Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Business Ewerywhere / Orange Connection Manager

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 nowaciej

nowaciej
  • 9 posts

Posted 22 July 2011 - 23:06

Witam, Po przejsciu na Lion'a pojawil sie u mnie problem z mobilnym internetem. Przestal dzialac orange connection manager, ponowna instalacaja konczy sie zawieszeniem calego systemu! Mial ktos moze podobne problemy? Nie upieram sie przy aplikacji orange, moge skorzystac z jakiejkolwiek dzialajacej pod Lion'em, ktora obsluzy orange.

#2 gieza

gieza
  • 709 posts

Posted 23 July 2011 - 02:12

z tego co kojarzę to możesz ustawić w systemie by obsługiwało modem bez dodatkowej aplikacji. nie wiem dokładnie jak bo nie robiłem tego, ale znajomy ma tak na blueconnect i hula

#3 1mysliwy1

1mysliwy1
  • 99 posts

Posted 23 July 2011 - 13:13

Na SL też są jazdy z orange connection manager - potrafi zjadać 100% CPU (UserEvent Agent). Mało tego, za każdym razem przy uruchamianiu programu trzeba podać hasło... Chętnie bym się od tego uwolnił, więc jak znajdziesz jakieś rozwiązanie, to proszę napisz.

#4 nowaciej

nowaciej
  • 9 posts

Posted 23 July 2011 - 13:57

Działa :) Opisze po krótce co zrobiłem, choc zdaje sbie sprawe, ze przynajmniej polowa z tego nie przyczynila sie do uruchomienia usługi ;) Naprawilem uprawnienia , zainstalowalem OCM ze strony Orange - nic, na to zainstalowalem OCM ktory znajduje sie na modemie - nic, zainstalowalem iplus manager (kolega wspominal kiedys, ze uzywa tego do wszelakich polaczen internetu mobilnego) - ale u mnie iplus manager nie zobaczyl nawet modemu. Zrezygnowany odpalam po raz ostatni OCM i dziala :) Teraz boje sie usunac iplus managera :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users