cm. Też mi się podoba tylko, że jest białe, a chciałbym ciemne. Ostatecznie mogłoby być. Ale jeszcze poszukam. Widziałem je wczoraj właśnie.
VIKA AMON/VIKA ALEX Stół - IKEA

Jak to jest z tą szafką? jak to się tam trzyma na niej? po prostu na niej położyłeś blat? chyba lepiej będzie ew. kupić cały stół za 229 i pod niego szafkę za 250, to stół będzie miał 5 nóg i będzie pewniej.

O widzę, że jest wiecej. są też z czarną szafką i nogami.
http://www.ikea.com/...ducts/S79871401

Szukam dalej.

#4 maciejtca

maciejtca
  • 596 posts
  • SkądTrzebnica, Poland

Posted 25 July 2011 - 06:43

ile jesteś w stanie wydać na porządne biurko ?

w ofercie firmy w której pracuje mam biurko o takich wymiarach, wykonane z MDF lakierowanego i płyty fornirowanej.
Jest bardzo masywne, miejsca sporo na blacie jak i na półkach na dole :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

p.s. zapomniałem jeszcze dodać że można je zrobić całe białe :) albo w inny zestawieniu kolorystycznym

#5 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 25 July 2011 - 06:48

w kombinacjach rzeczywiście jest tylko białe, ale blat Vika Amon 200cm możesz kupić też w kolorze ciemnobrązowym. Po prostu zrób indywidualną kombinację.

#6 tmkszlc

tmkszlc

• 1846 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 25 July 2011 - 07:05

@maciejtca, właśnie chciałbym wydać jak najmniej na ten cel.

@wieslawo, coś nie mogę znaleźć blatu ciemnobrązowego 200cm :/ hmmm, mam czarnobrązowy, też okej

---------- Wpis dodano o 08:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:02 ----------

No i chyba nic tańszego nie znajdę, więc padłoby na:

Blat VIKA AMON Blat - czarnobrązowy - IKEA
Nogi: VIKA LAGE Noga - chrom - IKEA

Dziękuję za pomoc, chyba padnie na ten zestaw

#7 lordon

lordon
  • 248 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 05 April 2012 - 22:28

mały odkop ale chciałbym się spytać biurko 250cm kolor nie ważny ma ktoś takie ?

#8 sowalski

sowalski
  • 299 posts
  • SkądLegnica, PL

Posted 07 April 2012 - 22:41

lordon, może lepiej zastanów się nad biurkiem narożnym, nie wiem jak inni ale ja nie widziałem nigdy tak długiego biurka.

#9 lordon

lordon
  • 248 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 10 April 2012 - 23:39

tak właściwie to nie mogę mieć biurka narożnego bo nie mam biurka pod ścianą :/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users