Witam,
Po przejsciu na Lion'a pojawil sie u mnie problem z mobilnym internetem. Przestal dzialac orange connection manager, ponowna instalacaja konczy sie zawieszeniem calego systemu! Mial ktos moze podobne problemy? Nie upieram sie przy aplikacji orange, moge skorzystac z jakiejkolwiek dzialajacej pod Lion'em, ktora obsluzy orange.

Business Ewerywhere / Orange Connection Manager
Rozpoczęty przez
nowaciej
, 22 lip 2011 23:06
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 lipca 2011 - 23:06
Napisano 23 lipca 2011 - 02:12
z tego co kojarzę to możesz ustawić w systemie by obsługiwało modem bez dodatkowej aplikacji. nie wiem dokładnie jak bo nie robiłem tego, ale znajomy ma tak na blueconnect i hula
Napisano 23 lipca 2011 - 13:13
Na SL też są jazdy z orange connection manager - potrafi zjadać 100% CPU (UserEvent Agent). Mało tego, za każdym razem przy uruchamianiu programu trzeba podać hasło... Chętnie bym się od tego uwolnił, więc jak znajdziesz jakieś rozwiązanie, to proszę napisz.
Napisano 23 lipca 2011 - 13:57
Działa
Opisze po krótce co zrobiłem, choc zdaje sbie sprawe, ze przynajmniej polowa z tego nie przyczynila sie do uruchomienia usługi
Naprawilem uprawnienia , zainstalowalem OCM ze strony Orange - nic, na to zainstalowalem OCM ktory znajduje sie na modemie - nic, zainstalowalem iplus manager (kolega wspominal kiedys, ze uzywa tego do wszelakich polaczen internetu mobilnego) - ale u mnie iplus manager nie zobaczyl nawet modemu. Zrezygnowany odpalam po raz ostatni OCM i dziala
Teraz boje sie usunac iplus managera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych